Alpha

We bieden 3 rondes per seizoen aan. De eerste ronde van 2019-2020 is gestart. Het eerstvolgende instroommoment staat gepland op woensdag 8 januari 2020. Schrijf je nu in en we zien je graag op de startavond, vanaf 19.30 uur.

Wie is Jezus?
Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof?
Bidden: waarom en hoe?
Hoe leidt God ons?
Geneest God vandaag nog?

Laagdrempelig

Herken je bovenstaande vragen? Dan is Alpha voor jou! Alpha is laagdrempelig en geeft antwoorden op de meest gestelde vragen over het christelijk geloof. De cyclus bestaat uit dertien avonden en een weekend weg.

Startmomenten seizoen 2019-2020

* woensdagavond 18 september 2019 (einde 18 december 2019)
(deze ronde is gestart, je kunt in januari weer instromen)
* woensdagavond 8 januari 2020 (einde 8 april 2020)
* woensdagavond 1 april 2020 (einde 1 juli 2020)

Samen eten

De avond begint met een maaltijd waar je elkaar op een leuke informele manier kunt leren kennen. Na de maaltijd is er een inleiding waarin een onderwerp over het christelijk geloof wordt uitgelegd. Luisteren, leren, uitwisselen en ontdekken. En… alle vragen mogen gesteld worden. Geen enkele vraag is te simpel of te kritisch.

Opgave & Info

We starten in september, januari en april. Het mooie van Alpha is dat iedereen er door groeit. Als je nog (bijna) niks van het christelijk geloof weet, maar ook als je al vele jaren diensten hebt bijgewoond. Alpha is voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar antwoorden, of dat je een leegte in je leven voelt, of dat je gewoon meer kennis wilt opdoen, of dat je toe bent aan een nieuwe impuls in je geloof. Alpha is sociaal, ontspannen, relaxed, leerzaam, stimulerend en lekker (eten).

De startavond vindt plaats op woensdag 8 januari 2020. Vanaf 19.30 is er koffie en thee, de avond start om 20:00 uur. Je bent van harte welkom op de Hoofdlocatie van de Stadskerk.
Ook dan is er uiteraard weer een Jongeren-Alpha! We starten met de ouderen-alpha! Wees welkom.

MELD JE HIERONDER SNEL AAN!

Alpha is misschien wel de beste manier om er achter te komen wie Jezus Christus is, hoe de wereld in elkaar zit, en hoe God naar jou kijkt. Vraag het aan oud-deelnemers: ontspannen, veilig, gezellig, stimulerend, enthousiasmerend, etc.

Naast de normale Alpha is er nu ook een jongeren-Alpha, voor de jongeren van Elevate (dat is van 18-30 jaar). De jongeren-Alpha heeft een iets andere invulling en maakt deels gebruik van het werkmateriaal voor de Student-Alpha. Het eten gaat samen met de gewone Alpha maar daarna gaat het apart verder.

Je kunt als jongere ook kiezen voor de gewone Alpha. De jongeren-Alpha heeft ruimte voor twee groepen. Als het vol is dan kun je alleen nog instromen in de gewone Alpha.

Je bent van harte welkom!

Heb je vragen?

Mail met alpha@destadskerk.nl

Hartelijke groet,

Het Alpha Team