Lees meer

Online Alpha

Laagdrempelig

Alpha is laagdrempelig en geeft antwoorden op de meest gestelde vragen over het christelijk geloof. De cyclus bestaat uit dertien avonden en een weekend weg.

Wie is Jezus?
Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof?
Bidden: waarom en hoe?
Hoe leidt God ons?
Geneest God vandaag nog?

Herken je bovenstaande vragen? Dan is Alpha voor jou!

Startmomenten seizoen 2020-2021

ALPHA ONLINE

De startdatum voor de eerstvolgende cursus is woensdag 3 maart as. De cursus wordt op woensdagavond gegeven en zal online plaatsvinden. Je kunt je opgeven. Je ontvangt dan automatisch een mail met meer informatie.

Samen eten

Normaliter begint de avond met een maaltijd waar je elkaar op een leuke informele manier kunt leren kennen. Na de maaltijd is er een inleiding waarin een onderwerp over het christelijk geloof wordt uitgelegd. Luisteren, leren, uitwisselen en ontdekken. En… alle vragen mogen gesteld worden. Geen enkele vraag is te simpel of te kritisch.

Helaas kan dit niet plaatsvinden ivm de maatregelen en richtlijnen van het RIVM ivm de COVID-19 pandemie. 

Opgave & Info

Het mooie van Alpha is dat iedereen er door groeit. Als je nog (bijna) niks van het christelijk geloof weet, maar ook als je al vele jaren diensten hebt bijgewoond. Alpha is voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar antwoorden, of dat je een leegte in je leven voelt, of dat je gewoon meer kennis wilt opdoen, of dat je toe bent aan een nieuwe impuls in je geloof. Alpha is sociaal, ontspannen, relaxed, leerzaam, stimulerend en lekker (eten).

Helaas is aanmelding voor deze ronde gesloten

Alpha is misschien wel de beste manier om er achter te komen wie Jezus Christus is, hoe de wereld in elkaar zit, en hoe God naar jou kijkt. Vraag het aan oud-deelnemers: ontspannen, veilig, gezellig, stimulerend, enthousiasmerend, etc.

Naast de normale Alpha is er nu ook een jongeren-Alpha, voor de jongeren van Elevate (dat is van 18-30 jaar). De jongeren-Alpha heeft een iets andere invulling en maakt deels gebruik van het werkmateriaal voor de Student-Alpha. Het eten gaat samen met de gewone Alpha maar daarna gaat het apart verder.

Je kunt als jongere ook kiezen voor de gewone Alpha. De jongeren-Alpha heeft ruimte voor twee groepen. Als het vol is dan kun je alleen nog instromen in de gewone Alpha.

Je bent van harte welkom!

Heb je vragen?

Mail dan gerust met Het Alpha-team

Hartelijke groet,

Het Alpha-team