Spring Team Time

Op zondag 20 januari 2019 vindt er een Spring Team Time plaats!

ALLE kinderwerkers dus ook grote broers en zussen zijn tussen 14:00-17:00 uur van harte welkom in De Stadskerk! Speciaal ook een uitnodiging voor de muziek en techniekteams.
Ontmoeting, verbinding, samen eten, (neem je eigen lunchpakketje mee!) gezelligheid, een workshop volgen, interactief bezig zijn, zijn de ingrediënten voor deze mooie middag!
In de workshop krijg je handvaten aangereikt die jou goed kunnen helpen om er een toffe kinderkerk van te maken.

Informatie over de workshops vind je hier onder

0-4 jaar, een basis van levensbelang
De eerste vier jaren van een kind zijn levensbepalend. Wat doen wij als gelovige opvoeders in de kerk met dit gegeven? Kun je überhaupt spreken van opvoeden in geloof? Hoe ziet de geloofsopvoeding in deze fundamentele levensfase in de kerk eruit? In deze workshop krijg je antwoorden en zetten we je aan het denken.

Actief onderwijs
Na de kinderdienst verzucht je “zou er iets zijn blijven hangen?” Hoe krijg je het toch voor elkaar dat kinderen echt betrokken zijn en dat de Bijbelse boodschap ook werkelijk iets in beweging zet? Tijdens de workshop staan we stil bij de manier waarop kinderen leren, namelijk met hun hoofd, hart en handen. Je krijgt tools aangeboden hoe je in je kinderdienst daarbij kunt aansluiten. Dit is een praktische workshop waarbij we voortdurend de theorie over leren koppelen aan de praktijk. Je krijgt zicht op het waarom van actief onderwijs en je kunt de zondag erna direct aan de slag met de vele voorbeelden die je hebt ontvangen.

De workshops hebben een (inter-)actief karakter, worden verzorgd door een docent van Timotheüs. De docenten hebben zelf een brok aan ervaring die je ongetwijfeld zal inspireren. Het docententeam van Timotheüs bestaat uit mensen die hart hebben voor God en voor kinderen. Door hun professionele achtergrond en hun ervaringen, zijn onze docenten bekwaam in het werk dat zij doen.