Lees meer

Wadlopen

De Taakgroep ONS organiseert voor singels een avontuurlijke zwerftocht over het wad.
Gezamenlijk vertrekken we naar de dijk. Op de dijk tref je een prachtig uitzicht over de Waddeneilanden Borkum, Rottumeroog, Rottumerplaat en bij helder weer: Schiermonnikoog. We lopen door het haventje en via de kwelder, naar de landaanwinningswerken. Van daaruit richting het westen. Lopen door een paar geultjes naar de vaargeul de Zuidoost Lauwers. Deze volgen we een tijdje naar het oosten. Dan Komen we bij een bredere geul. Die steken we over naar een zandplaat toe. We gaan nog wat oostelijker en bereiken de “Kop van Het Riet”

Het Riet is de vaargeul die naar het haventje van Noordpolderzijl leidt. Op deze plek mondt Het Riet uit in de Zuidoost Lauwers. We volgen Het Riet over een door de zee aangelegd schelpenpaadje een stukje in zuidelijke richting. Daarna een hindernis: De Sliksloten! Wie hier niet doorheen wil, kan met een van onze gidsen door de kwelder omlopen. Wie wel voor deze uitdaging gaat, maakt de beleving van de dag mee. Je blijft niet schoon en droog! Maar dat vinden de meeste deelnemers niet erg, want het is zeker de moeite waard.

Na afloop van deze avontuurlijke zwerftocht kunnen we ons weer afspoelen bij de spoelbakken of in “de vijver” voor het Zielhoes.

Details:

Datum: 22 juni
Verzamelplaats: Café ’t Zielhoes in Usquert
17:30 uur: Picknick op de dijk
Hiervoor graag allemaal iets te eten en te drinken meenemen om te kunnen delen
18:30uur: Wandeling over het wad.
De tocht duurt 3 uur en is geschikt voor iedereen met normale basisconditie
Kosten: € 12,50
contant en gepast te betalen op de dag zelf
Meenemen: setje droge kleding, goede wadloopschoenen

 

Opgave voor deze boeiende zwerftocht kan tot uiterlijk 15 juni via onderstaand formulier.

.

Opgave Wadlopen ONS

  • alleen cijfers