Hoe is het nu met… Petra Mast?

Haar baan als communicatieadviseur bij een jeugdorganisatie in Drenthe is de 34-jarige Petra Mast uit Leek op het lijf geschreven. Ze schrijft veel voor haar werk en vindt dat leuk. Maar ook in haar vrije tijd wil ze haar schrijf- ei graag kwijt en daarom meldde ze zich aan als schrijver voor de website van de Stadskerk.

‘ God schrijft woorden van liefde in mijn hart en die wil ik graag delen met anderen. Ik heb het idee dat ik er iets mee mag doen van God. Ik mag er mensen mee inspireren. Misschien kan ik andere mensen ermee helpen. Dat wil ik heel graag’, verwoordt ze enthousiast.

Ze werkt sinds het begin van de corona- tijd thuis en mist de contacten op het werk, evenals de contacten met familie, vrienden en mensen van de kerk en de community, waarbij ze betrokken was. Ze mist de leuke uitjes, het eten met vrienden en ook het knuffelen mist ze heel erg. ‘Ik ben best wel corona-moe. Het duurt zo lang’, zegt ze. ‘Ons dochtertje van vier verlangt er zo naar om naar school te gaan. Na de kerst mocht ze, maar het werd steeds uitgesteld. Nu mag het dan eindelijk.’

‘Ik zie de angst, het verdriet en de boosheid om me heen en vind dat heel moeilijk. Zelf ben ik niet bang. Ik geloof, dat God gezegd heeft: “Na deze donkere wolken komt ook weer zonneschijn.”

Ik zie ook mooie dingen, zoals allerlei initiatieven van mensen om elkaar te helpen. In de corona-tijd was ik jarig. Ik kreeg die dag allerlei liefdevolle blijken van belangstelling van mensen die om me geven en heb dat als heel fijn ervaren. Ik genoot daar eigenlijk nog meer van dan van een kamer vol visite. Juist die kleine dingen zijn zo fijn, zo waardevol.’

Toen het virus begon, bevond ze zich met haar man en dochtertje in Nieuw- Zeeland. Door de corona moesten ze er twee weken langer blijven dan gepland. ‘In die tijd kwamen we dichter tot elkaar en ook dichter bij God. Sindsdien heb ik het gevoel dat ik meer met God bezig ben en meer voel dat God iets wil zeggen.

In deze tijd ben ik bewuster met dingen bezig, leef ik bewuster. Duurzaamheid en gezondheid houden mij bijvoorbeeld erg bezig. Ik ben me er van bewust dat we zuinig moeten zijn op deze aarde die we van God hebben gekregen en ik heb plannen om daarover te gaan schrijven. Hoe we in kleine stapjes mogen genieten van al het moois om ons heen zonder de aarde uit te putten.

Deze corona- periode geeft tijd en rust om mijn leven in te vullen en te ontdekken wat voor plan God met mij heeft.’ Ze heeft de weg van de liefde, Zijn weg, gevolgd en wil zich daarom laten dopen.

En, zoals gezegd, kreeg ze het dus ook op haar hart om al schrijvend een bijdrage te leveren aan de Stadskerk. Ze is van harte welkom.

Interview door: Gerry Buitenwerf
Wil je ook je verhaal delen? gebuitenwerf@live.nl

Waarom deze wekelijkse interviews, wat houdt het in? Lees hier meer over de rubriek ‘Hoe is het nu met…?’