Samen kerk zijn juist in deze tijd

Lees verder
Lees verder

Samen kerk zijn, juist in deze tijd!

We zien dat de impact van de coronacrisis op de (mondiale) samenleving groot is. De kerk staat op en helpt waar ze kan. Tegelijk staat ze zelf voor grote vraagstukken. Hoe blijven we als kerk in deze tijd trouw aan Jezus, aan onze roeping en aan elkaar? Wat betekent het om vast te houden aan de eeuwenoude waarheden van Gods Woord in eigentijdse vormen – juist nu?

KERK VAN COMMUNITY’S

Kerk-zijn in tijden van crisis en grote verandering vraagt best veel, maar is ook mooi in die zin, dat we ervaren hoe God ons wijsheid, creativiteit en onderscheidingsvermogen geeft om samen te bouwen aan Zijn gemeente anno vandaag. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan een actueel perspectief op gemeente-zijn: Kerk van community’s. Opdat we standvastig blijven in onze roeping als kerk van Jezus – intens verbonden met God en met elkaar, met hart voor de wereld waarin we leven!

Inmiddels bestaat de gemeente uit 34 community’s die door de hele provincie Groningen samen komen om de week in de even-weken. In de oneven weken is er een livestream te volgen op het YouTube-kanaal van de Stadskerk.

Wil je ook deel uitmaken van een community bij jou in de buurt? Wees van harte welkom! Binnenkort vind je hier een overzicht van alle locaties. Op dit moment kun je je via onderstaande link aanmelden.