Samen kerk zijn, juist in deze tijd!

We zien dat de impact van de coronacrisis op de (mondiale) samenleving groot is. De kerk staat op en helpt waar ze kan. Tegelijk staat ze zelf voor grote vraagstukken. Hoe blijven we als kerk in deze tijd trouw aan Jezus, aan onze roeping en aan elkaar? Wat betekent het om vast te houden aan de eeuwenoude waarheden van Gods Woord in eigentijdse vormen – juist nu?

KERK VAN COMMUNITY’S

Kerk-zijn in tijden van crisis en grote verandering vraagt best veel, maar is ook mooi in die zin, dat we ervaren hoe God ons wijsheid, creativiteit en onderscheidingsvermogen geeft om samen te bouwen aan Zijn gemeente anno vandaag. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan een actueel perspectief op gemeente-zijn: Kerk van community’s. Opdat we standvastig blijven in onze roeping als kerk van Jezus – intens verbonden met God en met elkaar, met hart voor de wereld waarin we leven!

Op zondag 5 juli gaan we starten. Dan komt iedere community voor het eerst samen. Het belangrijkste is dat we beginnen, niet dat alles dan al volledig ‘staat’. Je ontmoet elkaar voor het eerst, deelt met elkaar je verwachtingen en geeft aan op welke manier jij een betekenisvolle plek wilt innemen en jouw gaven en talenten wilt inzetten. Na deze eerste pilot-zondag, kom je vervolgens na de zomervakantie vanaf 23 augustus om de week samen. De ene week is er dan de dienst via de Livestream op het Youtube-kanaal van de Stadskerk, de andere week kom je samen in je community.Kerk van community’s betekent dat de Stadskerk geografisch zal worden ingedeeld in 30 à 35 community’s van 50-100 mensen, waarbij we rekening houden met gezinssamenstelling. Dat is een grote verandering. Het betekent dat we afscheid moeten nemen van sommige vertrouwde dingen en het vraagt moed om het onbekende te omarmen. De huidige omstandigheden geven ons niet veel ruimte en tijd om alle details tot in de puntjes te organiseren. De beweging naar kerk van community’s is daarom met recht een avontuur te noemen: we komen samen in beweging in het volste vertrouwen dat we onderweg onze weg samen gaan vinden.

Deze maand – juni – worden er communityleiders aangesteld en community’s samengesteld, waarbij ieder lid van de gemeente wordt ingedeeld op postcodegebied. Belangrijk: ben je geen lid, maar wel vaste gast of bezoeker, meld je dan aan zodat wij je kunnen toevoegen aan een community (mocht je intussen zijn verhuisd, geef je nieuwe adres aan ons door in het formulier).

Als je bent ingedeeld, ontvang je vervolgens (eind juni) een mail met de informatie over waar en wanneer je samenkomt. Het is daarin belangrijk dat je alle informatie zorgvuldig tot je neemt, zodat we binnen alle kaders en restricties die er zijn, weer samen kunnen komen op een veilige manier.

Samen met jullie zien wij uit wat de komende maanden ons gaan brengen. En dat doen we in het besef dat ons uitzien altijd is verbonden met ons opzien naar Jezus. Hij is Koning van de kerk, Hoofd van de gemeente, en Heer van dit Huis. Kijken naar Hem vult ons hart met moed en vertrouwen om uit te kijken naar wat komt en te ontvangen wat Hij voor ons heeft.

Namens de leiding van de gemeente,

Alice Kremer, Mark Stoorvogel, Arjan Zantingh, Theo van den Heuvel