Vrijwilliger HIP

Wie zijn wij?

Als organisatie willen we ervoor zorgen dat niemand er alleen voor hoeft te staan. Helaas zijn er ook in onze stad veel mensen zonder netwerk, financiën of mogelijkheden zelf aan hun hulpvraag te voldoen. We willen naast mensen staan, mensen helpen door praktische hulp, aandacht zodat ze gezien worden. Samen een wandeling maken, in de tuin werken, of gewoon een praatje maken. Iemand die een lamp voor je ophangt, die meegaat naar de arts of die helpt om ingewikkelde formulieren in te vullen. Soms hebben mensen in noodhulp nodig bij iets alledaags.

Waar zijn we naar op zoek?

  • Bestuurders
  • Helpdeskmedewerkers

We zijn op zoek naar mensen die passie hebben voor mensen in nood en hun steentje bij willen dragen door wat van hun tijd te investeren. We hebben op dit moment mensen nodig voor in het bestuur, mensen die het mooi vinden om na te denken over de grote lijnen van de organisatie en praktische invulling kunnen geven aan de doelstellingen die we hebben. Over welke rol in het bestuur ga ik graag met je in gesprek.

Daarnaast zoeken we een helpdeskmedewerker, hierbij ben je het aanspreekpunt voor mensen met een hulpvraag en verzorg je de intake. Je krijgt een dag training vanuit de organisatie om dit goed in te kunnen vullen. De rol van Helpdeskmedewerker kun je wekelijks invullen op een moment dat het jou goed uitkomt en kost je twee a drie uur per week. Belangrijk is dat je goede sociale vaardigheden hebt, kunt luisteren en kunt doorvragen om een zo duidelijk mogelijke hulpvraag te krijgen. Het is laagdrempelig en een fantastische manier om iets te betekenen voor de mensen die het zo nodig hebben.

Contactgegevens

Jelmer de Jong of 06-135 359 16