Wij bestaan om Gods liefde te ontvangen, te beantwoorden en door te geven


Wie zijn wij

Vertrouwen op God

Het verhaal van De Stadskerk is het verhaal van een handjevol mensen dat uitgroeide tot een kerk die door 3000 mensen bezocht wordt. Het is het verhaal van een kerk met een kloppend hart en grote visie voor de stad Groningen. Maar bovenal zijn het honderden verhalen van mensen die hun vertrouwen stelden op God en niet teleurgesteld werden.

Als gemeente, van vele mensen, geloven we in God, in Jezus Christus en in de Heilige Geest. We bouwen op Gods Woord, de Bijbel. Wil je weten wie Jezus is? Kijk dan hier. Wil je weten wat wij geloven? Kijk dan hier.

Initiatief uit Drachten

De Stadskerk is het initiatief geweest van 6 mensen uit Groningen die in Drachten naar de inmiddels bekende kerk Bethel gingen. Vanaf 20 november 1988 werden de eerste diensten in Groningen gehouden. Dit waren alleen avonddiensten om op die manier te ontdekken of er voldoende belangstelling bestond. Dit bleek het geval! Op 6 mei 1990 werd De Stadskerk een zelfstandige kerk. De eerste voorganger was David Bouwman. Na een aantal jaren werd David gevraagd door een kerk in Amsterdam en heeft De Stadskerk het enige tijd zonder voorganger moeten doen.

Snelle groei in Stadsparkkerk

media_102_15080_media_102_15080_w600In 1996 werd Wim Stoorvogel aangetrokken als voorganger van De Stadskerk en met hem leek de kerk ook een nieuw elan te vinden. De Stadskerk kwam toen nog samen in Het Dok, een wijkcentrum in Lewenborg. De aankoop van de Stadsparkkerk in 2000 maakte een einde aan het ruimtegebrek en bood volop nieuwe mogelijkheden.

In een kleine 20 jaar tijd is De Stadskerk gegroeid van 6 leden naar bijna 1000 volwassen leden (zomer 2009) en een paar honderd kinderen. Vooral rond Project Doelgericht Leven (PDL) in 2004 is de gemeente sterk gegroeid. De diensten worden bovendien door vele vaste gasten bezocht en elke zondag nemen weer nieuwe bezoekers een kijkje in De Stadskerk.

De Stadskerk

In 2012 zet De Stadskerk een nieuwe stap. Na een lange zoektocht en een flinke verbouwing is De Stadskerk in maart 2012 verhuisd naar een nieuwe locatie aan de westelijke ringweg van Groningen. Op het bedrijventerrein aan het Reitdiep is een voormalige bouwmarkt omgebouwd tot kerk. Dit gebouw biedt ruimte om de inmiddels meer dan 1500 bezoekers en vele nieuwe gasten een plek te bieden.

Inmiddels is er ook een tweede locatie geopend.

In 2013 droeg Wim Stoorvogel het voorgangerschap over aan Theo van den Heuvel.
In 2017 werd Arjan Zantingh ook aangesteld als voorganger.
In 2022 stopte Theo van den Heuvel als voorganger.