Centrumlocatie

Centrumlocatie

De Stadskerk heeft op 21 oktober 2019 een tweede locatie in de binnenstad van Groningen geopend in het Platformtheater aan het Boterdiep. “We willen de liefde van God niet voor onszelf houden.”, aldus jongerenpastor Mark Stoorvogel, die leiding geeft op de nieuwe locatie.

“We zien dat het gat tussen de kerk en de huidige generatie steeds groter wordt,” vertelt Stoorvogel.  “Tegelijkertijd merken we ook dat met name jongeren erg open staan voor de kennismaking met God. Wij willen een kerk zijn die de aansluiting vindt bij deze groep, en daarom willen we zijn waar de mensen zijn: in de binnenstad van Groningen.”

De nieuwe locatie is geen nieuwe kerk, wel een nieuwe dienst. Beide locaties – zowel de hoofdlocatie aan de Friesestraatweg als de centrumlocatie in het Platformtheater – vallen onder dezelfde visie, hetzelfde leiderschap en dezelfde begroting.

In het eerste jaar hebben vijftig – voornamelijk jonge – leden van De Stadskerk de toewijding gemaakt om zich een jaar lang iedere zondag actief in te zetten in onder andere muziek, kinderwerk en gastvrijheid. “We houden vast aan de boodschap van Jezus Christus, zoals die al eeuwenlang wordt verteld, tegelijkertijd kiezen we daarin voor vormen die passen bij nu. We richten ons daarbij in de eerste plaats op jongeren en studenten, maar iedereen is altijd van harte welkom.”, aldus Stoorvogel.

De diensten vinden wekelijks plaats om 11.30 uur. Ook zijn er activiteiten voor de kinderen en is er vertaling naar het Engels aanwezig

.

We willen je graag welkom heten bij onze centrumlocatie!

Centrumlocatie De Stadskerk
Platformtheater
Boterdiep 46
9712 LR Groningen

Zoek je contact met ons? Hier staan alle manieren om ons te bereiken!

Pastor Centrumlocatie

Pastor Jongeren en Centrumlocatie

Mark Stoorvogel

Wij willen in deze generatie niet alleen praten over het Koninkrijk van God, wij willen het zien!

• Mogelijk wordt je bericht eerst afgeleverd bij het secretariaat.