Community’s

Voor de actuele agenda van onze community’s (en diensten) kun je gaan naar onze actuele agenda.

Hoe het begon

In maart 2020 werd kerk zijn zoals we dat gewend waren, stilgezet door de eerste lockdown als gevolg van Corona. We hadden toen nog geen idee hoelang het zou gaan duren maar voelden een sterke drive om te kijken wat er wél zou kunnen. Veel van ons ‘kerk zijn’ verplaatste zich naar online.
Toch waren we ons er sterk van bewust dat kerk zijn zich grotendeels uit in ontmoeting. Ontmoeting met God én met elkaar.

Allereerst ontstond toen de triade. Groepjes van 3 die naar elkaar omkijken en elkaar, al dan niet fysiek, opzoeken. Samen bidden. Samen Bijbellezen. Samen oplopen in de breedste zin van het woord. Toen er weer meer perspectief kwam op ontmoeting met meer mensen wilden we daar ook graag in meebewegen. Er lag al een plan om de gemeente geografisch in te delen. Dat plan hebben we, versneld en in iets andere vorm, uitgerold.

Dat resulteerde, in eerste instantie, in 35 community’s. Voor al deze community’s hebben we leiders gezocht én gevonden. Zo werd het mogelijk om begin juli 2020 een pilot zondag te draaien met deze nieuwgevormde groepen. Na deze pilot zijn we onderweg gegaan om elke 2 weken de community’s samen te laten komen. Wat een mooie ontmoetingen heeft dit opgeleverd. In allerlei opzicht. Mensen ontdekten wie er bij hen in de buurt wonen. Er werd voor elkaar gezorgd met maaltijden of met hulp bij een verhuizing. Er werden nieuwe contacten gelegd. Er werden mensen toegevoegd die nog niet eerder bij de Stadskerk waren geweest. Mensen die geen christen waren maar meekwamen met hun partner of zelfs helemaal alleen de keuze maakten om zich aan te sluiten en te ontdekken. Echt God aan het werk.

Community Hoogezand-Sappemeer

Seizoen 2021-2022

De community’s hebben onderweg veel tegenwerking gehad in de vorm van maatregelen en lockdown. Daardoor hebben ze nog niet tot volle bloei kunnen komen en zijn de bezoekersaantallen in veel gevallen teruggelopen. Toch geloven we nog steeds in de community’s. Juist in de tijd waarin we leven is het zo kostbaar om op de plek waar je woont het leven te leven met Jezus en met elkaar!
Daarom hebben we besloten om met ingang van het nieuwe kerkelijk seizoen door te gaan met de community’s ook al kunnen we nu ook weer meer samen komen in het grote geheel. We geloven in de kracht van de middengroep, die mensen zal helpen om echt hun plek in de gemeente te vinden en mensen te leren kennen met wie ze samen op kunnen wandelen in hun leven met Jezus. Wel hebben we de frequentie aangepast naar 1 keer in de maand. Met ingang van september 2021 komen alle community’s samen op de 2de zondag van de maand. Er is dan geen ochtenddienst op de hoofdlocatie van de Stadskerk. We willen je van harte uitnodigen en aanmoedigen om je opnieuw of voor het eerst, aan te sluiten bij een community.

Heb je vragen of ben je nog niet aangesloten bij een community?
Meld je dan aan via het formulier achter de link hieronder.