Bidden zonder ophouden 24 uur per dag, 7 dagen per week in een speciale gebedsruimte

Huis van Gebed

Huisregels Huis van Gebed in De Stadskerk

(vanaf 22-01-2021)

We vinden het fijn als er veel gebeden wordt thuis maar zeker ook in het Huis van Gebed en daar willen we ook alle ruimte voor geven. Het is belangrijk dat we dat op een gepaste, zorgvuldige en veilige manier doen. Daarom hebben we een aantal richtlijnen geschreven die daarin ondersteunen. Heb je hierover nog vragen mail dan naar gebed@destadskerk.nl

Vanaf 22 januari t/m 9 februari hebben we te maken met een avondklok. We passen niet het rooster aan, maar het laatste uur wat je kunt reserveren in deze periode is van 19.00 – 20.00 uur. Daarna vanaf 5.00 uur en verder de hele dag!

Veel zegen en geniet van je tijd met de Heer in het Huis van gebed,
Namens het kernteam gebed,
Thomas & Angélique Bos

Een uur reserveren in het Huis van Gebed
Als je een uur wilt boeken in het Huis van Gebed doe dit dan via Mijn Stadskerk. Het online rooster is daar te vinden en alleen beschikbaar voor leden van de gemeente. Ben je gast van de gemeente en wil je ook een keer bidden in het Huis van Gebed, ga dan samen met een gemeentelid die voor jou een uur kan boeken naar het rooster van het Huis van Gebed.

Naar Mijn Stadskerk

De ingang van het Huis van Gebed is aan de buitenkant, links van het gebouw. Je kunt naar binnen met een code. Deze code is eveneens te vinden in Mijn Stadskerk. De code wordt met enige regelmaat veranderd wegens de veiligheid van ons gebouw.

Je mag alleen bidden of met maximaal 1 ander persoon buiten je huisgenoten. Dus stel je bid met je gezin, dan mag je daarnaast nog 1 ander persoon buiten je gezin uitnodigen.

Bidden in het Huis van Gebed
Als je binnenkomt hoef jij je niet te registreren. Je hebt immers je naam al op het rooster gezet.

We willen bij binnenkomst dat jij je handen desinfecteert. Desinfectiegel staat op een tafeltje in het halletje van binnenkomst.

Daarna kun je ongeveer 50 minuten gaan bidden. Om maximaal 5 minuten voor het hele uur willen we dat je het Huis van Gebed weer hebt verlaten zodat je geen andere mensen hoeft te passeren.

Dat geldt ook voor de begintijd waarop jij een uur geboekt hebt. Maak de buitendeur niet eerder open met de code dan op het hele uur. Als je iets eerder bent, wacht dan nog even buiten.

Meer dan 1 uur plannen?
Ben je alleen, dan kun je maximaal een uur inplannen. Bid je met iemand samen? Maak dan beide een reservering in het rooster. Dan kun je een uur en 50 minuten bidden. Je mag maximaal 2 uren boeken om ook anderen de ruimte te geven. Groepen met mensen zoals bv. een kring is op dit moment niet toegestaan.

Toilet gebruik in het Huis van Gebed
Toilet gebruik in het Huis van Gebed is mogelijk maar wel daarna met een doekje (die daar liggen) alles wat je hebt aangeraakt desinfecteren.

Eten en drinken in het Huis van Gebed en vieren van het avondmaal
Het is niet toegestaan om te eten en te drinken in het Huis van Gebed behalve dat jezelf een waterflesje mee neemt.
Ook het avondmaal kun je alleen vieren als je zelf brood en wijn meebrengt van huis en wat daarvan over is achteraf ook weer meeneemt naar huis. Denk er om (hoe erg we het ook vinden dat we dit moeten schrijven), dat je niet dezelfde beker gebruikt als die van je medebidders, of hetzelfde brood breekt. Als iedereen zelf zijn wijn/druivensap en broodje meeneemt van huis is het altijd veilig.

Ventileren in het Huis van Gebed
Het is goed als je het Huis van Gebed verlaat dat je dan de ramen opent om goed te ventileren.
LET OP: Doe dit alleen als er iemand na jou op het rooster staat. Anders NIET de ramen openen om de veiligheid te borgen.

Ik ben positief getest op Corona en ben de afgelopen week in het Huis van Gebed geweest
Mocht je positief getest worden op het virus en je bent de week voorafgaand in het Huis van Gebed geweest. Mail dit dan naar gebed@destadskerk.nl We kunnen op dat moment bepalen of we verder actie moeten ondernemen naar diegene die voor of na jou kwam.

Schoonmaken en netjes houden van Huis van Gebed & YouTube gebruik
Houdt het Huis van gebed netjes. Zorg dat de kussens weer mooi zijn verdeeld. Maak zoveel mogelijk dingen die je hebt aangeraakt even schoon met een ontsmettingsdoekje.
Let op: je mag niet eten en drinken in het Huis van Gebed. We merken dat dit tot nu toe met regelmaat wel gebeurt, maar dat willen we niet.

Zorg dat de tafel en het kinderhoekje is opgeruimd.

Muzikanten zorg dat de kabels weer netjes zijn.

Zorg dat er geen proppen papier, ontsmettingsdoekjes etc blijven liggen. Doe dat netjes in de prullenbak.

Denk erom dat je het licht niet uit doet. Dit gebeurt automatisch. Als je het uitdoet, dan weten veel mensen na jou niet hoe het weer aan moet.

Wel de TV weer uit als je die gebruikt voor YouTube.
Niet je eigen YouTube-account erin zetten. Het huis van gebed account gebruiken en daar filmpjes opzoeken. Dit doen we ook om dit goed te kunnen blijven monitoren. We willen niet dat er muziek of filmpjes worden bezichtigd waarvan de Heer niet wil dat we dat kijken.