Dicht op je huid

Jaren geleden wist ik niet hoe ik Jezus moest betrekken in mijn dagelijkse dingen. Ik las een ochtend- en een avonddagboekje maar er tussenin, als ik in de bus zat, en vooral als ik aan het werk was `was Hij weg`. Ik weet inmiddels dat God dingen en dingetjes in je leven toelaat om daar verandering in te brengen. Om je dichterbij te trekken. Als je naar Hem zoekt, gaat het leven met Jezus als vanzelf. Ik wil nu niet meer zonder.

Maar wat was bij mij voornamelijk een stimulans om zover te komen? Ik was tussen slapen of waken of ik zat in de bijbel te lezen. Ik weet niet meer wat ik deed. Ik hoorde plots: `Ik wil als een jas voor je zijn`. De Heilige Geest brengt het me nu te binnen, zodat ik dit stukje bemoediging kan schrijven.

In onze intelligente lock-down hebben de meesten van ons minder de gelegenheid om Jezus te volgen. Jezus volgend dragen we zijn mantel. Dan kan Hij bovennatuurlijk door ons heen werken. We doen goed en wonderen en tekenen volgen het Evangelie. In deze Coronatijd, waarin we ons alleen of met meer terugtrekken in onze huizen, wil Jezus zijn als een jas voor ons. Deze jas trek je nu aan als je te maken krijgt met de omgang met anderen in crisistijd. Zoals een jas beschermt tegen alle weertypen, zo kun je onder andere dealen met eenzaamheid, prikkelbaarheid en spanningen in de onderlinge relaties omdat je `op elkaars lip zit`. Angst, twijfel en ontmoediging. Jezus is er bij. Laat Jezus dan als een jas, dicht op jullie huid zijn.

Ellen Visser