Geschud

Deze tijd doet ons op onze grondvesten schudden, maar dan wordt wel duidelijk wat er blijft staan! Dat schreef ik op 27 maart van dit jaar.

Heb jij het ook zo beleefd? Dat alles geschud werd? Je bezigheden, je tijdsinvulling, je prioriteiten en ook zeker je relaties?

Wie kon je echt niet missen? Wie bleef bereikbaar, ondanks de maatregelen?

Voor mij was het een enorme eyeopener. God liet me  aan het begin van het jaar zien dat ik minder afspraken moest maken.

Dat vond ik moeilijk, want ik wilde alle contacten aandacht geven. En vaak leek afleiding ook de makkelijkste weg.

Maar nu kon ik vanaf maart nergens meer heen. Zeker als zorgmedewerker. Zelfs de kinderen kwamen niet op bezoek.

Wie kon ik niet missen? Natuurlijk de kinderen! Ze verrasten me door te beeldbellen en ik voelde me getroost. Een paar weken later ontstond de mogelijkheid om elkaar in de tuin te ontmoeten, allemaal kostbare momenten.

Maar het bleek ook belangrijk om het goed te hebben met mijn buren. Met de ene buurvrouw app ik af en toe en neem eens een pakje voor haar aan. Voor de andere buurvrouw haal ik een boodschapje of breng een brief weg. In ieder geval probeer ik wekelijks een praatje op de stoep te maken met haar. Niet minder belangrijk voor mij als voor haar!

Twee vriendinnen bleken eruit te springen. We bleven elkaar ontmoeten, eerst in de tuin, later ook gewoon in huis. Beiden gelovige zusters en ze waren niet bang. We deelden, baden, vierden avondmaal en aten bij elkaar. Wat is het kostbaar om dit voor elkaar te betekenen!

Maar dan waren er nog veel stille dagen over. Op Wie val je dan terug? Wie is altijd thuis, altijd vol aandacht, vol wijsheid en troost? Dat is onze Heer! Wat heb ik Hem veel nodig gehad de afgelopen tijd! En wat heeft dat een verdieping en verrijking opgeleverd in onze relatie, die blijvend zullen zijn!

Hoe is dat met jou? Is jouw relatie met Jezus blijven staan? Het is zo de moeite waard om een ontmoeting met Hem op de eerste plaats te zetten! Jezus popelt om je te belonen als je Hem ernstig zoekt! Wees gezegend daarin!

Clarie