God heeft mij altijd wel gezien, maar ik zie Hem nu pas

MarliesIk ben Marlies en ik ben 20 jaar. Ik ben vorig jaar samen met mijn verloofde Gijs tijdens Kingdom Culture gedoopt en dat was een van de mooiste momenten uit mijn leven.

Nieuwsgierig
Ik zeg altijd dat ik 2 ontzettend belangrijke mannen in mijn leven heb. Eén daar van is Gijs, met wie ik ondertussen ruim 4,5 jaar samen ben. De andere man heb ik via Gijs leren kennen: Jezus. Toen Gijs en ik verliefd op elkaar werden, had ik ineens verkering met een christelijke jongen. Ik ben zelf niet christelijk opgevoed en ik dacht dat het altijd een groot verschil tussen ons zou blijven. Als je een vriend hebt die bijna elke zondag naar de kerk gaat en je bij je schoonouders bidt voor het eten, dan raak je nieuwsgierig. Na twee jaar verkering ging Gijs een Alphacursus begeleiden en besloot ik mijn nieuwsgierigheid te volgen. Tijdens die Alphacursus begon het geloof steeds meer voor me te leven. Ik ontdekte dat er iemand was die een belangrijke rol in mijn leven zou spelen: Jezus.

Veilig
De eerste keer dat ik mee ging naar Kingdom Culture moest ik ontzettend mijn best doen om niet in huilen uit te barsten. Ik probeerde me te focussen op de lichten en de muziek, maar de brok in mijn keel ging niet weg. Ik weet nu dat dat de aanwezigheid van de Heilige Geest moest zijn geweest, maar op dat moment wist ik niet wat ik voelde. Ik begon steeds meer te geloven dat Jezus dé waarheid moest zijn. Tijdens die periode zijn mijn ouders gescheiden, wat voor mijn familie een moeilijke tijd was. Toen ik bij mijn schoonouders aan de eettafel zat hebben zij voor mij en mijn familie gebeden en barstte ik in tranen uit. Ik voelde me verschrikkelijk verdrietig, maar toch voelde ik me ook veilig. Veilig, omdat ik wist dat God voor mij zou zorgen. Vanaf dat moment wist ik het zeker: ik wil mijn leven met Jezus leven. Een tijdje later heb ik me laten dopen.

Genieten
Soms kan het moeilijk zijn om aan je omgeving uit te leggen dat je ‘ineens’ christen bent geworden. Er wordt raar gereageerd op een Bijbel in je boekenkast en mensen vragen of je geen lange grijze rok aan moet met een strak knotje op je hoofd. Ik ben hierdoor een aantal vrienden kwijt geraakt, die niet konden wennen aan het feit dat ik mijn leven deze nieuwe richting heb gegeven. Maar ik heb er veel meer voor terug gekregen: ontzettend veel leuke nieuwe vrienden en natuurlijk mijn leven met God. Ondertussen kan ik zo genieten van mooie diensten, maar ook van andere momenten dat ik de aanwezigheid van God voel. God heeft mij altijd wel gezien, maar ik zie hem nu pas. Daarom wil ik ook tegen jongeren zeggen die in een zelfde situatie zitten: laat je niet ontmoedigen! Denk aan je leven met God nu en hoe goed Hij is. Probeer dit fantastische gevoel over te dragen aan diegenen die kritiek op je hebben. God is goed!