Leef bij de dag

Door de coronavirus zijn we meer en meer op onszelf terug geworpen en dat benauwde me.

Toen ik hoorde dat we tot 28 april in een soort quarantaine moesten (misschien langer) vloog het me aan, zo van ”en nu?”

Ik heb gebeden en gehuild, omdat ik het even niet meer wist en er ook geen woorden voor had.

Het volgende kwam bij mij door…. “Leef bij de dag”.  Dit heb ik ter harte genomen en nu voel ik dat ik bewuster leef en de dag anders begin en eindig.

Ik begin met een dag-tekst te luisteren en dan nodig ik de Heilige Geest uit om mij de dag voor te gaan en dat ik Zijn fluistering mag verstaan. Aan het einde van een dag geef ik die dag terug aan God, dank Hem en zeg wat ik mooi en goed vond maar ook wat ik niet zo fijn vond, of waar ik verdrietig over was.

Alleen ook de mindere leuke dingen zie ik als uitdagingen om ermee te handelen en als leerproces om een beter mens te worden die zich ontplooit om beter Zijn werk hier op aarde te mogen doen, in Jezus’ Naam.

Gods rijke zegen voor iedereen.

Gerrie de Valk