Kingdom Culture

KIJK HIER VOOR DE ACTUELE AGENDA

Iedere maand is er Kingdom Culture, een absoluut hoogtepunt in de maand! Kingdom Culture wordt georganiseerd door het jeugdwerk, maar staat open voor alle leeftijden. Ook jongeren uit andere kerken of zonder kerkelijke achtergrond bezoeken massaal deze dienst waarin de hemel een klein beetje zichtbaar wordt op aarde!
Het verlangen van Kingdom Culture is om het Koninkrijk van God gestalte te zien krijgen op deze wereld. De focus ligt daarom op het leren kennen van Koning Jezus en Zijn verlangens voor mensen persoonlijk, de gemeente en de wereld. Kingdom Culture wil hier niet alleen over praten, maar het ook zien en ervaren.
De vaste onderdelen van Kingdom Culture bestaan uit aanbidding, preek en ministry. De aanbidding is soms uitbundig, dan wordt er gedanst en gesprongen. Andere momenten is het juist heel intens en intiem. De preek wordt verzorgd door jonge interne sprekers en bekende externe sprekers. Tijdens de ministry kun je reageren op Gods uitnodiging voor jou en voor je laten bidden.

2021/2022 THIS IS MY TESTIMONY

Het christendom in Nederland heeft in de afgelopen decennia gezocht op welke manier jongeren bij de kerk kunnen blijven. Jongeren worden vooral vermaakt. De lockdown met haar online-diensten heeft de ontwikkeling alleen maar versterkt. We verlangen ernaar dat jongeren niet alleen de boodschap van de kerk aanhoren of aanschouwen, maar dat ze de veranderkracht van het evangelie heel persoonlijk leren kennen en gaan uitleven, zodat ze met overtuiging kunnen zeggen: ‘Dit is niet slechts iets wat ik zie bij anderen, dit is ook mijn getuigenis.’

Het jaarthema van seizoen 2021/2022 is ‘This is my testimony’. Een getuigenis is veel meer dan een bekeringsverhaal of een verhaal van een veranderd leven. 1 Johannes 5:10 zegt: “Wie in de Zoon van God gelooft, draagt het getuigenis in zich.” Als we getuigen, getuigen we over Jezus. “En we hebben zelf gezien waarvan we nu getuigen: dat de Vader zijn Zoon gezonden heeft als redder van de wereld.” (1 Johannes 4:14) In de woorden die we spreken, de houding waarmee we in het leven staan en de keuzes die we maken, wijzen we op Hem. Het meest krachtige getuigenis is een leven toegewijd aan Jezus. We zijn geen hoorders, maar doeners van het woord (Jakobus 1:22). En daar gaat kracht vanuit. Billy Graham zei eens: “The unbelieving world should see your testimony lived out daily because it just may point them to the Savior.”

Het themalied van Kingdom Culture dit jaar is: ‘My Testimony’. Verschillende maandthema’s zijn ontleend uit dit lied. De Bijbelteksten bij de maandthema’s geven richting voor het onderwijs bij Kingdom Culture, maar sprekers hebben de vrijheid om van deze teksten af te wijken. Ook bij de aanbidding en de ministry bieden de thema’s en Bijbelteksten handvaten voor de gebeden en de woorden die worden gezongen en over de jongeren worden uitgesproken.

Data: Iedere tweede zondagavond van de maand om 19.30 uur
Plaats: Grote auditorium in de Stadskerk