Ver weg, maar dichtbij

God is dichtbij. Dicht bij jou en dicht bij mij. Ook als je ver weg bent. Letterlijk zoals ik, aan de andere kant van de wereld. Maar ook als je Hem (even) niet zo dichtbij laat komen. Wanneer je je hart sluit, je afvraagt waar Hij nu is. En toch is Hij heel dicht bij ons. 

Ik voel Zijn liefde in mijn hart, ik zie het aan de mensen die Hij om mij heen zet en in momenten die Hij mij (en mijn gezin) geeft, ook in deze onzekere tijd. 

Hij geeft ons ervaringen om dichter bij Hem te komen. Hij gaf mij en mijn gezin een reis naar een prachtig land, waar ik in vrijheid en alle rust mocht genieten van Zijn schepping. 

Ik bad in die tijd bijna elke dag, alleen. En nadat ik Matheus 7:7 las, bad ik zoals ik nog nooit had gedaan. Gewoon wat op mijn hart lag, met vertrouwen dat het goed zou komen. 

‘Als je iets vraagt, zal je het krijgen. Als je iets zoekt, zal je het vinden. Als je op de deur klopt, wordt er voor je opengedaan.’

Hij (ver)hoort ook nu onze vragen, onze wensenlijsten, onze gebeden om herstel, om rust en kracht.

Maar soms ook niet. Althans, Hij geeft ons dan iets anders. Iets waarom we niet hebben gevraagd. Voor mij was dat: extra tijd in dat prachtige land aan de andere kant van de oceaan in verband met de lock down. We verlangden naar huis en baden tot God om ons naar onze familie en vrienden te laten terugkeren. Hij gaf ons twee weken extra en we ervaarden naast spanning en stress ook rust. Hij was bij ons en we vertrouwden op Zijn hulp. We genoten van het samenzijn in deze bizarre situatie en dankten God elke dag, samen. Dat heeft ons (nog) dichterbij Hem en bij elkaar gebracht. Deze extra weken hadden wij nodig. God heeft een plan. Met ons. 

Wat zou jij graag anders zien? Waar bid jij voor? Hij heeft een plan, met jou, voor jou. Hij laat jou dichtbij Hem komen. Juist nu. Vertrouw op Hem. Soms is Zijn plan niet jouw plan.

Petra Mast