Voedselbank

We kunnen er niet omheen: de stijging van de energieprijzen en kosten voor levensonderhoud brengen heel veel mensen in de problemen. Bij de Voedselbank zien ze dagelijks wat de gevolgen hiervan zijn voor de mensen. Vanaf begin september is het aantal klanten explosief gestegen. Dagelijks ziet de Voedselbank de aanmeldingen binnenstromen.
Eind augustus stond de teller nog op 507 en nu al meer dan 600 huishoudens (gezinnen en alleenstaanden) in totaal 1.352 monden om te voeden. Dit is een stijging van 40% sinds januari van dit jaar.

Daarom deze actie voor de voedselbank. Sommige gezinnen hebben het ontzettend zwaar om rond te komen en er zijn veel ouderen die in eenzaamheid armoede ondergaan.

“Wij willen gerechtigheid brengen in de Stad”

Wil jij ook ondersteunen, vanuit het hart en de liefde voor Jezus, door ruimhartig bij te dragen?

De voorgaande acties is er veel gegeven. Wat was dat goed en nodig…..

Het is nu méér dan ooit noodzakelijk!!

Ons ideale lijstje ziet er zo uit:

EXTRA DEZE KEER:
– Verse groente
– Vers fruit
– Vlees
– Vis
– VEGA en Brood.

(We hebben nl een koelwagen ter beschikking)

En het standaard lijstje:

· Koffie / coffeepads / thee
· Ontbijtproducten
· Zoet broodbeleg
· Suiker
· Rijst / pasta / pastasaus
· Nasi- / bami- / spaghettimix
· (Knak)worst / vlees / vis in blik of pot
· Groente of fruit in blik of pot
· Soep
· (Olijf)olie
· Pannenkoekmix
· Limonade en sap (houdbaar)
– houdbare melkproducten en zuivel
– verzorgingsproducten en toiletartikelen
– babyverzorgingsartikelen
– toiletpapier

Hoe kun jij geven?

– Je kunt persoonlijk langskomen.
– Je kunt als gezin langskomen. Het is prachtig om je kinderen te leren iets te geven wat ze iets kost.
– Je kunt een vertegenwoordiger van je community of kring sturen.
– Je kunt een inzameling gaan houden onder je familie, vrienden of in je buurt.
Wees creatief!

Wanneer kun jij geven?

· Op vrijdag 18 november van 18.30 uur tot 20.30 uur.
· Op zaterdag 19 november van 10.00 tot 12.00 uur.

In de Stadskerk, Friesestraatweg 221, 9743 AE te Groningen.
Om de actie goed te laten verlopen is het belangrijk om de aanwijzingen op te volgen van de vrijwilligers.

SINTERKLAASACTIE PRESENT!

Naast de Voedselbankactie willen we graag Stichting Present ondersteunen met de Sinterklaasactie. Er zijn in Groningen een hoop gezinnen, die door allerlei omstandigheden geen cadeautjes kunnen betalen. We willen jou de gelegenheid geven het verschil te maken. We willen graag samen € 500,- ophalen. Je kunt al een bijdrage doen vanaf 5 euro. Doe je mee? Doe je donatie op de Sinterklaasactie-pagina!

Namens De Stadskerk:
Thomas Bos, Missie en Gebed