Vraag maar raak

Korte Beschrijving
Een interview met een communitylid om op die manier de persoon beter te leren kennen.
 
Doel
Mensen uit de community beter te leren kennen.
 
Uitgebreide beschrijving
Dit was een werkvorm die we vooral ingezet hebben tijdens de corona tijd toen er nog afstand gehouden moest worden. Het is een soort van interview voor de groep. Op voorhand wel de vragen doorgegeven. Er is iemand die het interview afneemt en ook de groep verbind met de persoon die geïnterviewd wordt. Eigenlijk altijd dezelfde vragen.
  1. Kan jij jezelf even voorstellen? (wie ben je, getrouwd, kinderen, werk, culturele achtergrond, hoe lang al in het community postcodegebied van de desbetreffende community, wat voor gezin opgegroeid, etc.).
  2. Hoe lang beschouw jij jezelf al een kind-van-God en wanneer is dat een persoonlijke realiteit voor je geworden is? (een stukje persoonlijk getuigenis)
  3. Kan je ons een beschrijving geven hoe je leven met God er nu ongeveer uit ziet? (je relatie, hoe je Zijn aanwezigheid merkt, hoe je Hem betrekt in de dingen die je doet, etc.).
Daarna ook nog aan de mensen in de community gevraagd of zij misschien nog specifieke vragen hebben op basis van het verhaal.
 
Ervaring
Was een mooie manier om mensen even te voorschijn te brengen en luisteren naar de vaak indrukwekkende verhalen.
 


 
Contactpersoon voor meer informatie