Christen-zijn betekent dat je je toevertrouwt aan Jezus. Dat is moeilijk. Het is letterlijk een stap in geloof.

Lees verder
Lees verder

Vertrouw Jezus

Je wordt christen door te vertrouwen op de goedheid van God. Door je niet langer door jezelf, maar door God te laten leiden. Door te accepteren en erop te vertrouwen dat Jezus’ offer aan het kruis de enige en betrouwbare weg terug naar God is.

Dat is moeilijk. Het is letterlijk een stap in geloof die je neemt. De één voelt daar van alles bij, de ander niets. Opnieuw is het een kwestie van vertrouwen. Vertrouwen dat God de waarheid spreekt als hij belooft dat wie gelooft gered wordt (Romeinen 8:1). Vertrouwen dat er steeds meer zichtbaar zal worden van de prachtige vlinder waarin God je als rups in veranderd zodra je de keuze maakt (2 Korintiërs 5:17).

Als je deze stap wilt nemen, zou je bijvoorbeeld dit hardop of in stilte tegen God kunnen zeggen:

God, u alleen bent goed en te vertrouwen.
Vergeef mij dat ik op mijzelf vertrouwde.
Dank u dat u zoveel van mij houdt.
Dank u dat Uw Zoon Jezus mijn schuld heeft gedragen.
Ik geloof dat het de enige weg terug is naar U.
Op die Weg en op U wil ik vertrouwen.
Ik open mijn leven voor U.

Amen [ik meen het]

Het is goed om je keuze ook te vertellen aan een christen zodat hij het met jou kan vieren en je kan bemoedigen. Als je nog geen kerk hebt, is het goed om die te zoeken zodat je door de preken en de mensen meer leert over je leven als christen.

Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen.

En wat nu?

Wij kunnen je helpen om je leven met God te gaan leven. Kom naar de dienst en vertel iemand over je keuze voor God. Ook de Alpha-cursus is een goede manier om verder te bouwen aan je geloof. Of stuur ons een mailtje. We willen je graag verder helpen!

Christen-zijn betekent dat je je toevertrouwt aan Jezus