Zendeling van de Maand – Februari ’23

Iedere maand (gedurende het seizoen) staat een zendeling in de schijnwerpers. Via de verschillende kanalen on- en offline vragen we aandacht voor de persoon en het werk achter/van de zendeling.

Lieve broers en zussen,

Deze maand mag ik zendeling van de maand zijn en ik mag dat voorbereiden vanuit het warme Zuid Afrika, liggend in mijn hangmat op mijn balkon met een uitzicht over de mooie zee en bergen, waar ik soms de dolfijnen zie springen.

Ik woon dus in Zuid Afrika, in het plaatsje Jeffreys Bay waar ik werk als vrijwilliger bij de organisatie Victory4all. Het klinkt heel mooi hoe ik mijn verhaal begin, maar helaas heeft Zuid Afrika twee realiteiten, waar ik jullie een beetje mee probeer in te nemen.

Sinds 2010 heeft Zuid Afrika mijn hart gestolen. Ik heb in 2010 een half jaar vrijwilligerswerk gedaan en ben toen bijna elk jaar terug geweest. Na 10 jaar op en neer vliegen kwam ik op een punt dat ik dit niet meer kon. Ik heb dit aan God terug gegeven en gezegd dat wanneer God mij fulltime wil gaan gebruiken, God mijn hart mag gaan veranderen. En dit gebeurde. 2019 werd een jaar van verandering, afsluiten van iets ouds en beginnen aan iets nieuws.

Sinds 2020 ben ik betrokken bij de organisatie Victory4all die voornamelijk gericht is op onderwijs. Ik ben betrokken bij de Rainbowschool, een school voor kinderen met een beperking. Ik ondersteun in de klas en geef de kinderen extra aandacht waar nodig is. Ook heeft de organisatie pleeghuizen waar ik voornamelijk betrokken bij ben. Ik ondersteun de moeders die zorg dragen voor 4 tot 6 kinderen per huis.

Doordat ik al 10 jaar in Zuid Afrika kwam richt ik me ook de relaties die ik al jaren ken en bezoek hen thuis in de sloppenwijken. 

Zoals ik in het begin al benoemde heeft Zuid Afrika twee realiteiten. Zowel armoede als rijkdom is zo zichtbaar aanwezig. Ik werk in de arme wijk en ik woon zelf in de rijke wijk. Maar overal waar je gaat, zie je armoede. In de meeste gevallen werken de zwarte mensen voor de witte mensen. Tegelijkertijd weet de ‘witte’ wereld niet wat er in de ‘zwarte’ wereld gebeurd.  Veel armoede, onveiligheid, ziekte, verslaving. Kortom: duisternis. Gangster zijn behoorlijk actief onderling, ook al op jonge leeftijd. En ook de jongeren waar ik mee werk hebben hier dagelijks mee te maken. 

Dankpunten:

-Dat ik hier in Jeffreys mag wonen op een super fijne gezegende plek
-organisatie Victory4all waar ik werkzaam ben
-voor voorziening in wat God allemaal geeft. Hij is zo goed.
-mijn thuisfront die mij zo goed bijstaat.

Gebedspunten:

-Voor mijn werk in de klas. De kinderen waar ik mee werk. Ze zijn zo beïnvloedbaar en het gevaar is groot dat ze gebruikt worden door slechte ‘vrienden’.
-pleegmoeders met hun kinderen. Voor fijngevoeligheid wat ze nodig hebben en het echt leren kennen van Jezus (de kinderen)
-nieuwe pleegmoeders, er staan nog twee huizen leeg. Er zijn genoeg kinderen op de lijst maar het vinden van de juiste pleegmoeder is soms best lastig. Bid je mee voor de juiste moeders?
-te korten financieel die er nog zijn, wetende dat God zo goed is in hoe Hij altijd voorziet
-veiligheid in de sloppenwijken. Gangsters die actief zijn en de leeftijd al jonger wordt dat ze betrokken raken. Let His Kingdom come here on earth. Voor vrede en gerechtigheid.
-dat ze bovenal Jezus mogen leren kennen en in overgave aan Hem mogen gaan leven, wat de omstandigheden ook zijn.
-mijn visa die ik het einde van jaar weer opnieuw mag aanvragen.
-dat ik mag blijven volharden in gebed, ook al voelt het soms zo hopeloos. Ik vind de realiteit soms best heftig met alle verhalen die je soms dagelijks hoort. Bid je mee dat ik Gods perspectief mag blijven zien, want God is een God van Hoop! 

MIJN MISSIE

Mijn missie is “Let heaven come to earth”: oftewel werken aan een cultuur van het Koninkrijk hier op aarde. Daarbij gaat het om hoop, gebed en genezing voor mensen. Mensen zien en bemoedigen.  Ik verlang ernaar om mensen bij het hart van Jezus te brengen. Ik wil de handen en voeten zijn van Jezus. Dat doe ik door een relatie op te bouwen met mensen, de mensen te discipelen en door gewoon het leven met ze te leven, zoals Jezus zelf dit ook deed. Ik bid,  dat doordat ik met de mensen optrekt, deze mensen zichzelf als waardevol mogen leren zien en mogen weten waar hun kracht ligt. Gebed is een essentieel onderdeel van mijn werk hier en ze doet dit samen met de lokale mensen in Zuid Afrika. Ze komt bijvoorbeeld wekelijks samen met de pleegmoeders om samen te bidden. Ik verlang er naar steeds meer hemel op aarde te zien.

Wil jij hier ook onderdeel van zijn? Meld je aan voor de nieuwsbrief, volg mij op social media en wees betrokken.

Neem vooral een kijkje op mijn website – Victory4all.nl

DE UITZENDING

In februari 2023 is Martine van der Vis Zendeling van de Maand en dus de speciale gast van de Podcast ‘de Uitzending’. Bekijk hieronder de Video of Beluister hier de aflevering als Podcast.