Zij, die op God vertrouwen, gaan voort van kracht tot kracht.

Psalm 84
Zij, die op God vertrouwen, gaan voort van kracht tot kracht.

Dit las ik toen ik werd overheerst door angst voor het Corona-virus. Die angst betrof niet zozeer mezelf als wel mijn geliefden. Ik ervoer een gevoel van een algehele dreiging en had het gevoel dat er een zwaard  boven me hing dat mijn  gezin en mij elk moment kon vernietigen. Brrrrr…
Toen pakte ik de Bijbel om mijn dagelijkse psalm te gaan lezen en er over te gaan schrijven. Ik las bovenstaande zin en ineens was de dreiging weg en besefte ik het volgende: voor elke dag en voor alles wat ons overkomt krijgen we de portie kracht die we nodig hebben. En dat steeds weer. Als we maar op God blijven vertrouwen, ook nu het virus wereldwijd om zich heen grijpt en steeds dichterbij komt.

Psalm 84 besluit met de zin: Welzalig de mens die op Hem vertrouwt. Dat moet ik en moeten wij dus doen: de wilsbeslissing nemen om op Hem te blijven vertrouwen en de vijand niet op ons grondgebied toelaten met angst. Ook voor het  nemen van die beslissing geeft Hij kracht.
Wat ben ik toch blij met Gods Woord.

 

Vertrouwen

is alles

aan God overgeven

en rusten in Zijn

Nabijheid.

 

Gerry Buitenwerf