Hoe is het nu met… Joyce Nauta

Ik praat met de 41-jarige Joyce Nauta uit Aduard, vrouw van Ruben en moeder van Elise van 13 en Abel van 11. Joyce werkt in de kinderopvang, Ruben werkt sinds de corona thuis. Tot nu toe werkte zij nog net als anders. Het virus had dus weinig of geen in vloed op haar werk en angstig is ze niet, ‘maar het is er wel’, aldus Joyce.

Ze mist de diensten en de gesprekken na de diensten en vindt het jammer dat je minder makkelijk met grote groepen samen kunt zijn, maar ze is dankbaar voor de life-stream en ervaart de diensten als bemoedigend.

Door de corona-maatregelen zijn er niet zo veel activiteiten meer en dat geeft ook wel meer rust. ‘Het werpt je terug op alleen je gezin. Verder breng je meer tijd door met God. Ik groei daardoor. Omdat je teruggeworpen wordt, merk je dat het persoonlijker wordt. Ik zoek meer Zijn aanwezigheid en ervaar dat ook. Ik krijg rust en hoor de stem van de Heer meer. Ik merk dat God me dingen leert die ik anders niet leerde, dat Hij me helpt met het bewust worden van dingen.

Als gezin zijn we er ook meer mee bezig. We gebruiken nu een dagboekje bij het eten en praten er dan over. Dus ook in het gezin is sprake van verdieping en dat is goed, besluit ze.

Interview door: Gerry Buitenwerf
Wil je ook je verhaal delen? gebuitenwerf@live.nl

Waarom deze wekelijkse interviews, wat houdt het in? Lees hier meer over de rubriek ‘Hoe is het nu met…?’