Martine van der Vis

Martine woont in Jeffrey’s Bay in Zuid Afrika en werkt in zowel Jeffrey’s Bay als Humansdorp bij Victory4all, een organisatie, die voorziet in liefdevolle zorg en christelijk onderwijs om de spiraal van armoede te doorbreken.

NIEUWSGIERIG NAAR MARTINE HAAR WERK?

ZENDELING VAN DE MAAND

In februari 2023 was Martine Zendeling van de Maand en dus de speciale gast van de Podcast ‘de Uitzending’. Bekijk hieronder de Video of Beluister hier de aflevering als PodcastLees hier haar update, dank- en gebedspunten.

Martine’s missie is “Let heaven come to earth”: oftewel werken aan een cultuur van het Koninkrijk hier op aarde. Daarbij gaat het om hoop, gebed en genezing voor mensen. Martine verlangt ernaar om mensen bij het hart van Jezus te brengen. Zij wil de handen en voeten zijn van Jezus. Dat doet ze door een relatie op te bouwen met mensen, de mensen te discipelen en door gewoon het leven met ze te leven, zoals Jezus zelf dit ook deed. Martine bidt, dat doordat zij met de mensen optrekt, deze mensen zichzelf als waardevol mogen leren zien en mogen weten waar hun kracht ligt. Gebed is een essentieel onderdeel van Martine’s werk hier en ze doet dit samen met de lokale mensen in Zuid Afrika. Ze komt bijvoorbeeld wekelijks samen met de pleegmoeders in zowel Humansdorp als in Jeffreys Bay om samen te bidden.

Zuid Afrika heeft 55.908.865 inwoners. De mensen in Zuid Afrika spreken Zulu, Xhosa, Afrikaans en/of Engels. Het Christendom is de belangrijkste godsdienst in Zuid Afrika. Het percentage christenen bedraagt 75,5%.

De mensen in Zuid Afrika houden ontzettend van ‘braaien’ (soort BBQ) met veel vlees.

Getuigenis

Afgelopen jaar (2020) zou Martine emigreren naar Zuid Afrika, nadat ze hier voor een korte oriëntatie periode was geweest. Op het visum na was alles geregeld. Martine was van plan om kort in Nederland te zijn om het visum te regelen. Maar toen kwam de lockdown. De eerste dag dat Martine in Nederland was, ervoer ze dat God tegen haar zei dat dit een periode zou zijn van afhankelijkheid. Martine snapte niet wat God hiermee bedoelde, maar toen zij onverwachts langer in Nederland moest blijven zonder huis, auto, werk, zomerkleren die al in Afrika waren etc. begreep Martine wat dit betekende. Het werd een tijd van intimiteit met Jezus, zitten aan Zijn voeten en luisteren naar Zijn stem. Martine voelde zich in het diepe gegooid, maar achteraf gezien door alle worstelingen heen, heeft God haar dichterbij Zijn hart gebracht en mocht zij leren dat Hij echt haar voorziener is. God is genoeg. Begin december 2020 mocht Martine alsnog terugvliegen naar Zuid Afrika, op Gods perfecte tijd.

Hoe ziet het dagelijks leven van Martine eruit?

Martine eet als ontbijt vaak ‘overnights oats’ (granen die de hele nacht hebben geweekt in melk of een andere vloeistof) of yoghurt met homemade granola (muesli) en lekker veel fruit.

Martine heeft een auto tot haar beschikking, waar ze heel blij mee is! Dat is haar belangrijkste vervoermiddel en deze heeft ze nodig om haar werk te kunnen doen. Martine helpt onder andere op scholen met leerlingen, die extra begeleiding nodig hebben.

Het mooiste van haar leven als zendeling vindt Martine het avontuur met Jezus. Ze geniet ontzettend van de jongeren waar zij mee optrekt, die ze al kent zo lang als zij in Zuid Afrika komt. Martine geniet van de relaties die in ontwikkeling zijn en dat ze er gewoon voor de mensen kan zijn, de mensen mag zien. Martine ervaart dat het naar deze mensen omkijken al genoeg kan zijn om iets voor hen te kunnen betekenen.

Martine vindt het meest afzien nu ze zendeling in Zuid Afrika is, het zien en geconfronteerd worden met de realiteit daar; het onrecht, de onveiligheid en de armoede. Deze situatie is sinds Corona alleen maar verslechterd.

Martine wordt in Nederland en binnen de Stadskerk vertegenwoordigd door haar thuisfrontteam (TFT). Daarin zitten Dennis en Marjan Verkouter, Stefaan en Jacoliene Zaal en Annique Rutgers.

Jacoliene Zaal is contactpersoon. Je kunt haar bereiken via jacoliene@gmail.com

Voor meer informatie: www.victory4all.com