Zendeling van de Maand – Oktober 22

In oktober 2022 was Ludie Postmus onze Zendeling van de Maand

Iedere maand (gedurende het seizoen) staat een zendeling in de schijnwerpers. Via de verschillende kanalen on- en offline vragen we aandacht voor de persoon maar het werk achter/van de zendeling.

Dag lieve broers en zussen,

Als ‘zendeling van de maand’ mag ik hier een stukje schrijven over mijn werk. Een uitgebreid verhaal is op de site te lezen, dus ik zal mij beperken tot actuele zaken en een aantal dank- en gebedspunten met jullie delen.

Op het moment heb ik het behoorlijk druk met vier verschilende projecten die mijn aandacht vragen. Eén van die projecten is het uitvoeren van de laatste controles op het Zanaki Nieuwe Testament. Nadat alle bijbelboeken zijn vertaald, moeten er nog heel wat eindcontroles plaatsvinden voor onderlinge samenhang en consistentie tussen de bijbelboeken. Daarnaast ben ik als consulent nog betrokken bij de volgende projecten:

  • Vertaling van het boek Handelingen in het Manda (taal in zuidwest Tanzania)
  • Een ‘oral Bible translation’ van het boek Lukas in het Nyika. Er wordt hier alleen een audio-bestand gemaakt; voor ons een vrij nieuwe methode om mensen te bereiken met het evangelie
  • Productie van een ‘Bible Story’ app in het Engels, die als voorbeeld gaat dienen om de Bijbelse verhalen te hervertellen op een eenvoudige manier in allerlei talen. Ik mag hierbij Amerikaanse collega’s helpen

Het is dus van alles wat, en het is soms moeilijk om de tijd en aandacht goed te verdelen. Dat is een concreet gebedspunt. Een ander gebedspunt is mijn eerstvolgende reis naar Tanzania die gepland staat voor november (concrete data nog niet bekend). De bedoeling is dat ik naar Musoma ga in het Noorden van Tanzania en daar ga werken met een nieuwe vertaalteam aan hun vertaling van het Lukas-evangelie. Het mooie is dat mensen straks voor het eerst God kunnen horen spreken in hun eigen taal, want zo ervaren mensen het vaak.

Een dankpunt is dat er een nieuw TFT (thuisfront-team) is die mij/ons gaat ondersteunen met alles wat er bij dit werk komt kijken, maar geen vertaalwerk is. Een belangrijk punt is de financiële ondersteuning die bij het zendelingsschap komt kijken. Door een verandering in de rechtsvorm van Wycliffe Nederland van vereniging naar stichting, zal ik nu officieel werknemer gaan worden van Wycliffe vanaf 1 januari 2023. Dat betekent heel concreet dat mijn maandelijkse budget omhoog gaat. Daarom zoeken wij extra donoren die dit werk mede mogelijk willen maken, want zendingswerk is niet zonder achterban mogelijk.

Dankpunt:

  • vorming van een nieuw TFT
  • voortgang van verspreiding van het evangelie door bijbelvertaling in Tanzania

Gebedspunt:

  • wijsheid in het verdelen van mijn tijd bij alle projecten en bij de planning van mijn reis
  • voldoende financiën en nieuwe donoren voor het komende jaar om dit werk te kunnen voortzetten

Shalom, Ludie

In oktober 2022 was Ludie Postmus Zendeling van de Maand en dus de speciale gast van de Podcast ‘de Uitzending’. Bekijk hieronder de Video of Beluister hier de aflevering als Podcast.