Doopdienst 12 november 2023 – kc dienst

Dopelingen

Lara van Warners

Ik ben Lara van Warners en ik ben 18 jaar. Ik ben als kind christelijk opgevoed en ga ook al een lange tijd naar de stadskerk. In mijn jeugd hield ik al veel van Jezus en vond ik het ook leuk om naar de kerk te gaan. Tijdens mijn middelbareschooltijd merkte ik, dat toch niet iedereen christelijk is opgevoed en het juist als een ‘ouderwets’ ding werd gezien. Ondanks dat ik wel veel naar kring en kerkkampen ging, was ik in mijn vrije tijd niet veel met God bezig. Ik wist wel van Zijn naam af, maar ik kende Hem nog niet persoonlijk.

 

Toen we allemaal in lockdown moesten vanwege corona, besteedde ik mijn tijd net als veel andere leeftijdsgenoten op tiktok. Op deze app kwam ik steeds vaker christelijke tiktoks tegen. Ik vond het bijzonder om zoveel jongeren zo vurig en openbaar over God te zien praten. Hierdoor begon ik ook nieuwsgierig te worden naar Jezus, wie Hij is en waarom zoveel mensen voor Hem kiezen. Christelijk zijn was voor mij meer een gewoonte geworden. Ik ging naar de kerk en bad voor het eten, en dat was het. Maar toen ik mijn bijbel steeds meer begon te lezen leerde ik ook wat het betekende om een relatie met God te hebben.

 

Tijdens de laatste 2 jaar van mijn middelbare school heb ik veel last gehad van bepaalde angsten. Ik weet nog steeds niet goed hoe ik het moet beschrijven. Ik voelde me bijna nooit op mijn gemak en had last van paniekaanvallen. Dit kon je alleen niet aan de buitenkant zien, want het zat allemaal in mijn hoofd. Ik praatte er met bijna niemand over, omdat het erg lastig te begrijpen was voor anderen. Ik vertelde het wel aan God, en ik geloof ook dat Hij er elk moment bij was. Ik bad voor rust in mijn hoofd, en ik kreeg rust in mijn hoofd. Ik vestigde mijn vertrouwen op Hem. En de onrust in mijn hoofd ging zeker niet in een keer weg, maar juist door dit proces heen leerde ik dat Hij altijd en overal bij mij is (psalmen 121:8).

Vorig jaar november besloot ik echt dat ik voor Jezus wilde leven. Ik begon minder behoefte te krijgen aan oude gewoontes en ervaarde erg veel rust en vreugde. Eerst was ik nog een beetje bang om oude dingen achter te laten. Het is namelijk niet gemakkelijk om dit pad te bewandelen, al helemaal niet op deze leeftijd. Maar ik hoorde laatst iemand zeggen dat het geen contradictie is om voor Jezus te leven als jong persoon. De dingen die je ervoor terugkrijgt zijn zoveel beter en overtreffen alles. Ik zou mij geen leven zonder Jezus kunnen voorstellen. En dit is waarom ik heel graag gedoopt wil worden.

Ik kijk er naar uit om Hem nog veel beter te leren kennen, en om te werken in Zijn koninkrijk.

Shèrine Beeftink

Mijn naam is Shèrine Beeftink, ik ben twintig jaar oud en ik kom uit Groningen. Dat ik mij laat dopen had ik nooit verwacht. Ik was tegen de kerk en vond ik had niks met het geloof. Ik ben gelovig opgevoed en ging altijd naar de Gereformeerde kerk. Hier heb ik mij helaas nooit thuis kunnen voelen en voelde daarom geen band met God.

Mijn eerste openbaring heb ik meegemaakt in Libanon waar ik met school vluchtelingen werk mocht doen. Wat een onwijs mooi en gaaf avontuur was dit. Ik heb niet alleen de liefdevolle mensen daar mogen zien maar ook Gods liefde door de mensen heen. We gingen langs de verblijfplaatsen van de vluchtelingen met eten en hygiëne producten. Hiernaast gingen we ook bidden voor ze. Deze mensen hadden niks en leefden in hele kleine ruimtes. Het was daar donker en nat. Wat mij het meest is bijgebleven is de hoop die ze nog steeds hadden ondanks hun omstandigheden. Hoop haalden ze uit het geloof. Dit was hun houvast, door het geloof bleven ze positief.

Ongeveer een jaar later vroegen mijn ouders om mee te gaan naar deze kerk. Opeens zei ik ja terwijl ik niks met de kerk te maken wou hebben. Ik? Vrijwillig naar de kerk? Pieter vertelde in deze dienst over zijn reis naar Turkije. Hij vertelde dat hij geroepen was voor het midden – oosten. Voor deze dienst had ik elke dag een gedachten die steeds maar terug bleef komen. Dat ik terug moest komen naar Libanon om weer te helpen daar. Ik dacht dat dat mijn eigen gedachten was. Na die dienst wist ik dat dat niet mijn gedachten was maar Gods stem.

Ik ben Jezus dankbaar dat ik eindelijk heb gevonden wat ik wil gaan doen. Dankzij jezus wil ik een goed persoon zijn. Sinds dat ik gelovig ben is mijn leven zoveel meer waardevol geworden. ik merk meer blijheid en dankbaarheid.

Ik wil mij laten dopen omdat ik voor Jezus wil leven, Alleen met hem kan het. Ik ben God en mijn ouders erg dankbaar omdat zij mij naar deze kerk hebben gebracht.

Lyjanne Berends

Ik ben Lyjanne Berends, 19 jaar en wonende in Groningen. Ik ben opgevoegd met het Christelijk geloof waar ik heel dankbaar voor ben. Toen ik 8 jaar was gingen mijn ouders scheiden en dit heeft heel veel impact gehad op mijn leven. Mijn vader heeft mij rond mijn 10e voor het eerst meegenomen naar de Stadskerk. En toen ik 2 jaar later naar de middelbare school ging, ging ik ook naar Reflect kring. Ik ging altijd met plezier naar kring en de kerk maar ik miste toch iets. Nooit ben ik zelf opzoek gegaan naar wie Jezus is en daardoor miste ik een bepaalde leegte. Na 6 jaar hield Reflect op. Waar ik ontzettend veel moeite mee had. Ik miste altijd al Jezus zijn aanwezigheid maar toen al helemaal. Ik ben een half jaar lang helemaal niet met het geloof bezig geweest. In dat half jaar heb ik mij totaal niet gelukkig gevoeld en ik zat continu in een dip.

Op een avond lag ik in mijn bed en ik mistte nog steeds diezelfde leegte die ik al mijn hele leven voelde. Ik wist op dat moment totaal niet meer wat ik met het geloof aan moest. Op die bewuste avond vroeg ik Jezus om een teken te geven. En uit het niets begon ik heel hard te huilen. Ik wist niet zeker of dat een teken was en daarom vroeg ik Jezus om nog een teken te geven. De volgende zondag preekte Martin Koornstra. Hij vertelde in zijn preek dat je Jezus moet toelaten in je leven en je de band tussen jou en Hem moet versterken als je meer van hem wilt ervaren, door Hem te betrekken in je leven. Dit was het 2e teken dat Jezus mij gaf.

Vanaf die dag wist ik dat ik Jezus moest gaan betrekken in mijn leven. In het begin was dit heel onwennig maar het voelde toch heel goed. Jezus wou altijd al dat ik hem ging betrekken in mijn leven. Hierdoor ervaarde ik zijn aanwezigheid en merkte ik dat dat was wat ik mistte.

Esmee Nijp ( Bilder)

Hallo, ik ben Esmee Nijp (15) en mijn getuigenis begint met dat ik altijd bang ben geweest om naar God te komen met al mijn zonden, de leugens, de verkeerde beslissingen maar vooral met alle situaties waar God zijn hand naar mij uitstak om mij te redden en ik niet op hem durfde vertrouwen.  Ik wist niet wie God voor mij was en ontkende dat Hij opzoek was naar mij. Maar God wist mij te vinden en dat was geen toeval. Ik zat in een dienst  in 2022 waar ze begonnen over de meiweek, het sprak me direct aan. Ik was de jongste maar wist dat dit was wat ik wilde doen, dus toen ik hoorde dat ik toch een week lang aan mocht sluiten was ik ontzettend blij ook al had ik totaal geen verwachtingen en wist ik niet wat op mij stond te wachten. Vanaf dag 1 dat de meiweek begon mocht ik zoveel van zijn aanwezigheid ervaren. Door mensen heen maar ook sprak God tot mij en ik mocht erkennen dat Hij mijn verlosser was en de ketting van angst werd doorbroken. Ik heb een week lang ik de wijk mogen staan samen met hem en het was de mooiste week van mijn leven met God zo dicht aan mijn zij. Het was geen toeval ik moest daar zijn en hier begon mijn weg met Jezus echt. Vanaf toen wou ik geen moment meer zonder hem en dat kon ik ook niet meer. Toch is dat soms ontzettend moeilijk geweest want volledig op hem vertrouwen was voor mij een grote stap en dat heeft bij mij tijd gekost maar de weg er naartoe was ingewikkeld maar ook ontzettend mooi, God bracht mensen op mijn pad waar ik ontzettend dankbaar voor ben en zij hebben mij ook steeds dichter naar God toe gebracht. Inmiddels mag ik dankbaar zeggen dat ik al 2x een week lang in de wijk heb mogen staan en God zijn werk heb kunnen zien doen en ook door mij heen. Ik weet dat God dat voor altijd wil blijven doen. Nu kan ik hem volledig erkennen als mijn verlosser en mag ik schoon gewassen worden van al mijn zonden. Ik stel mij volledig open en heb hem binnen gelaten. Nu kies ik er voor om zijn weg volgen en kan niet wachten wat God nog met mij van plan is. Want ik ben dankbaar dat ik mag weten dat er geen mooiere toekomst is dan een toekomt met Jezus. Daarom geef ik mijn leven aan hem.

Joël Norg

Hallo, ik ben Joël Norg, 15 jaar jong en woon in Assen. Ik ben sinds mijn geboorte al opgegroeid met het geloof. Ik ging vaak mee op kamp en naar kring avonden. Ik wou mij al vroeg laten dopen maar dat mocht nog niet. Op kamp in de 2e klas heb ik veel gesprekken gehad met mensen over het geloof. Ik heb het vaak over de doop gehad en ben toen tot het punt gekomen dat ik mij wou laten dopen. Ik was nog te jong dus ik moest nog wat jaartjes wachten. Nu ben ik 15 jaar, en mag het eindelijk. Ik wil mij laten dopen omdat Jezus Christus mijn redder is. Ik heb Jezus nodig in mijn leven want ik kan het niet zelf. Daarom wil ik mij laten dopen en kies ik er voor om de rest van mijn leven samen met Jezus te leven.

Silke Venema

Hoi ik ben Silke Venema, ik ben 15 jaar. En ik wil mij vanavond laten dopen. Ik ben christelijk opgevoed door mijn ouders, dus ik was altijd al omringd met het geloof. Ik vond het geloof vroeger best wel lastig, omdat we veel van kerk zijn gewisseld. Daardoor miste ik een houvast en plek om me echt op God te kunnen richten. We kwamen ongeveer 5 jaar geleden hier in de Stadskerk, maar ik had eigenlijk het zelfde gevoel als bij de andere kerken, ik voelde me niet echt thuis of op mijn plek. Vanaf dat moment probeerde ik de kerk heel erg te ontwijken. Ik zei tegen mijn ouders, ik ben echt heel moe, of ik voel me niet zo lekker. Zo probeerde ik de kerk te ontwijken. Maar mijn ouders namen mij toch mee naar de kerk en ik ben ze daar uiteindelijk heel dankbaar voor. Want ik ging op den duur met veel meer plezier naar de kerk. En miste het zelfs als we een zondag niet waren geweest.

Vorig jaar liet mijn zus zich dopen, dat sprak mij aan en ik raakte geïnteresseerd in de doop. Maar ik dacht altijd, er moet iets groots gebeuren, een wonder, dan pas kan ik mij laten dopen. Dus heb ik er op dat moment niet veel meer meegedaan. Tot dit jaar opwekking 2023. Het was zo’n gaaf weekend. Ik heb zoveel van Gods werk mogen zien. Want op zaterdag in de ochtenddienst gebeurde er iets bijzonders. Er werd aan alle tieners gevraagd om je ogen te sluiten en te kijken wat je van God mocht ontvangen. Ik ging er eigenlijk heel sceptisch in, want ik dacht, ja vast, nu krijg ik vast iets van God. Weet je wel niet hoeveel tieners hier zitten! Toch koos God mij uit en ik kreeg een beeld te zien. Ik zag twee grote houten deuren en ze gingen open. Ik kwam in een prachtige kamer en er stond een troon en God zat daar, Hij zei: daar ben je dan eindelijk! Het voelde als een bevestiging voor mij, dat ik mijn leven nu echt aan God mocht geven en dat ik het niet meer alleen hoef te doen. Daarom laat ik mij vanavond dopen ik wil Gods pad volgen en niet dat van mezelf.

Jasper Warnaar

Mijn naam is Jasper. Ik ben 24 jaar oud en woon nu sinds het begin van mijn studie 3 jaar in Groningen. Ik ben Christelijk opgevoed waar ik mijn ouders heel dankbaar voor ben. Op 16-jarige leeftijd heb ik voor het eerst tijdens Opwekking een aanraking met Jezus gehad en ben ik tot geloof gekomen. Vanaf die periode ben ik wel steeds meer met God bezig geweest en was ik er altijd zeker van dat Jezus mijn gered heeft. Ik geloof dat jezus een verlangen om te werken met kwetsbare kinderen in mij heeft gelegd. (Hier heb ik afgelopen jaren veel mee gedaan). Maar toch heb ik nooit echt 100% verlangen gehad om vol voor Jezus te gaan. In die tijd werden om de beurt al mijn vrienden gedoopt maar durfde ik zelf nooit om deze stap te zetten. Al werd ik soms wel getriggerd om mij te laten dopen ik was nooit overtuigd genoeg om het te doen. Ik had heel erg het gevoel alsof ik niet klaar voor was. Alsof ik een bepaald level van geloven moest halen om me te laten dopen. Deze gedachtes heb ik heel lang gehad.

Afgelopen jaar ben ik 5 maanden in Kaapstad geweest om te sporten met kinderen in sloppenwijken. Sinds ik daarvan terug ben is mijn verlangen naar God gegroeid. Toch lukte het mij nog steeds niet om te helemaal te geven ook al wilde ik het voor mij gevoel wel. De doop kwam steeds vaker voor in gesprekken met vrienden en met mijn vriendin. Toch hoefde het van mij nog niet. Iets hielt mij steeds tegen. (Nu weet ik dat dit te maken heeft met geestelijke strijd.) Totdat ik vorige maand tijdens deze dienst gek werd van mezelf dat ik me maar niet kon geven in aanbidding. Ik ging weer denken aan de doop en zei toen tegen God: Als ik me dan echt moet laten dopen laat er dan in deze dienst duidelijk worden. In de dienst ging vertelde Mark over deze doopdienst en ik kreeg een direct een duidelijk gevoel. Ik wist het toen direct zeker: Ik moet mij laten dopen

Hier kreeg ik dus een duidelijk antwoord van God dat het goed is om me nu te laten dopen. En dat er niet nog iets hoeft te veranderen. Ook al wist ik wel dat God dit van mij verlangde. Nu is het echt duidelijk.

Sinds dit besluit merk ik al zoveel meer rust en verlangen naar Jezus. Ik wil mijn laten dopen om te doen wat jezus zegt en hem te volgen. Jezus is voor mij een voorbeeld in mijn leven. Leven voor andere en hierin uitstappen. Jezus is mijn houvast.

Ik verlang in mijn relatie met Jezus meer te durven uitstappen in mijn geloof, door dicht bij hem te leven, naar hem te kunnen luisteren en dienen op de plek en manier die hij voor mij bedacht heeft. Ik kijk uit wat voor prachtige dingen God voor mij heeft na mijn doop.

Mirre van Warners

Hoi,  

Ik ben Mirre van Warners en ik ben 16 jaar. Als kind ben ik al christelijk opgevoed en gingen we vaak naar de kerk en gingen we altijd bidden voor het eten, maar ik deed er niks mee en ik vond de kerk ook niet echt leuk, ik wist wie God was maar ik kende Hem niet. 

Over de jaren heen veranderde dat wel, rond dat ik 13 werd ging ik er steeds meer mee bezig. Mijn zus ging vaker er mee bezig en ik wilde dat toen natuurlijk ook omdat ze altijd al een voorbeeld voor mij was geweest, ik wist het toen nog niet, maar nu weet ik dat dat God Zijn plan was om dichter bij Hem te komen. Ook kwam kring en mijn kringleiders hebben mij ook veel geholpen met het leren kennen van wie God is en wat Hij doet.  

Dus ongeveer toen ik 13/14 was heb ik mijn leven aan God gegeven, maar er kwamen veel dieptepunten in mijn geloof. Bijvoorbeeld mensen om mij heen die vertelde dat het raar is of de stemmen in mijn hoofd die mij vertelden dat ik niet goed genoeg was voor God zijn liefde, ook had ik best wel veel schaamte om erover te praten maar nu praat ik er met veel enthousiasme over.  Dus ik heb nooit helemaal voor Hem geleefd dus ik laat mij dopen om mij zelf helemaal aan God de vader te geven en met Hem al mijn keuzes te maken en voor altijd in Zijn liefde te leven.

Ik heb nog een bijbel stukje dat dit onderbouwd uit Filippenzen 3.

” Maar al die dingen waar ik zo trots op was, vind ik nu waardeloos. Want ze stonden mij in de weg om bij Christus te komen. Ja, ik vind het nu allemaal waardeloos, omdat niets zo kostbaar is als het kennen van mijn Heer Jezus Christus. Voor Hem heb ik het allemaal als troep weggegooid, om Christus te kunnen ontvangen .Nu kan ik Hem werkelijk leren kennen. Nu ken ik ook de kracht waardoor Hij uit de dood op stond. En ik kan samen met Hem lijden. Want door een te worden met zijn dood, kan ik ook uit de dood op staan en leven. 

Jorine Bondt

Hoi hoi, ik ben Jorine Bondt, ik ben 20 jaar oud en ga jullie vandaag vertellen waarom ik me ga laten dopen. 

Ik ben christelijk opgevoed en ben hier heel dankbaar voor. 

Vroeger was ik erg gebroken, ik was onzeker en leefde in een donkere wereld.

Ik was verslaafd aan roken, alcohol en ik deed aan drugs. Ik wist niet meer wie ik was en ik herkende mezelf niet meer. Ik was op zoek naar bevestigingen maar voelde alleen maar afwijzing. Hierdoor verloor ik mezelf in slechte coping mechanismen zoals onder andere een eetstoornis, overmatig sporten en zelfbeschadiging. 

Ik was zwaar depressief en had geen hoop. Ik had geen toekomstperspectief. In deze periode wilde de duivel me wijsmaken dat ik alleen was. En wat voelde ik me alleen. De duivel maakte me wijs dat als ik dood zou gaan, mijn vriendinnen wel een andere Jorine zouden vinden, dat m’n ouders wel verdriet zouden hebben maar dat ze er wel overheen zouden komen.

Ik had brieven geschreven en video-opnames gemaakt om vaarwel te zeggen tegen de mensen om mij heen. En wat ben ik blij dat hulpverleners mij toen hebben gevonden. 

Ik had God in deze tijden volledig losgelaten, ik geloofde dat Hij bestond maar dat was genoeg om me in de hemel te krijgen. Dus ik deed er verder niets mee. 

Een vriendin van mij heeft me door deze tijden heen iedere keer herinnerd aan de goedheid van onze God. 

Een poosje terug heeft God mij tijdens een conferentie aangeraakt en kreeg ik weer hoop. Hierdoor heb ik besloten om te breken met mijn verleden en heeft Jezus mij volledig bevrijd van mijn eetstoornis, mijn depressie, zelfbeschadiging, verslavingen, suïcidale gedachten…

Ik ben niet langer dat gebroken meisje. Ik ben in zijn naam schoongewassen en ben een nieuw schepsel.

Ik kies daarom vandaag voor de doop om mijn oude leven te begraven en èèn te worden met Jezus. 

Luna Koekkoek

Mijn naam is Luna, ik ben 20 jaar en zit al 13 jaar in de Stadskerk. Samen met mijn zus en mijn broertje ben ik christelijk opgevoed door mijn lieve ouders. Binnen mijn gezin is er altijd veel ruimte geweest om onze gedachtes over het geloof met elkaar te delen en hier ben ik ook enorm dankbaar voor!
 
Bij opwekking merkte ik na een lange tijd weer dat God erg dichtbij was. Tijdens de genezingsdienst had ik veel last van keelpijn en wanneer we voor elkaar gingen bidden was er niet echt iemand om ons heen die gebed nodig had. Daarom besloot ik uiteindelijk toch om te vragen aan mijn zus, Manon, of ze voor mijn keelpijn kon bidden. Toen ze voor mij ging bidden begon ik direct te huilen. Manon voelde dat mijn verdriet niet te maken had met mijn keelpijn en begon te bidden dat ik mijn muur die ik heb opgebouwd over de regeltjes en de bijbel mag laten vallen en mij mag laten dopen, dit was namelijk iets wat ik moeilijk vond. Hierna voelde ik enigszins een opluchting maar was ik nog niet overtuigd dat ik mij wou laten dopen en voelde ik een strijd in mijn lichaam hierover. 
 
Toen de dienst bijna voorbij was tikte een meisje die ik ken, Emma, mij op mijn rug dat ze een briefje had gekregen van iemand, die ze aan mij moest geven. Ik schrok hiervan en geloofde niet dat dit briefje voor mij was. Op het briefje stond een prachtige tekst: “Lieve ….  Ik heb het idee dat God jou wil laten weten dat hij jou ziet. Hij kent de verlangens van je hart en wil jou intense diepe vrede geven die de wereld je niet kan geven. Wees gezegend en je zal in vrijheid leven.” Op het moment dat ik om mij heen keek stond een vrouw op om weg te gaan en gaf mij nog snel een handkus, hierna heb ik haar niet meer gezien. Het voelde alsof God een engel had gestuurd om mij deze boodschap te geven! Dit was voor mij een bijzondere aanraking met God en daarnaast een laatste zet om mij te laten dopen. Ik wil opstaan met God en samen met hem een nieuw leven beginnen!

Natan Koekkoek

Ik ben opgegroeid door mijn ouders in het christelijke geloof. Ik geloofde ook echt dat er wel een God was, maar ik was er nog niet echt bewust mee bezig. Ik was wel christen, maar wist eigenlijk helemaal niet hoe het was om een christen te zijn.

Mijn verhaal begint op de woensdagavond bij Face Off een week voor de meiweek van dit jaar. Ik was totaal niet met het geloof bezig en had bij mijn voetbalclub FC Groningen ook amper tot geen christelijke mensen om mij heen. Op school was ik er verder ook niet echt mee bezig. Ik kwam die avond in de kerk en merkte al heel gauw dat er een positieve sfeer was en de liefde in de groep was enorm voelbaar. Dit merkte ik in mijn eigen leven totaal niet en vond het ook daarom best bijzonder. Het was een liefde die ik nog niet kende en dat raakte me enorm. Ik heb daarna een hele leuke avond gehad en ging zo door met de nieuwsgierigheid naar hoe het in de meiweek zou worden. Deze week ervaarde ik wat thuis komen bij God is. Ik heb enorm veel liefde ontvangen en zelfs uitgegeven. Wat ik ook enorm mooi vond is dat ik genezing mocht zien en voelen. De hele week was voor mij bijzonder, omdat ik ook JA heb mogen zeggen op Jezus. Ik mocht daarna voor tieners van de wijken, leiders en ouders die er waren mijn getuigenis vertellen. Toen ik dat te horen kreeg vond ik dat natuurlijk erg spannend, maar ook super leuk. ik heb bij Face off veel over het geloof vertelt en dat maakte mij erg blij en nu mocht ik het voor een grote groep vertellen. Na de meiweek ben ik doorgegaan met Face off en heb ik nagedacht over of ik me zou willen laten dopen. Ik vond 15 jaar toen nog jong (nu nog steeds) maar ik was bang wat nou als ik fouten maak en wat als ik toch niet meer geloof dan heb ik me al super vroeg laten dopen. Ik ben door gegaan met mijn leven, alleen nu wel met Jezus. Ik had de gedachte van laten dopen toen wel laten rusten, maar leerde steeds meer over het geloof. Niet lang daarna gingen wij naar Opwekking toe. Tijdens een dienst zat een vriend veel op zijn telefoon en besloot voor hem te bidden. Tot volle verbazing ging hij de volgende dag met enorm veel zin naar de dienst. Even later stak hij zijn handen op en begon vol geloof mee te zingen. Ik was helemaal verbaast en wist dat het God was. Ik begon te knielen voor God en heb hem in tranen mogen bedanken voor wat hij allemaal heeft gedaan voor mij. Naast dit had mijn zus Luna ook zo iets bijzonders meegemaakt. Ik wist het nu zeker ik laat me dopen. Ik bleef doorgaan met face off en mocht steeds meer over God vertellen wat ik nog steeds echt super leuk en mooi vind. Van mijn andere zus Manon kreeg ik toen ook nog een bijbeltekst over Jeremia die ook 15 jaar oud was en God zei tegen hem dat hij zich moest laten dopen en dat hij dan mocht gaan profeteren. Dit motiveerde mij nog erger om me te laten dopen. Ik mag nu weten dat ik er niet meer alleen voor sta in het leven en dat ik niet meer alleen mijn topsport voor me zelf doe, maar dat ik nu alles samen met God mag bewandelen. Daarom laat ik me dopen!

Daniël Prins

Ik ben Daniël en 17 jaar. Ik kom al vele jaren in deze kerk. In het begin was dat niet omdat ik dat wou, maar omdat het moest. Ik ging mee naar de diensten en veel kampen van de kerk, maar ook Vrij Zijn Zomerweken. Gelukkig was er op kamp altijd iets van voetbal of sport en spel, want daar kan ik me helemaal in uitleven.

Op het Reflect-kamp twee jaar geleden was ik te laat met inschrijven voor de workshops en daardoor moest ik meedoen aan de workshop Gods stem verstaan. Tijdens de workshop had degene die de workshop gaf profetisch voor mij gebeden, en hoewel ik de profetische woorden nog niet kan duiden, raakte dat me wel.

De dienst daarna werd ik geraakt door de Heilige Geest, waarna mijn moeder me ook uitdaagde om Grote Broer te worden. Ondertussen zitten mijn broertjes alweer op middelbare school.

Vorig jaar, toen ik nog Grote Broer was, werd ik uitgedaagd door een andere Grote Broer om mee te doen aan de meiweek. Eerst was ik dit niet van plan vanwege mijn examens, na overleg met mijn ouders ben ik het toch gaan doen. En dat was een hele goede keuze, want ik kwam in een hele mooie groep mensen terecht, vol van Jezus, die mij veel leerden en een fijne plek boden. En nog steeds bieden, omdat ik nu ook bij FaceOff zit.

Ik werd ook uitgedaagd om in de zomervakantie mee te gaan op outreach naar Montenegro en Albanië. Daar kwam ik weer in zo’n mooie groep mensen, waar ik ook veel geleerd heb.

Afgelopen Reflect-kamp ben ik weer naar een ‘geestelijke’ workshop gegaan, namelijk ‘Leven met de Heilige Geest’. Deze keer niet omdat het moest, maar omdat ik het zelf wou. Tijdens deze workshop werd er persoonlijk voor iedereen gebeden en in dat gebed werden dingen over mij uitgesproken die mij erg raakten. Één van de dingen die genoemd werd, was ‘Jezus is met je, je bent niet alleen, je bent niet alleen, je bent niet alleen’. Dit raakte mij, omdat ik moest denken aan mijn jaren op de basisschool, waar ik mij veel alleen heb gevoeld. En omdat, ik moest eraan denken dat de enige christen was in mijn klas op de middelbare, in mijn oude voetbalteam en nu in mijn huidige klas. Hierdoor mag ik weten dat ik nooit alleen ben.

Ik wil mij laten dopen om samen met hem mijn leven te delen, steeds meer over hem te gaan leren, en met hem nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Jade-Faye Sahin

Lieve Vader Lieve Jezus.
Ik vind het zo spannend om hier te staan.
En tegelijk ook zo mooi. Dit is het moment waarvan ik alleen kon dromen. Liefst had ik er al zolang geleden ingesprongen. Maar moest ik wachten op mij juiste moment wat u voor mij had. Ik ben blij dat dit het moment is.
Ik dacht altijd dat ik dit niet verdiende. En dat dit niet voor mij weggelegd kon zijn. Ik ben niet gelovig opgegroeid. En sterker nog kom voor mij gevoel uit zo groot zondig diep dal. Ik zat echt diep. Ik ben een open boek want u kent mij. En de gemeente mag mij ook kennen. Wat ben ik u dankbaar voor deze mooie gemeente.
Ik heb vaak niet gesnapt wat u van mij wou. Hoe kan ik een kind van u zijn? Van kinds af aan in de mensenhandel gezeten. Criminaliteit gezien, vast gezeten. Jaren opgesloten in gesloten jeugdzorg. Drugs, veel misbruikt, verslaafd geweest en mijn lichaam verkocht en mij laten misbruiken. Mij tot op het bot aan het uithongeren.
Maar de hoer bij de put zou ook gered worden. En ik zat in die put waar u mij uit heeft getrokken.
Veel zelfhaat er van overtuigd zijn dat ik beter dood had kunnen zijn. Ook in gevecht met mijzelf vanwege transitie. Maar steeds riep u mij. Maar rende ik ook weer van u weg. Maar u liet mij niet ontsnappen. En ik liet u net elke keer niet in de steek. Elke preek paste zich toe het laatste jaar. Veel openbaringen en wonderen laatste jaar van u gezien. Maar ook veel gehuild. U bent diegene die mij handen steeds vasthoud.
Ik zit nog in een diep dal van mij eetstoornis. En vond mij het steeds niet waard. Tot ik vorige maand de kracht kreeg en het teken van 2 biddende mensen bij het kruis.
Moet je je niet laten dopen? Ja ik wil u dienen en wil Jezus dienen. Ondanks mij mentale ziekte. Die ik als de duivel zie en hem de nek wil omdraaien. heb ik mij weegschaal kapot geslagen. Geaccepteerd dat ik in behandeling moet en ga voor anorexia. Maar ook geaccepteerd dat u mij stukje voor stukje aan het helen bent. Ik voel dat ik ervaar dat en ik omarm dat en houd van u kracht.
Lieve Vader er zijn hier een aantal mensen nadat ik uit de mensenhandel ben gehaald die mij keer op keer u liefdevolle kant hebben laten zien. Deze mensen zijn nu ook aanwezig. En ben u eeuwig dankbaar voor deze mensen. Ik ben de gemeente eeuwig dankbaar voor de liefde die ik mag krijgen. En ben u en Jezus eeuwig dankbaar voor de liefde die ik krijg.
Ik wil nog kwijt er is hier een grote groep mensen Vader ieder uniek. Ieder een verhaal. Veel zullen ook een mentale strijd ervaren of zelfhaat. Misschien ook wegrennend soms voor u. Ik ben geen voorbeeld Vader maar ik bid Jezus geef al deze mensen mij broeders en zusters de kracht om geliefd te voelen en ook naar dit moment te groeien. Want God en Jesus houd van jullie ook al vecht je tegen zelfhaat eetstoornis or what ever.
Deze tekst heeft mij geholpen en wil ik met jullie delen:
Want als u zegt dat Jezus Christus uw Heer is en als u met heel uw hart gelooft dat God Hem uit de dood heeft opgewekt, zult u gered worden. Door met heel uw hart op Christus te vertrouwen, wordt u rechtvaardig verklaard. En door daarvoor uit te komen, wordt u gered. Zo staat het ook in de Boeken: ‘Wie op Hem vertrouwt, zal niet teleurgesteld worden.’ En het maakt geen verschil of u Jood bent of niet. God is Heer over allen. Hij geeft zijn rijkdom aan alle mensen die een beroep op Hem doen. Want er staat ook: ‘Ieder die de naam van de Here aanroept, zal gered worden.’
Romeinen 10:9‭-‬13 HTB
Terug komend voor wie ook het stukje lhbti doormaakt. Weet dat je niet alleen bent. Jij staat hier met een reden. God houd van je Jezus houd van jou. Anders stond jij hier nu niet op dit moment in de kerk met verlangen naar God onze Vader Jezus onze koning.
En weet ondanks we uit een gebroken wereld komen wat door de zondeval is ontstaan. Je nog steeds een prachtig mens kan zijn. En laat dat je niet weerhouden om de liefde van God en Jezus te ontvangen. Al ligt het allemaal gecompliceerder. Ieder mens heeft zondes niemand behalve Jezus onze koning is zondeloos.
Maar blijf groeien naar Jezus en God. Volg Alpha wat ik op dit moment doe. Ik heb echt een fantastische Alpha groep. Dankjewel daarvoor Vader.
Ik zal zeker nog moeten groeien. En ga dat stap voor stap doen. Maar een ding weet ik zeker u bent mij leven Jezus. U bent mij leven Vader. Ik ga dat vanaf nu met u doen. Ik ben een kind van u en hoe u mij ook ziet dat respecteer ik want u bent almachtig. Maar een ding weet ik zeker dat ik wel een kind ben van u. Dankjewel Jezus en Vader voor alle wonderen op dit moment in mij leven ik kies voor U Jezus ik kies voor u u bent voor ons gestorven u bent mij Koning. God u bent mij vader ik kniel voor u.
Als afsluiter wil ik dit zeggen. 3 is altijd mij geluks getal geweest. En ben er achter gekomen dat in bijbel link word gelegd aan vader zoon en heilige geest. Niks is toeval u bent er altijd geweest.
Maar het moment dat wij als mens denken sterk te zijn. Test de duivel ons op ons grootste zwakte. Vertrouw daarom God en Jezus. Want de duivel is listig en vies. Maar God en Jezus almachtig en mooi.
Amen Amen Amen.

Toetreders

Jennifer De groot – labahn

Ik kom uit een familie waar niemand Jezus kent of wil kennen. Ik heb een leuke jeugd gehad maar miste altijd een stuk liefde en/of interesse vanuit huis uit, dit vond ik bij Faceoff. Jaren geleden ben ik tot geloof gekomen via en dankzij Faceoff. Ik voelde me ontzettend gezien en geliefd en wilde meer weten over het geloof. Na ontelbaar veel woensdagavonden kwam ik tot geloof. Vijf jaar heb ik gediend in het team en heb de mooiste momenten meegemaakt. Het was tijd voor verandering, ik stopte met Faceoff en verhuisde samen met mijn man Frank naar Stadskanaal en werd samen met hem lid in een andere gemeente. In die jaren is er veel gebeurd op persoonlijk vlak, en in die gemeente ben ik beschadigd in vertrouwen en heb ik mij nooit gezien of gesteund gevoeld. Na een tijd “kerkloos” te zijn geweest miste ik mijn gemeente. En ik merkte snel dat mijn gemeente niet is waar ik lid was, maar de gemeente waar ik Jezus heb mogen leren kennen en mij altijd gezien en gedragen heb gevoeld.
Ik weet hoe het is om lid te zijn van een gemeente waar ik niet op mijn plek was, met veel gebrokenheid mijn plaats innam en ik en mijn verdriet niet zijn gezien of gehoord. Maar juist daarom weet ik waarom het zo belangrijk is om een plek te hebben waar je mag komen met al je verdriet, vreugde en al je vragen. Ik ben dankbaar dat ik terug magen komen in een gemeente die mij opbouwt en helpt in mijn zoekttocht naar Jezus, Mijn Jezus.

Bram Koop

Wie is Jezus voor mij? Jezus is voor mij mijn redder. Jezus is in mijn leven gekomen op het juiste moment. Ik deed niet perse de juiste dingen. En ik liet mezelf veel beïnvloeden door wat anderen van me dachten. Mijn ouders waren veel bezig met het geloof maar ik eigenlijk totaal niet. Ik ging wel mee naar de kerk op zondag alleen ik lette nooit op. Het was ongeveer april 2022 en toen kwamen mijn ouders met het idee om mee te gaan doen aan de meiweek, dat is een week waarin je gaat sporten met kinderen/tieners en ze een stukje over het geloof aan ze meegeeft. Ik had er wel is van gehoord maar ik dacht eigenlijk dat is weer iets van de kerk dat is saai. Maar mijn ouders zeiden nee het is leuk, doe gewoon mee. Uiteindelijk dacht ik het is ook maar 1 weekje ik doe wel mee. En die keuze is de beste keuze ooit geweest uit mijn leven. Ik ben in de meiweek veel bezig geweest met het geloof en eigenlijk tot geloof gekomen. Ik ben sinds toen ook bij face off gekomen. En ik ben veel gaan investeren in het geloof en ik doe het nog steeds. Ik ben mijn ouders ook heel erg dankbaar dat ze mij hebben gemotiveerd om mee te gaan doen.

Ik heb mij zondag 22 oktober ook laten dopen, ik deed dit omdat ik mijn oude leven achter me wou laten en voor mijn verlangen om een nieuw leven met Jezus te leven en een dichtere relatie met Hem te krijgen, nu wil ik ook toetreden in de kerk om samen met andere leden van de kerk Jezus te volgen en om betrokken te worden bij de kerk.