Doopdienst 16 juni 2024 – centrumlocatie

Dopelingen

Mariët Krebs

Voor mij was het leren kennen van God een lang proces. Maar nu wil ik ervoor kiezen om
mijn leven aan Hem te geven, omdat Hij mijn beste vriend is. Waar onze relatie eerst
afstandelijker was, loop ik nu hand in hand met Hem door het leven.
De afgelopen jaren bestonden voor mij uit hoogtepunten, maar helaas ook uit dieptepunten.
Er waren genoeg momenten dat ik mij eenzaam voelde en graag wilde stoppen met
vechten. De buitenwereld zag mij als een sterke vrouw, dat ik dit allemaal had overwonnen.
Afgelopen jaar besefte ik mij pas dat ik zelf helemaal niet zo sterk ben, maar dat er Iemand
was die heel hard met mij mee vocht in de strijd. Ik gaf Hem weinig ruimte in mijn leven,
maar Hij hielp me en wachtte geduldig af tot ik mijn weg naar Hem zou vinden.
Toen mijn dromen in duigen vielen en ik de weg zelf helemaal kwijt was, bracht Hij Jesaja
58:11 onder mijn aandacht waarin staat dat de Here mij voortdurend zal leiden. Na het lezen
van die Bijbeltekst ervaarde ik zoveel rust. Ik vertrouwde er onmiddellijk op dat God een
goed plan voor mij had en mij zou leiden. Nu, ruim een jaar later, ben ik God zo dankbaar. Ik
heb een prachtige reis door Azië gemaakt waar God en ik heel hecht zijn geworden. Daarna
kwam mijn droombaan bij IJM op mijn pad waar ik wonder boven wonder voor werd
aangenomen. Hier mag ik strijden voor gerechtigheid op Zijn wereld en een stukje van Zijn
liefde laten zien. Ik weet dat dit al die tijd Zijn plan voor mij was.
Mijn hoop is dat ik nu zelf een stukje van onze mooie God aan anderen mag laten zien. Zelf
zie ik Hem namelijk overal om mij heen. Ik zie Hem in prachtige natuur en mensen, ik ervaar
Hem in gebed en Hij raakt mij door muziek. Hij maakt me gelukkig en geeft mij zoveel
dingen om dankbaar voor te zijn. Ik wil dan ook niks anders dan Hem dienen, volgen en te
leren steeds meer op Hem te lijken.

Geeke Voskamp

Mijn naam is Geeke Voskamp, ik ben 51 jaar, weduwe en heb twee kinderen van 25 en 21 jaar (en zij zijn er nu bij wat ik heel fijn vind).

Ik ben als kind door mijn ouders mee naar de kerk genomen. Later heb ik er niet veel meer mee gedaan, maar anderhalf jaar geleden na een psychose besefte ik dat ik Jezus nodig had en zocht bescherming en kracht bij Hem.

Jezus is voor mijn zonden gestorven. Hij heeft alle ziekten en zonden gedragen. Hij is mijn verlosser. Naar hem kan ik gaan voor gebed. Hij vergeeft mijn zonden. Jezus geneest vandaag de dag nog.

Ik voel altijd verlichting in gebed naar Jezus. Ik voel dat Jezus mij accepteert en lief heeft. Bij stress geeft gebed rust. Als ik in bed bid, voel ik me echt geborgen.

Ik wil me graag laten dopen om mijn leven zonder Jezus in het doopwater achter te laten en een nieuw leven samen met Jezus aan te gaan en zijn voorbeeld na te leven en de heilige geest te ontvangen. Ik zal dan een nieuw mens zijn die in Jezus opstaat. ik wil Jezus naleven in naastenliefde, compassie, opoffering en nederigheid o.a.

Ik hoop zijn stem te verstaan en naar zijn wens te leven. Eerder heb ik een stem gehoord dat we alledrie (de kinderen en ik) oud worden (na verlies van mijn partner was ik wel bang voor meer verlies). Ook hoop ik op genezing van de psychoses.

Ik heb de afgelopen alpha cursus gevolgd en dat heeft me veel diepgang gegeven over het geloof . Ik wil ook naar de diensten en community bijeenkomsten van de Centrumlocatie gaan om mensen persoonlijk te spreken en te ontmoeten. Ik vind koffieschenken ook mooi om te doen.

Ik verwacht bij dat alles Gods kracht te ervaren.

Matthew Williams Gutierrez

My Lord God,

Thank you, that in the beginning was you. Only You my Lord by wisdom founded the earth. Only you by understanding established the heavens. Only You by Your word showed us your heart, through Your only beloved Son Jesus Christ. My humanity can not grasp the depth of Your heart O Lord. But in my spirit I will say Great are You God that Your eyes saw my substance, being yet unformed.  And in Your book they all were written, The days fashioned for me. My upbringing being born in Cuba with a strong christian father and catholic mother, that through them brought me to the great foundation of Your truth, morality and light in the beginning of my life. Compassionate are You Lord, For as I grew older I had ignored you with distractions and sins of the world such as pride, and lust, that which perversed me and You still opened my eyes which were blind. You still freed my heart which was oppressed, by anxieties and depressions. It was You who met me in my repentance and lowliness crying on the floor. For Humble are you my God, who

made himself of no reputation, taking the form of a bondservant, and coming in the likeness of men, You humbled Yourself and became obedient to the point of death, even the death of the cross. Graceful are you Lord, for you have called me by my name. I am now in the netherlands, studying and prevailing, with purpose, blessings, and passion beyond measure. I truly do not deserve what you have given to me, because I bleed the same as any other, I have capabilities of being good or evil as any other. But wonderful are you Lord that your Goodness is not limited, nor your salvation. Jesus Christ you have shown me that you are the true Father for everyone through you the right to be children of God. My humanity can not grasp the depth of Your heart O Lord. But in my spirit I will say Great are You My God.