Doopdienst 18 september 2022 – community

Dopelingen

Demi Gramberg

Ik ben mijn hele leven al opzoek naar God.  Ik ben elke dag opzoek naar wie Jezus is en vraag me af wat Hij van mij vind. Ik heb me een tijd afgevraagd; Zit er ook iets slechts in God? want waarom voel ik me anders steeds zo ellendig als God alleen maar liefde is? Ik ben er achter gekomen door veel te lezen, preken luisteren, bidden en praten met mensen dat God alleen liefde is en dat Hij ontzettend veel van mij houd. Ik denk dat dat pure liefde is. Al een paar jaar wil ik me graag laten dopen. Ik ben als baby gedoopt maar ik wil zelf de keuze maken voor Jezus. Met deze keuze om mij te laten dopen wil ik aan God nog meer laten zien dat ik kies voor Hem. Jezus betekent heel veel voor mij.. Hij is mijn hoop .. zonder God kan ik niet leven. Alleen omdat Jezus naast mij loopt kom ik nog vooruit. Ik heb in mijn leven al veel moeilijke en heftige dingen meegemaakt en heb nog vaak dat ik me eenzaam voel. Maar een paar jaar terug gaf God mij een droom en in die droom heeft Hij beloofd dat ik nooit alleen ben.. Hij zei: Je weet dat je nooit alleen bent. En Hij zei specifiek Je weet omdat Hij me daarmee liet inzien dat ook al voel ik me wel soms alleen ..ik toch kan denken met mijn verstand maar ik weet dat ik dat niet ben want Hij heeft het beloofd. Ik weet dat Jezus altijd bij mij is ..want zonder Jezus had ik hier niet meer gestaan. Een van de moeilijkste periodes uit mijn leven was toe ik 16 jaar oud was ..mijn opname in Smilde. Het ging echt niet goed met mij en werd erg lastig gevallen door demonen. Ze probeerden mij de dood in te jagen. Ik ben letterlijk door een hel gegaan.. ik leefde in mijn ogen in de hel. Toen ik op mijn knieën viel voor God heb ik voor het eerst in mijn leven gesmeekt. Hij hoorde mijn wanhopige smeken en heeft mij van de vroege dood gered.. ik had 7 jaar geleden als dood moeten zijn maar Hij had andere plannen met mijn leven. Ik denk vaak aan  de tekst Jeremia 29:11 een bijbeltekst is die ik heel vaak van God en mensen krijg.. de eerste keer toen ik 15 was.. ” Want ik weet welke plannen Ik voor jou heb ‘ zegt de Here. ‘ Met deze plannen heb ik jou geluk voor ogen, niet jou ongeluk. Ik wil je weer een toekomst en nieuwe hoop geven.” Deze tekst houd me op de been als ik weer de gedachte krijg dat ik jong zal sterven. Maar dat zijn leugens van de duivel. God geeft mij die tekst niet zomaar. Eerst geloofde ik er niet echt in maar ik begin steeds meer te geloven dat dat ook echt Gods plan is voor mijn leven en dat ik nog een heel leven voor mij heb. Ik kom elke keer weer door moeilijk periodes heen.. en ik weet wat er ook gebeurd God is met mij en laat me nooit alleen. God wil niet dat we alle bergen wegbidden maar om kracht om ze aan te kunnen. Ik wil nog even stil staan bij mijn tante Martha.. Martha is op 9 juni overleden.. ze is veel te jong gestorven.  Ik hoopte dat ze nog bij mijn doop kon zijn maar helaas mocht het niet meer zo zijn.. God heeft haar thuis gehaald. Lieve Martha ik hoop dat je vanuit de Hemel toch mee kijkt. Jezus ik heb mijn leven al een paar keer aan U geven omdat ik bang ben dat het niet genoeg is.. maar nu wil ik weer mijn leven geven en niet meer bang zijn. Jezus ik kies voor U.