Doopdienst 2 oktober 2022 – hoofdlocatie

Dopelingen

Marian De Boer

Mijn naam is Marian de Boer, ik ben 31 jaar en woon in Sneek. Sinds maart 2022 bezoek ik de stadskerk. Eerst online, waarna ik nieuwsgierig werd naar hoe het echt in de gemeente zou zijn. Maar om de stap daadwerkelijk te zetten was nog wel een dingetje. Die maand was er ook een Kingdom Culture dienst en dit sprak mij wel aan. Ik heb God gevraagd of ik naar de dienst moest gaan en dat hij mij dat maar moest laten zien ;). Op een avond kreeg ik een berichtje van een kennis dat hij van zijn zus gehoord had dat ik waarschijnlijk naar de dienst zou gaan en of hij wel mee mocht rijden. Ik dacht, nu moet ik gaan! Dit was een hele vette avond en ik besloot op zondagochtend de kerk ook maar eens te bezoeken. Ik ben altijd Christelijk opgevoed door mijn ouders en ging zondags altijd mee naar de baptisten gemeenste in Sneek. Tijden uit gewoonte, soms omdat ik mee moest, maar ook een tijd dat ik er zelf voor koos om te gaan. Rond mijn 20e/25e nam dit wat af. Ik ben toen mijn eigen koers gaan varen. In deze periode stond het geloof op een laag pitje en vond ik het wel even prima zo. God heeft mij in die tijd nooit losgelaten en heeft mij vaak aangesproken, alleen kon ik dit niet zien. De afgelopen 2 jaar heeft mij aan het denken gezet. Ik heb gezocht en heb echt een openbaring gekregen. Ik heb veel gehoord over wie God voor mij wil zijn. En heb ik mogen ervaren wie hij voor mij is. Ik ben hongerig naar meer en het lijkt alsof het kwartje nu is gevallen.

God doet zulke mooie dingen in mijn leven, dat ik niet anders kan en wil dan Hem volgen. In de bijbel staat” bekeer u en laat u dopen” dat bekeren ging iets sneller dan het dopen;) Maar door naar Hem te zoeken en in zijn woord te lezen, werd mij steeds meer duidelijk. Mijn verlangen werd steeds groter om zijn wil te doen en hem te volgen.

Jezus heeft mij vrijgemaakt van zonden en door Hem heb ik het eeuwige leven. Vandaag wil ik de keus maken om mijn oude leven achter mij te laten en een nieuw leven te beginnen met Jezus. Ik kijk uit naar zijn toekomst plannen voor mij!

Daniël Prins

Hallo allemaal,

Sinds mijn geboorte ben ik opgevoed door mijn ouders in onze prachtige Stadskerk met de liefde van Jezus. In die tijd heb ik een hele sterke basis in mijn relatie met God kunnen bouwen en heb al heel jong mijn hart aan Jezus gegeven. Met dat ik ouder werd begon ik zelf steeds meer te zoeken naar verdieping in deze relatie, door Reflect en later bij N.S.G. probeerde ik deze verdieping te vinden. Het was een lange zoektocht en over tijd leek het voor mij alsof ik maar niet vooruit kwam, niet dichterbij Jezus. Ik was op zoek naar de volgende stap, maar wachtte met de doop op het ‘goede moment.’ Korte tijd geleden was er een radicaal omkeerpunt in een gesprek met een van mijn beste vrienden en heb ik de keuze gemaakt die ik al veel eerder had moeten maken. Toen heb ik opnieuw radicaal voor Jezus gekozen en bij die keuze is de doop voor mij een radicale manier om dit naar Hem te laten zien en te doen wat Hij van mij vraagt. Tijdens Its Your Church heb ik Zijn liefde weer heel dicht bij mij mogen voelen en besefte dat ik Hem nodig heb in mijn leven en steeds meer op Hem wil gaan lijken.

Toetreders

Erik-Jan Wijbenga

Voor ons is Jezus de zoon van God. Hij is Messias. Uit genade van God heeft hij voor ons allemaal zich laten kruisigen, waardoor al onze zonden vergeven zijn. Jezus houdt oprecht heel veel van ons en is een voorbeeld voor ons. Dat is voor ons de basis van ons geloof. Hoe hij ons leven heeft veranderd? Nou eigenlijk alles!

Dankzij hem kunnen we onze gaven en talenten, die heel waarschijnlijk niet uit onszelf komen, gebruiken. Dankzij hem mogen wij licht voor de wereld zijn. Dankzij hem kunnen we met ons leven God eren, loven en prijzen.

Graag willen we ons laten leiden door God. We zijn continue op zoek naar wat God van ons wil. Eerst zaten we voor ongeveer 10 jaar lang bij onze vorige kerk. Daar zijn we ook gedoopt. Uiteindelijk is die kerk niet precies wat wij zoeken, ondanks al het onderwijs dat we daar hebben gekregen. Daarvoor blijven we altijd dankbaar. We geloven dat het tijd voor ons is om naar een andere kerk te gaan.

Afgelopen tijd zijn we regelmatig bij de Stadskerk geweest. We voelen ons vooral goed hier. Het voelt eigenlijk gewoon juist. De preken die wij hebben geluisterd vonden we altijd indrukwekkend en we praten graag daarover door. We geloven dat God ons hier wil hebben.

We hopen dat God ons het pad wijst waardoor wij het licht voor Hem kunnen zijn. Dat wij onze gaven kunnen en mogen gebruiken, tot eer van God. Dat is ons verlangen in onze relatie met Jezus. Dat wij in kleine stapjes steeds dichter bij hem mogen zijn.

Irene Wijbenga

Voor ons is Jezus de zoon van God. Hij is Messias. Uit genade van God heeft hij voor ons allemaal zich laten kruisigen, waardoor al onze zonden vergeven zijn. Jezus houdt oprecht heel veel van ons en is een voorbeeld voor ons. Dat is voor ons de basis van ons geloof. Hoe hij ons leven heeft veranderd? Nou eigenlijk alles!

Dankzij hem kunnen we onze gaven en talenten, die heel waarschijnlijk niet uit onszelf komen, gebruiken. Dankzij hem mogen wij licht voor de wereld zijn. Dankzij hem kunnen we met ons leven God eren, loven en prijzen.

Graag willen we ons laten leiden door God. We zijn continue op zoek naar wat God van ons wil. Eerst zaten we voor ongeveer 10 jaar lang bij onze vorige kerk. Daar zijn we ook gedoopt. Uiteindelijk is die kerk niet precies wat wij zoeken, ondanks al het onderwijs dat we daar hebben gekregen. Daarvoor blijven we altijd dankbaar. We geloven dat het tijd voor ons is om naar een andere kerk te gaan.

Afgelopen tijd zijn we regelmatig bij de Stadskerk geweest. We voelen ons vooral goed hier. Het voelt eigenlijk gewoon juist. De preken die wij hebben geluisterd vonden we altijd indrukwekkend en we praten graag daarover door. We geloven dat God ons hier wil hebben.

We hopen dat God ons het pad wijst waardoor wij het licht voor Hem kunnen zijn. Dat wij onze gaven kunnen en mogen gebruiken, tot eer van God. Dat is ons verlangen in onze relatie met Jezus. Dat wij in kleine stapjes steeds dichter bij hem mogen zijn.

Johan Vroom

Wij zijn Johan en Wilma Vroom. We zijn in 2015 in de VEZ in Zwolle gedoopt. Samen zijn we ouders van 3 inmiddels volwassen kinderen. We zijn 27 jaar getrouwd. Twee jaar geleden zijn we voor ons werk verhuisd naar de provincie Groningen. Vandaag willen we toetreden tot de Stadskerk. We willen graag onze talenten delen met jullie en hebben ook onze verwachtingen om samen op te trekken als kinderen van God.

Wie zijn nu Johan en Wilma? Samen zijn we een eenheid in ons huwelijk en in ons werk. Deze eenheid waren we niet zomaar. We hebben echt moeten leren om in ons huwelijk elkaar aan te vullen en ook zelf autonoom te mogen zijn. Wie ben ik en wie is de ander en wie zijn wij samen. Hierin kunnen wij getuigen van een weg die we samen met God hebben bewandeld. Met vallen en opstaan. Soms heeft God ons letterlijk een weg gewezen, waar we zelf niet op zouden zijn gekomen, wat ons verbaasde, wat ons vreugde gaf, maar ook soms verdriet heeft gegeven. Hij leidde ons als een lamp voor onze voet. Door middel van opleidingen, cursussen en reizen naar Israël en Kreta ging God met ons een bijzonder pad. Hij gaf dromen en woorden, gaf ons herstel en inzicht. We verwachten al veel van Hem, maar door wat we van Hem ontvingen, liggen deze verwachtingen nu nog veel hoger.

God, als Vader, is ook echt een betrouwbare Vader voor ons, waar we uit mogen rusten, waar we even heerlijk gevuld mogen worden. Hij is onze eerste Liefde.

Jezus, God de Zoon, is ons voorbeeld. Hij is onze broer en vriend. Hij helpt ons om tot actie te komen en het beste uit ons naar voren te halen. Hij is de Weg, de Weg van de waarheid en de genade. Hij heeft de weg naar de Vader weer hersteld en elke dag helpt Hij ons opnieuw voor zijn Weg te kiezen.

De Heilige Geest leidt ons. Hij mag ons pad bepalen. We willen op zijn aanwijzingen leven. Hij zit vol verrassingen.

Elke ochtend beginnen we samen met Gods Woord en door samen te bidden. Hierin willen we ontvankelijk zijn voor wat Hij wil doen door ons heen. Niet uit onze kracht, maar Zijn kracht in ons. We hebben geleerd om de moeilijkheden op ons pad te omarmen. Juist door de moeilijkheden onder ogen te zien en in Zijn perspectief te plaatsen geeft het herstel en mogelijkheden.

Onze trouwtekst was: Wij hebben lief, omdat Hij ons eerst heeft liefgehad. En nog steeds is dat ons eerste verlangen. Ons laten vullen met Zijn liefde, ons geliefd weten, ook als wij bang zijn, verdrietig, boos of het niet meer weten. Hij ziet altijd onze waarde. En vanuit die identiteit mogen wij de ander liefhebben.

Wilma Vroom – Burema

Wij zijn Johan en Wilma Vroom. We zijn in 2015 in de VEZ in Zwolle gedoopt. Samen zijn we ouders van 3 inmiddels volwassen kinderen. We zijn 27 jaar getrouwd. Twee jaar geleden zijn we voor ons werk verhuisd naar de provincie Groningen. Vandaag willen we toetreden tot de Stadskerk. We willen graag onze talenten delen met jullie en hebben ook onze verwachtingen om samen op te trekken als kinderen van God.

Wie zijn nu Johan en Wilma? Samen zijn we een eenheid in ons huwelijk en in ons werk. Deze eenheid waren we niet zomaar. We hebben echt moeten leren om in ons huwelijk elkaar aan te vullen en ook zelf autonoom te mogen zijn. Wie ben ik en wie is de ander en wie zijn wij samen. Hierin kunnen wij getuigen van een weg die we samen met God hebben bewandeld. Met vallen en opstaan. Soms heeft God ons letterlijk een weg gewezen, waar we zelf niet op zouden zijn gekomen, wat ons verbaasde, wat ons vreugde gaf, maar ook soms verdriet heeft gegeven. Hij leidde ons als een lamp voor onze voet. Door middel van opleidingen, cursussen en reizen naar Israël en Kreta ging God met ons een bijzonder pad. Hij gaf dromen en woorden, gaf ons herstel en inzicht. We verwachten al veel van Hem, maar door wat we van Hem ontvingen, liggen deze verwachtingen nu nog veel hoger.

God, als Vader, is ook echt een betrouwbare Vader voor ons, waar we uit mogen rusten, waar we even heerlijk gevuld mogen worden. Hij is onze eerste Liefde.

Jezus, God de Zoon, is ons voorbeeld. Hij is onze broer en vriend. Hij helpt ons om tot actie te komen en het beste uit ons naar voren te halen. Hij is de Weg, de Weg van de waarheid en de genade. Hij heeft de weg naar de Vader weer hersteld en elke dag helpt Hij ons opnieuw voor zijn Weg te kiezen.

De Heilige Geest leidt ons. Hij mag ons pad bepalen. We willen op zijn aanwijzingen leven. Hij zit vol verrassingen.

Elke ochtend beginnen we samen met Gods Woord en door samen te bidden. Hierin willen we ontvankelijk zijn voor wat Hij wil doen door ons heen. Niet uit onze kracht, maar Zijn kracht in ons. We hebben geleerd om de moeilijkheden op ons pad te omarmen. Juist door de moeilijkheden onder ogen te zien en in Zijn perspectief te plaatsen geeft het herstel en mogelijkheden.

Onze trouwtekst was: Wij hebben lief, omdat Hij ons eerst heeft liefgehad. En nog steeds is dat ons eerste verlangen. Ons laten vullen met Zijn liefde, ons geliefd weten, ook als wij bang zijn, verdrietig, boos of het niet meer weten. Hij ziet altijd onze waarde. En vanuit die identiteit mogen wij de ander liefhebben.

Sietse Lolkema

Ik ben Sietse, 34 jaar, docent wiskunde en idolaat van muziek en geluid. Ik word vandaag lid omdat ik het afgelopen jaar me hier thuis ben gaan voelen, me betrokken voel en graag met jullie mee wil bouwen aan Gods koninkrijk .

Ik geloof al mijn hele leven. Op mijn 14e liet ik me heel bewust dopen. God is altijd een zekerheid geweest in mijn leven. Maar ruim een jaar geleden stond ik op het punt om mijn geloof definitief los te laten. Mijn huwelijk werd op een harde wijze beëindigd, ik verloor mijn sociale kring en als hypersociaal persoon belandde ik in eenzaamheid. Mijn leven stortte in en ik zat emotioneel aan de grond.

In mijn on-going gebeden vocht ik toen met God. Ik zag en voelde Hem niet. Ik gooide Bijbelteksten naar Hem toe waarin ik Hem eigenlijk wees op wie Hij zegt dat Hij is, maar wat ik totaal niet ervoer. Ik vocht met Hem zoals Job.

Tijdens ‘its Your church’ 2021  kwam ik voor het eerst in lange tijd in de kerk. Voor het eerst ervoer ik RUST. Het besef dat Hij mij zag, sloeg in als een bom. Hij was begaan met mij en Hij wilde iets toevoegen aan mijn al begonnen hersteltraject. Ik deed er zelf al alles aan om tot herstel te komen, maar deze bijdrage werd een essentieel onderdeel daarin.

Een jaar na de initiële klap was er al veel veranderd, maar er zat nog een pijn die ik niet kwijt kon. Ik vocht nog steeds, God steeds wijzend op het onrecht wat me was overkomen. En Hem vertellende dat ik Hem eraan ging houden wat in Romeinen 8 staat: dat Hij alle dingen doet medewerken ten goede. Ik liet voor me bidden tijdens één KC-diensten. In een vingerknip was de diepe pijn weg en deze is ook nooit meer teruggekomen.

Ik belandde ineens stroom versnelling. Ik ontmoette een waanzinnige zendelinge die ik al ruim 4,5 maand mijn vriendin mag noemen. God accepteerde mijn directheid en Hij beantwoordde alles op een manier die ik nooit voor mogelijk had gehouden en waarvan ik simpelweg meer wil.