Doopdienst 23 juli 2023 – centrumlocatie

Dopelingen

Ties Bleeker

Vandaag deel ik hier mijn getuigenis, en ik ben blij om hier te staan. Vandaag laat ik mij dopen, mijn lichaam en geest worden vandaag gereinigd. Ik ben niet gelovig opgevoed, maar toch kwam ik erachter dat er iets was. In mijn dromen hoorde ik engelen zingen, op straat ontmoette ik mensen met wie ik gesprekken had over Jezus, ik voelde in die gesprekken dat ik geïnteresseerd was in wat ze te vertellen hadden, ik ben gaan bidden en God raakte me aan. Jezus houdt van mij. In mijn hart weet ik de waarheid. God houdt van mij en ik ga samen met God verder leven, ik kan en wil niet meer zonder. Ik dank God voor alles wat ik heb en wat er nog gaat komen.

Nienke Koedoot

Ik ben Nienke, 22 jaar oud en studeer nu in Groningen. Ik kom uit Zwolle en ben daar in een fijn christelijk gezin opgegroeid. Elke zondag gingen we naar de kerk waar ik als kind gezegend ben. Zo bleef ik in een christelijke bubbel tot ik ongeveer 18 jaar oud was. Ik ontdekte wereldse dingen wat mij van het geloof afbracht. Ik voelde de behoefte om toch weer meer in het geloof te verdiepen en sloot me aan bij de studentenvereniging N.S.G. Hier heb ik de afgelopen jaren meer geleerd over het geloof en over wat het betekent om een relatie met Jezus aan te gaan. Via een vriend kwam ik bij de stadskerk terecht en begon ik de centrumlocatie regelmatig te bezoeken. Afgelopen half jaar was voor mij niet makkelijk vanwege veel veranderingen en keuzes die ik moest maken met studie, in relaties en doorging daarbij veel persoonlijke ontwikkelingen. Een tekst die mij erg aansprak en vaak langs kwam in deze hectische tijd was psalm 32:8: ‘Ik geef inzicht en wijs de weg die je moet gaan. Ik geef raad, op jou rust mijn oog.”

Tijdens een preek van Mark in April ging het over de juiste weg kiezen, niet de brede weg van aardse dingen maar de moeilijk begaanbare weg naar Jezus. Dit sprak mij enorm aan omdat het voelde alsof ik op een kruispunt stond en ik de verkeerde weg was ingeslagen. Ik wist dat ik een andere keuze moest maken dus heb ik tijdens die dienst voor mij laten bidden. Hierin voelde ik sterk Gods aanwezigheid. Sindsdien ben ik de weg van Jezus gaan volgen. In deze afgelopen maanden kreeg ik steeds meer het verlangen om mij te laten dopen.

Daarom sta ik nu hier, om mijn nieuwe leven te beginnen samen met Jezus. Mij schoon te laten wassen van zonden, samen met Jezus weer op te staan in een nieuw leven met Hem en in de Heilige Geest.

Jeroen van Oord

Ik ben Jeroen, 28 jaar oud en ik ga nu een aantal jaar naar de stadskerk centrumlocatie. Ik ben als kind gedoopt en opgegroeid in Houten in een liefdevol gezin waarin we naar de Nederlands Gereformeerde Kerk gingen. In mijn jeugd heb ik daar stap voor stap mogen ontdekken en ervaren dat God mijn liefdevolle vader is en ook nu nog betrokken wil zijn bij mijn leven. Op 21 jarige leeftijd heb ik daar ook belijdenis gedaan. Voor mijn studie verhuisde ik naar Groningen en werd ik lid bij N.S.G. Hier heb ik ervaren wat de kracht is van samen het leven delen en samen God zoeken. Een beetje zoals community / kringen hier in de kerk.  In deze tijd was ik niet actief betrokken bij een kerk in Groningen. Na mijn studententijd ben ik bij de stadskerk centrumlocatie terechtgekomen. Dit begon in corona tijd voor mij met de community centrum locatie. Een prachtige kleinschalige vorm van kerk zijn waar mensen elkaar kennen en betrokken zijn. Ik ervaar dat dit een plek is waar ik veel kan ontvangen maar ook wat te geven heb. Het verlangen om lid te worden van deze mooie kerk groeide steeds meer. Dit was voor mij ook de start naar (opnieuw) de zoektocht of ik mij wilde laten dopen. Het afgelopen half jaar heb ik hier veel over nagedacht, voor gebeden en met mensen over gepraat. Uiteindelijk groeide langzaam het verlangen om mij te laten dopen. Er was niet 1 argument of ervaring die mij dit deed besluiten maar een langzaam groeiend verlangen om Jezus op de 1e plek te zetten, hem te volgen en mij te laten dopen. Jezus is mijn verlosser, ik erken dat ik niet zonder hem kan. Mijn verlangen in mijn relatie met Jezus is dat ik elke dag mag leven vanuit de waarheid dat ik geliefd ben, en vanuit deze waarheid het licht van Jezus mag verspreiden in deze wereld.

Toetreders

Matthijs Popken

Mijn naam is Matthijs, 29 jaar.

 

Zolang ik mij kan herinneren voel ik mij een kind van God, en Zijn aanwezigheid in mijn leven.

In 2011 heb ik mij laten dopen in de baptistengemeente van mijn ouders.

De doop was voor mij een heldere en duidelijk keuze om te laten zien dat ik Jezus wil volgen.

Mijn dooptekst is Jesaja 40:31: “maar wie de HEERE verwachten, zullen hun kracht vernieuwen,

zij zullen hun vleugels uitslaan als arenden, zij zullen snel lopen en niet afgemat worden, zij zullen lopen en niet moe worden.” Het bijzonder is dat een arend boven de storm uit stijgt. Maar welke stormen?

 

Mijn moeder is in 2021 overleden aan de gevolgen van kanker, en recent heb ik mijn relatie beëindigd. Ondanks de liefde en aantrekkingskracht voor elkaar, kon ze de liefde en de vergeving door het bloed van Jezus niet begrijpen en accepteren. Dat dreigde mijn relatie met God en het volgen van Jezus te verstikken. Het samenwonen maakte de situatie niet gemakkelijk. Ze had alles voor mij achtergelaten en opnieuw begonnen in Nederland, ik voelde mijn verantwoordelijkheid. Maar God voorzag in een duidelijke oplossing. Ze kreeg een baan aangeboden in het buitenland, en vond daar een kamer bij een lieve alleenstaande vrouw met een kind. Precies wat ze zocht, een warme familiaire sfeer.

 

Na alles wat ik heb meegemaakt kan ik zeggen dat ik telkens als een arend boven de storm uit ben blijven stijgen. Maar is het makkelijk? Absoluut niet. Als de storm gaat liggen en je weer met beide benen op de grond staat, realiseer ik mij telkens de afhankelijkheid van God. Elke dag Jezus volgen betekend grenzeloos vertrouwen, in de spiegel kijken, en je frustraties en verdriet omzetten in dankbaarheid. Dankbaarheid voor alle positieve ontwikkelingen afgelopen jaar in de Stadskerk centrumlocatie bijvoorbeeld. God heeft mij duidelijk op deze plek gebracht in mijn wandeling met Jezus. Alle lieve zussen en broers in de smallgroup, het techniekteam. Ik hoop dat ik tot eer van God mijn bijdrage in zijn gemeente mag leveren. Mijn dooplied destijds was Indescribable (Chris Tomlin). Gods liefde is onbeschrijfelijk!