Doopdienst 4 december 2022 – hoofdlocatie

Dopelingen

Susan van Dijken

Mijn naam is Susan en ik woon in Aduard.

Ik ben ongeveer 20 jaar geleden tot geloof gekomen Mijn inmiddels ex man was kerkelijk opgevoed en had bepaalde opvattingen over het geloof waar ik het niet zo mee eens was. dus ben ik om die reden de bijbel gaan lezen om die opvattingen te kunnen weerleggen.

Nou hierdoor leerde ik God dus kennen. Al lezende realiseerde ik mij dat als ik rust in mijn hart wil dan moet ik gewoon bij Jezus zijn. Voor mij werd duidelijk dat ik hiervoor tot Jezus mocht bidden en nou dat heb ik gedaan. Ook heel veel gehuild en toen daarna heerlijk geslapen. Dat was mijn bekeringsmoment.

Ik zocht nog een gemeente want de kerk waar mijn man heen ging, dat past gewoon niet bij mij. Uiteindelijk ben ik bij de christelijk gereformeerde kerk in Delfzijl terecht gekomen. De voorganger van deze kerk was echt geraakt door de heilig Geest. Dat merkte je in zijn preken en hoe hij zijn geloof leefde. Het was ook merkbaar in de hele gemeente.

Kort daarna zijn we verhuist naar Aduard. En dus ook naar een andere kerk. Hoewel ik best dierbare vrienden in deze gemeente vond was het gewoon niet mijn gemeente. Mijn groei in geloof stagneerde en mijn huwelijk werd steeds slechter. Wel kwam ik regelmatig als gast in de VBG, soms alleen, soms samen.

Uiteindelijk heb ik de keus gemaakt om te gaan scheiden. Het voelde eigenlijk meer als een noodzaak. Ik heb God gevraagd om mij in deze periode vast te houden.

Tijdens de scheidingsperiode heb ik hier in de VBG voor mij laten bidden. Ik heb gewoon gezegd van: joh ik lig in scheiding het was mijn beslissing.  Ik had geen goed huwelijk. Na dat gebed vertelde 1 van beide dat het heel duister om me heen was hele zware donkere wolken en dat ik mij daar niet door moest laten ontmoedigen, dat er heel veel kracht ook aanwezig was en daar achter die duisternis was licht. Dus dat ik vooral in gedachte moest houden dat na die duisternis licht was. Het is nog niet helemaal licht maar het begint op te klaren.  Dit moment, deze doop is voor mij een stap naar het licht en naar een nieuw leven. Of zoals een vriendin, die dat allemaal veel beter kan verwoorden, mij in haar bericht stuurde: Mooi!! Een prachtig nieuw begin, al het oude sterft en jij staat op in een nieuw leven in Christus met zijn opstandingskracht in je!!

Celine Hokse

Hoi lieve mensen,

ik ben Celine, 21 jaar oud en student fysiotherapie. Ik ben geboren en getogen in Staphorst, een dorpje in de buurt bij Zwolle. Ik woonde daar altijd met mijn vader, moeder, broertje en zusje. Ik ben christelijk opgevoed en altijd meegenomen naar de kerk, jeugdvereniging, etc. Ik ben mijn ouders daar ook echt enorm dankbaar voor, dus pap en mam, thanks!

Echter is het zo dat ik pas in 2016 een echt levendige relatie met Jezus begon op te bouwen. Ik zat op dat moment in een zware periode in mijn leven en zat niet lekker in mijn vel. In dat jaar heeft God echt tot mij gesproken door verschillende mensen en evenementen heen. Vanaf dat moment mocht ik gaan groeien in een leven met Jezus. Ik mocht weten wat mijn identiteit is in Hem en ook daarin van mezelf gaan houden en meer van de mensen om me heen. Ik ben enorm dankbaar voor alle mensen die mij hierin gesteund hebben. Alle mooie mensen die mij ergens mee naartoe hebben genomen en zo op deze manier samen met mij mochten groeien in het leven samen met Jezus, 1 van deze evenementen was opwekking. Daardoor kende ik Kingdom Culture en stapte ik 4 jaar geleden, nadat ik op kamers was gaan wonen, hier de kerk binnen en dat voelde echt als thuiskomen. Ik heb altijd enorm genoten van de diensten hier in de kerk maar ben pas sinds een jaartje hier echt actief en werd het pas echt mijn thuis. Ik mocht mijn relatie met Jezus ontwikkelen in deze kerk maar ook uitstralen door face-off, de sportcommunity. Ik heb hier enorm mogen groeien in mijn relatie met Jezus. Ik ben door de kerk hier en door mijn studentenvereniging Ichthus echt steeds meer gaan beseffen hoe gaaf God is. Ik wil mij nu laten dopen omdat ik mijn leven nog meer met Jezus wil gaan leven. Ik wil kiezen voor Hem, in elke situatie.  Ik wil elke keuze die ik moet maken in mijn leven, samen maken met Jezus. Mijn oude ik afleggen en opnieuw beginnen samen. met Hem. Ik wil vanaf nu altijd God op 1 hebben staan en volledig met Hem leven. Jezus, ik hou van U.

Jan Kluiter

Mijn naam is Jan en ik ben 48 jaar en woon in de stad Groningen. Ik ben niet gelovig opgevoed. Ik ben opgegroeid in een gezin van 4 personen, Mijn vader is  helaas overleden. In 2009 kreeg ik een heel sterk gevoel en een stem in mij die zei: ga eens een keer naar de kerk dat zal je goed doen. Dus heb ik daar naar geluisterd. Zo ben ik een aantal kerken bij langs gegaan om te kijken waar ik mij thuis voelde. Ik had de juiste plek nog niet gevonden.

Zo kwam ik een vrouw tegen op de Grote Markt en daar heb ik 3 uur mee staan praten over het geloof.  Vervolgens ben ik een aantal keren naar de CGK gegaan en via haar terecht gekomen bij een alpha cursus. Hier heb ik Els ook leren kennen. Ik ben toen samen met Els geregeld naar de CGK gegaan. Maar dit gaf mij nog geen voldoening. Ik ben verder gaan zoeken en kwam bij de Stadskerk terecht, waar we nu al aantal jaren komen en merkte dat ik hier op mijn plek zat. Ik geniet van de mooie liederen die gezongen worden en de overdenkingen die worden verteld en hier haal ik dan ook kracht uit.

Afgelopen jaar heb ik de introkring gevolgd en heb hier veel aan gehad.

Jezus is dan ook mijn rustpunt en mijn kracht dat wat ik nodig heb. En door radicaal mijn leven om te gooien heb ik de juiste keuze kunnen maken, door de stem van God te volgen. Hierdoor merkte ik dat mijn gedachten gingen veranderen.  Ik voelde dat Jezus tegen mij sprak. Daardoor voelde ik mij sterker worden en merkte verandering in mijn leven. Ik heb Jezus leren kennen als mijn verlosser waar ik heel dankbaar voor ben maar mijn verlangen is, om Jezus zijn aanwezigheid nog meer te willen voelen in mijn hart. Ik heb in mijn leven een aantal verkeerde  keuzes gemaakt waarvan ik heel veel spijt heb gehad.

Ik wil mijn zonden van mijn oude leven begraven die zonder Jezus plaatsvonden en een nieuw leven met Jezus gaan bewandelen.

Els Zijlstra

Mijn naam is Els, ik ben 62 jaar en ik kom uit de CGK. Ik heb 2 lieve kinderen Arnold en Martine en sinds februari ben ik oma geworden van Sophie. Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin die bestond uit 6 personen. Wij zijn christelijk opgevoed. Helaas leeft mijn vader niet meer. Maar mijn moeder die bijna 83 jaar is, is heel blij met de keuze die ik heb gemaakt om mij te laten dopen.

Het afgelopen jaar mocht ik de introkring bezoeken bij Henk en Trinet Vos. Ik heb lang nagedacht over wel of niet laten dopen, omdat ik als baby al gedoopt was. Maar doordat Henk en Trinet zo enthousiast waren en mij duidelijk lieten voelen dat God het juist mooi vindt dat ik mij zou laten dopen, was in 1x mijn onzekerheid weggenomen. Want het is een feest dat je je oude leven achter je mag laten en in het nieuwe samen met Jezus mag verder gaan.

Jezus is mijn grote voorbeeld in mijn leven. Zonder Hem zou ik niet zijn geworden wie ik nu ben. Ik probeer te leven vanuit zijn liefde. Ik heb in mijn leven een paar hele zware stormen meegemaakt. Hierin stond ik er niet alleen voor. Ik heb het verschrikkelijk moeilijk gehad, maar God was altijd bij mij en liet mij nooit in de steek.

Ik heb Hem wel in de steek gelaten. Ik ben God dankbaar voor alles wat Hij mij geeft. Ik heb een lieve vriend, lieve kinderen en schoonzoon en kleinkind, een pracht baan in het UMCG. Ik ben gezond . Jezus heeft mij laten inzien, dat als ik zo zou verder leven het niet goed met mij zou gaan. Ik heb gemerkt dat Hij je zonden die je doet of hebt gedaan kan vergeven. En een nieuwe start kan maken elke dag weer opnieuw.

Mijn verlangen is dat ik steeds meer wil lijken op Hem. Dat anderen ook aan je kunnen zien dat je bij Jezus hoort. Dat je in goede harmonie met iedereen leeft. En mensen kan vergeven als jou wat is aangedaan. Ik heb dat zelf ervaren als rijkdom om iets wat jouw is aangedaan om die ander te vergeven. Ik wil alles wat is gebeurd, al het verkeerde en alle trieste gebeurtenissen die zijn voorgekomen in mijn leven achter mij laten en met Hem opstaan in het nieuwe leven.

Toetreders

Elmer Buwalda

Ik ben Elmer, 30 jaar, woon in Groningen en getrouwd met Romy. In het dagelijks leven ben ik docent godsdienst, geschiedenis, maatschappijleer en houd ik me bezig met het een en ander op het vlak van identiteit en levensbeschouwing. Ik ben ook actief bij Elevate en haal daar veel voldoening uit.Ik ben opgevoed in een pinksterkerk. Ik heb in eigen leven en directe omgeving een aantal wonderen/godservaringen zien gebeuren die grote indruk hebben gemaakt. Ook in persoonlijk leven heb ik de kracht van God mogen ervaren.

Na lange tijd in Friese gemeenten te hebben gediend ben ik nu in Groningen beland en wil ik als blijk van vertrouwen graag toetreden. Ik hoop te groeien in het samen kerk-zijn met de mooie mensen van de Stadskerk.

Jasper Theodorie

Voor mij is Jezus mijn gids. Hij, zoon van de Allerhoogste God heeft mijn hand vanaf mijn geboorte vastgepakt en sindsdien door het leven geleid. Bij alle mooie, fijne en blije momenten was Hij met mij aan het genieten. Bij alle verdrietige, angstige en moeilijke momenten stond Hij naast mij en beschermde Hij mij.  

Al mijn hele leven ga ik naar de kerk, daar ben ik blij en dankbaar voor. Vanaf 2008 kom ik met veel plezier in de Stadskerk | VBG. Op 1e Paasdag 12 april 2009 ben ik gedoopt  en heb ik hele goede jaren in deze gemeente gehad.   

Toen ik verkering kreeg met Ellianne en een aantal jaren later trouwden, ontstond het verlangen om samen een kerk te zoeken waar we ons thuis voelden. Samen hebben we – met veel plezier – gediend in het jeugdwerk van de GKV van Zuidhorn. We zijn daarna verhuisd naar Groningen waar we ook een goede tijd hebben gehad in de CGK. Toch bleef de Stadskerk trekken en kwamen we regelmatig naar de diensten.  

Inmiddels zijn we 8 jaar getrouwd en hebben we met onze zoon Manoah (3 jaar) en Febe (1 jaar) twee prachtige en lieve kinderen. Wekelijks bezoeken we de diensten in de Stadskerk en nu is het tijd om weer lid te worden en onze gaven en talenten weer in te kunnen zetten voor God en Zijn gemeente.   

Ik (Jasper) treed toe tot de gemeente en word daarmee officieel lid. Ellianne blijft – voorlopig – gast. Jezus onze Gids wandelt ook deze route met ons mee. Hij gaat ons voor en ons verlangen is Hem te volgen.