Doopdienst 9 april 2023 – centrumlocatie

Dopelingen

Hannah Bakker

Hoi allemaal, mijn naam is Hannah en ik ben 22 jaar. Ik kom uit een gezin waar we met geloof zijn opgevoed. Doordat ik een rustig, introvert en angstig meisje was, heb ik het niet altijd heel makkelijk gehad in mijn schoolcarrière. In mijn tienertijd raakte ik het oog op God ook steeds meer kwijt. Ik voelde me alleen, niet geliefd, ik kwam op een donkere plek terecht. Ik stopte alles weg en zakte daardoor steeds dieper. Het voelde alsof God me in de steek liet en liep daarom ook van hem weg.

 

In de pandemie ben ik helemaal niet meer in de kerk geweest en toen waren m’n angsten zo erg gegroeid dat ik steeds meer paniekaanvallen kreeg. Vanaf dat moment kwam er een keerpunt, ik ging Hem weer opzoeken. Ik kwam erachter dat ik het niet alleen kon en dat ik het ook niet alleen hoef te doen. Door Hem weer te zoeken en in zijn woord te lezen kwam ik erachter hoe prachtig en goed en groot onze God is. Hoe geliefd we zijn bij hem.

Afgelopen jaar merkte ik zo erg dat God in mij aan het werk was en dat het niet kwam door therapie en medicatie maar de kracht van Jezus was aan het werk.

Ik wil mijn oude leven achter me laten en bewust voor hem kiezen. Ik wil het leven met Jezus bewandelen en niet meer alleen. Ik wil het doen op de manier van Jezus en niet op de wereldse manier.

Jezus geeft mijn hoop en kracht in de goede en moeilijke tijden. Ik weet dat ik een mens ben en fouten maak en ik heb Jezus nodig. Ik heb zijn verlossing nodig. Hij geeft mij elke dag weer kracht en ik wil zijn liefde verspreiden over deze wereld.

Jezus is mijn redder, mijn verlosser, mijn vertrouweling, mijn anker en mijn vriend. Ik ben niets zonder hem. Hij geeft licht in de duisternis

Ik wil het oude leven achter mij laten vandaag en mijn nieuwe leven starten. Ik wil Jezus volgen. Ik kies voor Jezus!

Julia Bos

Van jongs af aan ben ik opgegroeid en opgevoed met het geloof. Ik ben in een heel fijn en warm gezin opgegroeid en we gingen altijd mee naar de kerk.

Toen ik na mijn mbo opleiding besloot om door te gaan studeren op het hbo in Dronten, ben ik bij de Ichthus gegaan, dat is een christelijke studentenvereniging. Sinds ik bij de studentenvereniging zit, is mijn geloof enorm opgebloeid. Ik heb er hele mooie mensen ontmoet en de gesprekken die ik met ze heb vind ik super waardevol. Ook ben ik gevraagd om volgend jaar in het bestuur te gaan van de Ichthus. Ik besloot ook om een kerk te zoeken om elke zondag heen te gaan. Ik kwam uit bij de Stadskerk en hier voelde ik me eigenlijk direct thuis. Mijn vriend en ik gaan nu iets langer dan een jaar naar de Stadskerk en dan het liefst naar de centrumlocatie.

 

Ik merk God in mensen om mij heen en door situaties, bijvoorbeeld dingen die tegen me worden gezegd of situaties die op mijn pad komen. Doordat ik bij een christelijke studentenvereniging ben gegaan, heb ik zoveel mooie mensen leren kennen en waar ik veel mag leren over het geloof. Mijn kijk op het leven is ook veranderd sinds ik meer met het geloof bezig ben. Ik geniet meer van de dingen om mij heen en ik ben veel bewuster bezig met van alles. Ook ben ik dankbaar voor wat er gebeurt in mijn leven, waar God een rol in speelt.

 

Ik zie Jezus als een groot voorbeeld en zou graag meer willen lijken op Hem. Ik wil zijn leiding in mijn leven ervaren en dat Hij mij helpt met keuzes maken.

Ik wil me laten dopen omdat ik bewust de keuze wil maken voor een nieuw leven met Jezus. Ik wil Jezus gaan volgen, bij Gods koninkrijk horen en mijn leven in zijn hand leggen.

Frederick Lourens

Mijn naam is Frederick Lourens, 21 jaar oud en vandaag laat ik me dopen om definitief te kiezen voor een leven met Jezus. Hij is mijn verlosser en mijn grote voorbeeld. 
 
Het was eind 2018 toen ik geestelijk ineenstortte en besefte dat het alleen niet meer lukte. Ik hield op jonge leeftijd al veel ballen in de lucht; was jarenlang alleen maar bezig met presteren, op school en in mijn eigen bedrijfje, en schonk weinig aandacht aan andere belangrijke dingen in het leven, zoals mijn gezondheid, vriendschap en rust. Langdurige ziekte in ons gezin maakte het er niet makkelijker op en uiteindelijk werd ik geconfronteerd met een burn-out. Ik voelde me enorm gebroken.
 
De burn-out was echter ook een periode van stille tijd die ik nodig had. Al langere tijd wilde ik me verdiepen in religies, en vanuit mijn christelijke opvoeding en de Bijbel die in mijn kast stond, was dat een mooi begin. In het dagelijkse leven had ik echter altijd een reden om me er niet mee bezig te houden: ik had het te druk of ik was te moe (en wilde slapen). Zo’n half jaar lang, voor de burn-out, bleef ik een stemmetje horen die zei “Ga nou eens uit de Bijbel lezen”. Tot ik dus echt stil werd gezet. 
 
De tekst uit Mattheüs‬ ‭6:‬ ‘Geef het Koninkrijk van God en het doen van zijn wil de hoogste plaats in uw leven. Al het andere zal u dan geschonken worden.’, heeft daadwerkelijk verandering gebracht. Ik knielde neer en gaf alles over aan God. Vrijwel direct kwam er een enorme rust over me heen en ervaarde ik waar ik zoveel mensen al over had horen getuigen maar zelf niet eerder had meegemaakt. Hij heeft me gered en een nieuw leven gegeven. 
 
Door Hem heb ik ontdekt wat echte rust en vrede betekent, en ben ik vanaf het eerste moment geaccepteerd en geliefd. Vanaf vandaag wil ik mijn oude leven achter me laten en voor altijd bij Jezus horen en Hem volgen waar hij me ook brengt. Ik weet dat Hij grote dingen kan doen en wil Hem laten zien aan hen die Hem nog niet kennen. Een licht zijn in een wereld vol duisternis. 

Toetreders

Nadia Van der Sleen

Doordat ik opgevoed ben in een gelovig gezin waarbij mijn vader dominee is van de PKN-kerk, heb ik het geloof met de paplepel binnengekregen. Tegelijk ben ik op jonge leeftijd al oprecht zoekende geweest wat geloven voor mij persoonlijk zou betekenen. Toen ik in 2017 tijdens de tienerdiensten van de Vrij Zijn Zomerweek levend tot geloof ben gekomen, heb ik Jezus als mijn verlosser en vriend aangenomen. Dit heb ik bevestigd bij mijn doop in 2021 op de slotavond van mijn 1-jarige fulltime Royal Mission bijbel/vormingsschool. Dat jaar heb ik Jezus ook echt mogen ervaren als mijn fundament op wie ik mijn leven verder wil bouwen. Meer over dat bijzondere jaar is te lezen in een blog die ik heb mogen schrijven. https://www.royalmission.nl/2020/11/onvoorwaardelijke-liefde/

 

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk en dat heb ik echt mogen ervaren in mijn leven, want ik heb geen makkelijke start gehad en worstelde al van jongs af aan veel met mijn identiteit. Nog steeds maak ik veel mee met Jezus en dat is meestal een pijnlijk proces en tegelijk ben ik vol verwondering over wat en hoe Hij mij en mijn leven vormt. Al zijn het wel lastige processen, keer op keer leer ik weer meer in intimiteit met Hem te wandelen. Want van daaruit wordt mijn identiteit gevormd om Zijn autoriteit in mij uit te dragen. Mijn wandel met Jezus wordt gekenmerkt dat ik mezelf ook uitdaag om Hem beter en op nieuwere manieren te leren kennen door Zijn Woord en de Heilige Geest. 2 bijbelteksten die als een rode draad in mijn leven zijn: Psalm 27:4 en Jeremia 33:3

Ik wil graag toetreden om echt onderdeel te worden van de gemeente om mee te bouwen aan Gods Koninkrijk binnen de kerk, maar ook om samen te delen in vreugde en in pijn in onze geloofsreis. Om van elkaar te leren en elkaar te versterken, op te bouwen en te bemoedigen.