Doopdienst 9 april 2023 – hoofdlocatie

Dopelingen

Maarten Piek

De laatste jaren, en met name de laatste 4 jaar, heb ik een verandering ervaren in mijn geloofsleven. Ik wil leven in zijn waarheid en in zijn aanwezigheid zijn. Ik heb Hem op een heftige maar bijzondere manier mogen leren kennen.
Waar ik wel gelovig ben opgevoed had ik er tijdens mijn pubertijd niet zoveel mee.
Thuis en op de basisschool voelde ik mij een buitenbeentje en dit ging op de middelbare school net zo goed door. Hier werd ik op den duur zelfs gepest. Rond mijn 16e werd ik depressief, wat een grote inslag had in mijn leven en die van mijn naasten. Hier keerde ik mij zelfs af van God. Ik voelde mij heel erg eenzaam.
Toen werd het eigenlijk alleen maar erger. Ik raakte in een zware depressie, ik zag het leven niet meer zitten. Ik kreeg daarbij ook psychoses, waar ik een stem hoorde in mijn hoofd die mij opdrachten gaf en ik begon dingen te zien wat er niet was. Dus ik was in feite de werkelijkheid verloren. Dit heeft geduurd tot m’n 19e. Hierin heb ik ook veel mensen onbewust pijn gedaan, wat mij soms nog steeds pijn doet.
Op school werd ik een keer gevraagd om mee te doen met een sportevenement. Tijdens dit evenement van AIA had ik op een avond een soort aanval gekregen waar ik helemaal weg was. Toen heeft het team voor mij gebeden. Ik heb toen een enorme strijd in mij ervaren waar in het licht overwon en kwam ik vrij van m’n psychoses. Hierna ging het ook steeds beter qua depressie en ben er inmiddels als 10 jaar vrij van.
Ik heb God zo enorm dichtbij ervaren dat ik er niet meer omheen kon dat Hij bestaat en als ik terugkijk kon ik ook zien hoe Hij mij beschermt- en geleid heeft door deze situatie heen.
Ik ben nu betrokken bij Royal Mission, hier heb ik God op een andere manier mogen leren kennen. Sinds 4 jaar ben ik echt actiever met Hem gaan leven.
Waar ik in 2018 op mijn verjaardag een van mijn beste vrienden ben verloren door een auto-ongeluk, voelde ik echt zijn Vaderlijke hand door deze situatie heen.

Ik wil met Hem leven en Hem overal bij betrekken. Het oude leven achter mij laten en met Hem een nieuw leven starten.

God is goed. 

Roselie Bouwman

Mijn naam is Roselie Bouwman, 20 jaar en kom uit het prachtige Zuurdijk.

Waarom dopen? Of eigenlijk de vraag, waarom nu wel? Als tiener zat ik verplicht, maar later voelde het minder verplicht ;-), bij Reflect-kring. Uiteindelijk werd er tijdens een dienst gevraagd of tieners zich wilden laten dopen. Toen had ik de twijfel, ik moet mijn leven heel anders invullen als ik me gedoopt heb/laat dopen (is niet waar). Gaande weg kwamen er momenten die niet altijd makkelijk waren. Maar hierin vertrouwde ik vol op de Heer en Hij bracht nieuwe mensen in mijn leven, hield goeie relaties in stand en hielp met keuzes maken. Het was niet altijd leuk, maar door Zijn kracht, liefde en leiding komt/kwam alles goed. Steeds meer kwam het verlangen om Hem beter te leren kennen en het Woord. Ik kreeg meer behoefte aan vrienden die geloven en gesprekken over het geloof, dus ik ben bij NSG gegaan. Deels hierdoor werd het verlangen nog groter om de relatie te verdiepen en in het woord te duiken. Door de verdieping in het Woord en gesprekken, leerde ik Jezus steeds beter kennen. Ik heb mogen ervaren dat Jezus een krachtige naam is en hier veel dingen voor wijken. Maar ook dat we door Jezus vrij zijn en niet meer gebonden zijn aan zonden, de leugen en gebeurtenissen in het verleden die pijn deden. Jezus maakt vrij en om meer op hem te willen lijken en volgen, levert zoveel mooie nieuwe inzichten op. Dat God zijn Zoon, Jezus, gegeven heeft voor jou en mij is soms moeilijk te bevatten. Zoveel liefde en onvoorwaardelijke liefde moet iemand hebben wil die Zijn eigen Zoon geven. Maar toch geloof ik dit en als je dit aanneemt en gelooft is een vervolg stap, je laten dopen. Maar elke keer de twijfel, ben ik klaar voor de geestelijke strijd? Komt het wel uit? Nou dat komt eigenlijk nooit uit. Door de dienst waarin Pieter en Arjan spraken was ik geraakt. ‘Je gaat je nu laten dopen, het is tijd’, dat was de gedachten. Daarom sta ik hier, het is tijd en ik wil sterven met Jezus en weer opstaan met Hem uit het watergraf.

Mattanja Brouwer

Al van jong af aan ben ik christelijk opgevoed door mijn ouders. Dus eigenlijk weet ik niet beter dan om te geloven. In maart 2020 zijn we als gezin uit de kerk gezet waar we toen heen gingen. Dit was voor mij moeilijk om te begrijpen en ik nam het God kwalijk, want waarom moest dit mij overkomen wat had ik dan verkeerd gedaan? We kwamen in de lockdown en ik zat veel alleen op mijn kamer. Daardoor zat ik steeds minder lekker in mijn vel. Die tijd deed ik niet veel meer met het geloof. Ik keek wel mee als we naar een dienst gingen kijken, maar het kwam niet echt binnen.

Toen het nieuwe Reflect seizoen begon ben ik bij een kring aangesloten. Ik ben toen mee op kamp geweest en voelde me meteen veilig en prettig bij de mensen van mijn kring. Vanaf dat moment ben ik weer stukje voor stukje dichter bij God gekomen. Het heeft mij geholpen om met leeftijdsgenoten over dingen te praten waar ik mee zat en te horen dat ik niet de enige ben.

Ik heb veel getwijfeld of ik me zou laten dopen en het een lange tijd niet gedaan, omdat ik me niet wou laten dopen, omdat anderen het deden. Ik heb nu de keuze gemaakt om het eindelijk na een lange tijd te doen. Want als ik moet wachten tot ik goed genoeg ben dan duurt dat heel lang en juist daarom mag en wil ik me laten dopen, omdat ik nu weet dat ik nooit genoeg ben en daarom is hij voor mij gestorven en weer opgestaan om mij deze kans te geven en die neem ik vandaag met open armen in ontvangst.

Remko Klunder

Mijn naam is Remko, 39 jaar, gelukkig getrouwd met Sjoukje en trotse vader van Noa en Tess. Ik ben christelijk opgevoed, gedoopt als baby en als jong volwassene belijdenis gedaan. Mijn ouders ben ik erg dankbaar voor de christelijke opvoeding die ze mij hebben gegeven. Tot aan mijn 30e was mijn geloofsleven eentje met pieken en dalen. Dit geldt ook voor mijn leven in het algemeen. Telkens als ik door een diep dal ging, was het God die mij op het juiste moment aanraakte en weer zorgde voor licht in de tunnel, waardoor ik mij weer richtte op hem, om vervolgens weer uit het dal te klimmen. Jesaja 43:2 heeft voor mij een bijzondere betekenis en ik ben hierdoor al meerdere keren door God, als knipoog, mee geconfronteerd. Als gezin bezoeken we inmiddels alweer 7 jaar de Stadskerk. Sinds het een vast onderdeel van ons leven is geworden, is mijn geloof sterk gegroeid en is het een belangrijke onderdeel van mijn leven geworden. Elke dag opnieuw probeer ik mijn denken en handelen af te stemmen op Jezus, ik ervaar hierdoor meer rust en een stabieler leven. Hiervoor ben ik erg dankbaar. Ik laat mij dopen omdat ik dat zie als een Bijbelse opdracht. Het ligt voor mij klaar. Aan de hemelse gewesten, elkaar, onze kinderen, familie en vrienden willen we laten weten en zien, dat we een volgeling zijn van Jezus.

Ik leg mijn oude leven af en sta samen met Jezus op uit het watergraf, om samen met Hem op te trekken hier op aarde op weg naar het eeuwige leven.

Sjoukje Klunder-Mosselaar

Mijn naam is Sjoukje Klunder. Ik ben getrouwd met Remko en samen hebben we 2 prachtige dochters van God gekregen.

Ik ben van jongs af aan opgegroeid met het christelijk geloof. Als baby ben ik gedoopt en later, op mijn 20e heb ik belijdenis gedaan. Terug kijkend, geloofde ik wel maar ik deed er vrij weinig mee. Mijn geloof “leefde” niet echt.

Ongeveer 7 jaar geleden kwamen wij een keer in de Stadskerk. Onze kinderen gingen daar toen naar het kinderwerk. Het enthousiasme (over Jezus) waarmee zij terug kwamen heeft ons toen enthousiast gemaakt en aan het denken gezet. Vanaf toen zijn we eigenlijk vaste gast geworden hier in de kerk en is ons geloofsleven in de loop van de jaren meer en meer gaan leven. Wel met ups en downs maar het afgelopen jaar is bij ons wel steeds meer het verlangen gaan groeien om ons te laten dopen. Ook geloof ik dat dit een opdracht is die God van ons/mij vraagt.

Ik probeer me steeds meer bewust te zijn van de dingen die ik doe, zeg en denk en wil daarin mijn best doen om steeds meer op Jezus gaan lijken. Ik ben blij en dankbaar dat ik bij Hem mag horen en wil daarom vandaag,met Pasen, mijn oude leven met Jezus begraven in het watergraf en samen met Hem opstaan om een nieuw leven samen met- en dichtbij Jezus tegemoet te gaan!

Gerco Koopman

Ik ben Gerco Koopman, 44jr, getrouwd met mijn lieve vrouw Judith en vader van onze 2 kinderen Jaylin (bijna 9jr) en Davian (7jr). Ik ben geboren in putten (Veluwe) en ben bijna 20jr chauffeur geweest. 5jr geleden zijn wij verhuisd naar Oldehove omdat wij graag in het noorden wilden wonen. Daar kreeg ik na 1,5 jaar de kans om bedrijfsleider te worden op een boerderij. 2 grote stappen in 1,5 jaar die best pittig zijn geweest voor ons als gezin. Nu terugkijkend op die periode ben ik ervan overtuigd dat dit Gods werk is geweest want ik zou dit zelf niet kunnen verzinnen! In die periode is God ook in ons leven gekomen. Vandaag wil ik me laten dopen omdat ik een nieuw leven wil beginnen met Jezus! Ik wilde dit al langer maar voelde mij daar niet goed genoeg voor totdat Arjan Zantingh in zijn 5 minuten preek zei dat de doop een nieuw begin is. Ik ben ervan overtuigd dat ik vandaag met de doop een nieuw leven mag beginnen met God en het oude achter me mag laten. Hoe mooi is dat op 1e paasdag!!

Henk Post

Ik wordt zo blij van Jezus, Hij is bij me en om mij heen, hij zegent mij elke dag zelfs wanneer ik s’nachts in de bakkerij sta, God geeft me blijheid en wijst ons de weg in ons bedrijf en ik zoek hem steeds vaker biddend op.
door actief te zijn met de 4e musketier is het besef gekomen, dat ik mijn hart mag openen en vertellen mag over Jezus, en trots mag zijn een kind van God te zijn!
Ik hoop dat mensen nog meer zien en merken dat ik God’s kind ben.
Ik voel me gezegend dat ik dit elke dag mag delen met Janine,
mijn kinderen Eline & Ruben, Jolien en Rohan, samen met Janine haar kinderen Gideon en Madelief.
Graag wil ik mijn ouders bedanken dat ik door hun Jezus heb leren kennen

Klaas Tuinstra

Ik ben opgevoed met Christus en zijn kerk. Zo’n 10 jaar geleden heb ik belijdenis gedaan in onze vorige gemeente. Ik heb toen een bewuste keuze gemaakt voor Jezus. Ik ben daar nog altijd trots op.
In mijn dagelijkse leven merk ik dat ik altijd snel bezig ben met mezelf of andere aardse verlangens en bezigheden. Met name tijdens de afgelopen jaren. Ik merkte dat ik Jezus (onbewust) vaak op de tweede, derde of zelfs laatste plek zette. Ik voelde me wel christen, maar had nauwelijks meer een persoonlijke band met Hem. We maakten ons druk over van alles en nog wat. We verloren God en elkaar uit het oog. We hebben toen in gebed beleden dat we ver van Jezus afgedwaald waren, dat we afhankelijk zijn van hem. We hebben gebeden voor een vurige en persoonlijke relatie met Jezus. Dit gebed was broodnodig!
Inmiddels zijn we een tijdje verder, en werken we regelmatig aan onze band met Jezus. Hij heeft ons een community gegeven die we met plezier bezoeken. We hebben binnen die community ook een kring kunnen vormen met andere leuke enthousiaste stellen. Ik ben God daar erg dankbaar voor! Ik heb een hart gekregen vol verlangen! Ik verlang naar een steeds hechtere relatie met Hem.
Ik merk dat Jezus mij steeds meer naar Hem toe trekt. Ik wil me laten dopen omdat ik een actieve volgeling van Jezus wil zijn. De eerste kleine stap is dat ik me laat dopen. Ik geloof dat Jezus hierna nog vele mooie dingen voor mij en mijn gezin in petto heeft.

Marlies Tuinstra

Zo’n 10 jaar geleden heb ik belijdenis gedaan. Dat was een hele mooie en bewuste keuze. Toen we 6 jaar geleden voor het eerst naar de stadskerk gingen, en we na een tijdje merkten dat we hier onbewust meer heen gingen dan naar onze eigen gemeente, merkten we dat we ons hier graag wilden aansluiten. We volgden een leuke intro-kring en leerden leuke mensen in de Stadskerk kennen. De doop vond ik in eerste instantie niet zo nodig. 

De afgelopen jaren hebben veel dingen op een belangrijkere plaats dan God gestaan. Met twee kleine kinderen, corona die alles ook niet makkelijker maakt en een druk werkzaam leven, merkte ik dat onze relatie met God vertroebelde. 

Op het juiste moment werden we uitgenodigd voor een nieuwe community en een nieuwe leuke kring. Mijn waakvlam voor God werd aangewakkerd. Na veel gesprekken en gebeden voel ik nu de rust om me te laten dopen. Ik wil ook graag onze meisjes opdragen om zo als gezin dichter bij God te leven. Mijn verlangen is om dit gevoel vast te kunnen houden en dat ik altijd op de HEERE kan vertrouwen.

 

 

Bram Wubs

Sinds een aantal jaren komen Anouk en ik samen met onze kinderen naar de stadskerk. Hier voelen we ons vanaf het begin zeer welkom en thuis. Om ons bij deze gemeente aan te sluiten zijn we toen gestart met een introkring. Daarin kwam de doop uiteraard ook aan bod. In eerste instantie stond ik hier afwijzend tegenover omdat ik als kind ben gedoopt en op mijn 19e belijdenis heb gedaan. Ik heb toen bewust de keuze gemaakt om Jezus te erkennen als mijn Redder. Mij nogmaals laten dopen en nogmaals de keuze voor Jezus maken vond ik niet perse nodig. Dit had ik immers al lang gedaan. Maar om me te laten dopen met de reden om lid te kunnen worden van de stadskerk leek mij ook niet de juiste reden. Daarom ben ik toen op zoek gegaan naar de betekenis van de doop. Tijdens deze zoektocht is het mij steeds duidelijker geworden dat God deze stap van mij verlangt. Geloof en doop wordt meermaals samen genoemd in de bijbel. Telkens in die volgorde. De doop door onderdompeling is een teken van begraven worden met Jezus en samen met hem weer opstaan uit het watergraf. Jezus zelf heeft zich ook laten dopen. Hij is mijn grote voorbeeld. Hierdoor ontstond ook bij mij het verlangen om zelf ook deze doop te ondergaan. Daarom laat ik mij dopen tijdens Pasen.

Anouk Wubs

God is mijn hemelse Vader, ik voel dat Hij met mij meeloopt in het leven. Mij bij de hand pakt en laat zien dat Hij er voor mij is. Meerdere keren heb ik van dichtbij mogen meemaken dat hij ons hoort en wonderen verricht. Tot 2x toe heeft God een familielid vanuit een situatie op het randje van leven en dood op een wonderlijke manier zeer voorspoedig herstel gegeven. Het heeft mij laten inzien hoe krachtig gebed is. Hij ziet ons en ik wil graag mijn leven leiden zoals Hij dat van ons vraagt. Door mij te laten dopen wil ik bevestigen dat ik kies voor Hem. Het leven heeft zijn hoogte- en dieptepunten en het is echt niet altijd makkelijk geweest. Maar hij leidt ons de juiste kant op en staat altijd weer te wachten met open armen.

Lieke de Smit

Mijn naam is Lieke de Smit, 26 jaar. Ik wil met mijn doop een statement maken. Ik heb veel strijd in mijn gedachtes en twijfelde lang om deze keuze te maken. Daarnaast merk ik ook dat God mij aan het veranderen is. In 2021 besloot ik naar Elevate te gaan. Dit is een heel goede keuze geweest. Ik leer steeds meer over God en ben dankbaar voor mijn liefdevolle kring. Ik merk persoonlijke groei in mijn wandel met Jezus. Ik vind hardop bidden spannend maar merk dat ik hierin vrijmoediger word. Ik vind het inmiddels heerlijk om de kringavond af te sluiten met gebed. De bijbel vond ik altijd een lastig boek. Ik heb gebeden voor meer ‘wil’ in het lezen. Ik merk dat dat nu is gebeurd, want ik pak de bijbel er vaker bij. In september was er It’s Your Church. Ik besloot om alleen naar een nachtdienst te gaan. Op de fiets naar de kerk toe had ik allemaal negatieve gedachtes. Ik besloot meteen voor mij te laten bidden. Daar heb ik opnieuw mijn hart aan Jezus gegeven. Iemand van de bidders kreeg op haar hart dat ik mij mocht laten dopen. Ik dacht toen: ‘nou nee’. En nu sta ik hier. Tijdens de bijeenkomst met Edwin heb ik gezien wat kerk zijn betekent. Samen als één gezin zingen, voor elkaar klaar staan om te bidden en elkaar te bemoedigen. Tijdens die nacht heb ik nog nooit zo persoonlijk avondmaal gevierd. Op de fiets naar huis betrapte ik mezelf erop dat ik hardop aan het zingen was. Ik voelde mij intens blij. Ik dacht toen: Waarom slaapt iedereen? Waarom dansen en zingen mensen nu niet op straat? Nou geloof mij, ik heb op mijn studentenkamer nog een afterparty gevierd want ik wilde dit zo lang mogelijk ervaren. Ik wil meer proeven van die vreugde en daarvoor kan ik alleen maar bij God zijn. Jezus is de Weg de Waarheid en het LEVEN. Ik wil mij laten dopen omdat ik dwars door twijfels, angst en leugens wil geloven en vertrouwen in de Waarheid. Want de Waarheid zet werkelijk vrij.

Marin Alkema

Ik ben Marin Alkema, ik ben 16 jaar oud en woon samen met zijn zus, broertje en ouders in Sauwerd. Al heel mijn leven ga ik naar de kerk en ik heb het ook altijd erg leuk gevonden. In groep 6 op mijn eerste gbz-kamp voelde ik al direct dat ik Jezus wou volgen en dat ik me zodra het mocht wou laten dopen. Ik bid sinds toen iedere avond voor het slapen, omdat ik vroeger best veel moeite had met in slaap vallen. Dit werd erger tijdens de coronaperiode, omdat ik toen minder gelukkig werd door de quarantaine. Ik vroeg dan aan God of hij mijn nare gevoelens wou weghalen en toen voelde dat alsof er niks gebeurde.

Ongeveer na de coronaperiode ging ik naar de bovenbouw en hier ben ik bevriend geraakt met meiden die open over het geloof praten en dat vond ik erg fijn, want daar was vroeger niet altijd ruimte voor bij vrienden. Deze vriendschappen zijn heel belangrijk voor mij en ik denk dat God op die manier in mijn leven heeft gewerkt, want sinds ik bevriend met hun ben val ik veel makkelijker in slaap, zonder nare gevoelens.

Jezus is voor mij de verlosser, maar ook een vriend waarmee ik over alles kan praten en ik wil me laten dopen om ‘ja’ tegen Hem te zeggen en om mijn leven aan Hem te geven. Ik hoop dat ik in mijn relatie met Jezus kan leren wat zijn plan is voor mijn leven en dat samen met hem uit te voeren!

Jitse Bode

Toen ik negen jaar was heb ik voor Jezus gekozen en ik ben ontzettend blij dat ik dat toen heb gedaan.
Vanaf toen tot aan mijn 16e ben ik verder op zoek gegaan naar Jezus. En vanaf mijn 16e veranderde ik, ik keek ernaar uit om Jezus te aanbidden en ik zocht hem steeds meer op.
Toen kwam het moment dat ik naar het Elevate kamp ging. Op dat kamp kreeg ik een beeld van God waarin hij mij een lange weg liet zien met aan beide kanten allemaal kraampjes, die kraampjes stonden voor alle mooie dingen van God. En ik wandelde daar samen met Jezus door heen.
Dat was voor mij wel van, dit wil ik en hier ga ik voor.
En toen kregen we bij de laatste dienst van dat weekend het verzoek om je te laten dopen, en ik kreeg een sterk gevoel van God dat ik dat mocht gaan doen, dus hier ben ik.
En ik kijk er naar uit om mijn weg met God te gaan vervolgen.

Eisse Doornbos

Ik ben Eisse Doornbos, ben 26 jaar woon in Uithuizermeeden. 

Ik ben opgegroeid in de GKV in Roodeschool, ben als baby gedoopt en heb later belijdenis gedaan van mijn geloof.  

Ik ben mijn ouders heel dankbaar hoe ze mij hebben opgevoed en wat ze mij hebben meegegeven over God. Ik heb veel geleerd van mijn ouders wat mij voor altijd bij zal blijven. 

6 jaar geleden ben ik op mezelf gaan wonen in Uithuizermeeden. En ben daar lid geworden van de GKV in Uithuizermeeden. 

Jezus heeft voor mij zoveel veranderd in de afgelopen maanden. 

Een aantal jaar na mijn belijdenis twijfelde ik of de GKV de juiste kerk voor mij was.  

Na een zoektocht in verschillende kerken ben ik aantal maanden geleden uitgekomen bij de Stadskerk waar ik me erg thuis voel. Deze keus heeft erg mijn leven veranderd. Ik vind het erg fijn om tijd voor Hem vrij te maken en bewust met het geloof bezig te zijn. 

Ik merk dat Jezus dichtbij mij is in mijn leven en voel me daardoor veel vrolijker en gelukkiger. 

Ik ben erg dankbaar hoe Jezus mij heeft geholpen waar ik helemaal weg kom en wat Hij mij allemaal heeft gegeven. 

In Januari ben ik begonnen met een alpha cursus. Ik ben zo blij met die keuze want die heeft voor mij echt de ogen geopend. 

Ik heb nieuwe leuke mensen leren kennen, waarmee ik het over het geloof kan hebben. Een fijne alpha groep die mij de afgelopen maanden heel goed heeft gedaan. 

Jezus is voor mij iemand die voor mij zorgt en op Hem kan ik vertrouwen. Alles waar ik mee zit kan ik bij Hem neerleggen. 

Bij Hem vind ik rust. 

Ik hoef mij nergens zorgen over te maken. 

Ik wil Jezus volgen, dichtbij Hem te leven en Hem betrekken in alle keuzes die ik maak in het leven. 

In mijn relatie met Jezus hoop ik steun te vinden ook als ik het even moeilijk heb. 

Ik ben benieuwd wat Gods plan met mijn leven is. Vandaag laat ik me dopen, ik kies voor Jezus. Ik geef mijn leven aan Hem. Zonder Hem leven kan ik niet. 

Rosan van den Heuvel

Ik laat mij dopen omdat ik mijn hele leven Gods nabijheid en liefde heb gevoeld en ik graag de rest van mijn leven in deze nabijheid en liefde wil blijven leven. Ik kom van kinds af aan al in de kerk, dus ik heb niet echt zo’n getuigenis met een bekering, een specifiek moment waarin ik Jezus heb leren kennen. Hij is er altijd voor me geweest, en zal altijd bij me blijven. Ik ben God echt dankbaar voor alle mooie dingen die hij me heeft laten zien en aan me gegeven heeft.Ik moest aan twee specifieke momenten denken bij het schrijven van deze getuigenis waarin God me echt even heeft laten zien dat hij er is. Ik en mijn moeder noemen deze momenten een ‘knipoog van God’.Het eerste moment was toen ik 11 jaar was. Ik was op mijn kamer aan mijn bureautje aan het schilderen, en het werd al laat. De zon ging onder. En toen ik opkeek van mijn schilderij, zag ik de mooiste zonsondergang van mijn leven. De lucht kleurde allemaal tinten geel, oranje, rood, roze, zelfs paars! Het was práchtig! En God zei tegen mij; “kijk! We zijn samen aan het schilderen. Jij op je canvas, ik in de lucht.” Het was echt een vreugdevol moment, een vader dochter moment. Dit is me ook de rest van mijn leven bij gebleven, God houdt van mij een neemt de tijd om met mij te schilderen.Het tweede moment was toen ik met mijn beste vriendinnetje Elise bij mij op de trampoline lag. We zijn een jaar of 13 en het is 1 uur ’s nachts op een logeerpartijtje. We waren aan het fantaseren over onze toekomstige ‘Europareis’ en na een tijdje zei Elise iets heel moois. Ze zei; “ Weet je Rosan, als je uitzoomt op google maps, dan zie de stad. Als je nog meer uitzoomt zie je het land. Dan europa, dan de aarde, dan het zonnestelsel en universum enzo en dan kun je nog vet lang doorgaan, maar het houdt nooit op! En God heeft dat allemaal gemaakt!! En weet je wat het bijzondere is? Hij kent mijn naam.” Dat ene zinnetje, hij kent mijn naam. Dat is me vanaf dat moment, starend naar de sterren, altijd bijgebleven. Hij kent mijn naam. Daarom laat ik me dopen; hij kent mijn naam en ik de zijne.

Simone van Hoek

Ik ben Simone Elise van Hoek, 20 jaar en studeer verpleegkunde. Ik vind het leuk creatief bezig te zijn en houd erg van gezelligheid. Ik ben opgegroeid in de GKV in Assen. Hier ben ik als kind ook gedoopt, maar voelde ik me niet thuis in deze gemeente. In november 2019 ben ik voor het eerst in de Stadskerk geweest, dit was met een KC dienst. De warmte, rust en liefde die ik tijdens deze dienst heb ervaren is me altijd bijgebleven.

Sinds 18 januari dit jaar volg ik de Alpha cursus. Hier hoort ook een weekend bij, dit was op 11 en 12 maart. Tijdens dit weekend heb ik voor het eerst ervaren wie Jezus is. Tijdens dit weekend had ik het erg moeilijk, ik had heel veel last van angst. Op zaterdagavond is er voor mij gebeden tegen het duiveltje in mijn hoofd, een leven zonder angst en een leven met liefde en dat de Heilige Geest in mijn hart mag komen. Tijdens dit gebed heeft Jezus mij genezen van angst. Sinds het gebed ben ik niet meer overprikkeld geweest, heb ik geen last meer van dagelijkse triggers en suïcidale gedachtes, ben ik angst en depressievrij, ben ik niet meer onzeker, neem ik elke dag zoals die is en de dag van morgen komt vanzelf en weet ik wat echte liefde is. Door Jezus heb ik liefde en een rust gevonden die ik nog niet kende. Door Jezus kan ik een leven vol met diagnoses, somberheid, angst, therapie en medicatie, eenzaamheid, wantrouwen, suïcidale gedachtes, nachten van doorhalen, nachtmerries en mishandeling loslaten en verder gaan in een nieuw leven met God aan mijn zij. Door Jezus ben ik dichterbij God gekomen en heb ik ervaren dat ik het verdien om geliefd te worden.

Ik laat mij vandaag, 9 april 2023, dopen, omdat ik ja wil zeggen tegen een leven met God. Ik wil mijn leven met Hem delen. Ik wil Hem dienen, Zijn weg volgen en Zijn liefde met de wereld delen. Ik wil mijn leven aan hem geven zodat ik liefde, hoop, vertrouwen, vergeving, genade en vrede kan ervaren.

Maren Mosselaar

Ik ben Maren Mosselaar en ik ben 15 jaar oud. En ik wil me laten dopen, omdat ik mijn leven aan Jezus wil geven. Jezus is mijn vriend en vader in de hemel, die altijd en overal bij mij is en mij helpt. En bij wie ik op ieder moment van de dag terecht kan om met hem te praten.

Ik ben Christelijk opgevoed en ga al mij hele leven naar de kerk. Thuis gingen we altijd bidden en bijbel lezen bij het eten en ik bad ook wel voordat ik ging slapen. Maar heel veel meer was het ook niet. Ongeveer twee jaar geleden kreeg ik een eigen bijbel van mijn ouders. Toen besloot ik om de hele bijbel te gaan lezen, elke dag een hoofdstuk. Maar nog steeds stond mijn geloof op een laag pitje. Ik geloofde wel dat God bestaat en ik bad en ik las de bijbel elke dag. Maar dat werd meer een gewone routine in mijn leven. En dat is een tijdje zo gegaan. In september is dat veranderd. Ik begon meer te bidden en bijbel lezen en ik ging naar de KC diensten. Ik begon steeds meer een persoonlijke relatie met Jezus te hebben en ik betrok hem meer in mijn leven. In november is mijn zus Sari gedoopt en sinds dat moment heb ik gezien hoe zij haar leven wijdt aan Jezus. En ik heb fijne gesprekken met haar gehad over het geloof. Zij heeft me heel erg geholpen in mijn ‘geloofsweg’.

In een van de eerste diensten dat ik echt zelf besloot om naar KC te gaan gebeurde er iets moois in de dienst. Het lied ‘Touch of Heaven’ werd gespeeld en daarin werd precies mijn gebed gezongen. Op dat moment werd ik echt geraakt door de Heilige Geest.

De laatste tijd heeft God door de Bijbel heen en in de diensten heel duidelijk tot mij gesproken. Hij is ook heel dichtbij geweest en dat vind ik echt heel bijzonder!

Zo heeft Jezus mij en mijn leven in een paar maanden compleet veranderd, door hem kijk ik heel anders naar de wereld en gaan dingen in mijn leven veel beter en makkelijker, omdat ik het eerst alleen deed maar nu doe ik het met (de kracht van) God. En dat is ook waarom ik me wil laten dopen, ik wil mezelf aan hem geven en alles wat ik doe, voor God doen. (Kolossenzen 3:23:))

Nikita Nijdam

Hallo allemaal, ik ben Nikita Sharona Jantina Nijdam, 24 jaar, kom uit Maassluis.

De reden waarom ik in Groningen ben is dat ik door mijn ouders een soort van ontvoerd ben om uit mijn omgeving te gaan omdat ik drugsverslaafd was, en vooral aan cocaïne, en voor meer dingen die ik daar meegemaakt heb.

Om daar weg te gaan was de beste manier om van de drugs af te blijven. Na 3 maanden in Groningen bij een organisatie te hebben gewoond, ging ik voor een vervolg naar Frankrijk. Daar ben ik de bijbel gaan lezen. Dit was voor mij nieuw en ik merkte dat ik me hierdoor veel beter ging voelen.

 

Doordat ik steeds dichterbij God kom, komen de dingen die ik meegemaakt heb terug. 1 ding kwam hier in steeds weer in mijn gedachten. In 2018 met oud en nieuw, toen ik dus nog drugs gebruikte. Had ik veel teveel mdma op met alcohol samen wat blijkbaar niet goed was. Er werd niet op mij gelet, maar wel door God. Ik voelde me niet goed en werd steeds misselijker. Mijn toenmalige vriend vroeg: “gaat het wel het met je? …..ik zei dat ik wilde douchen, en daar lag ik dan,….onder de douche. Ik zag me zelf liggen. Ik zag een man naast mij staan, die zei dat het nog niet mijn tijd was om te gaan. Blijkbaar was ik helemaal out gegaan, want ik werd daarna wakker in bed. En ik vroeg me af wie die man was die ik naast me had gezien.

Nu weet ik dat. Dat was Jezus. Dat was mijn eerste contact met Jezus.

Ik heb veel dingen meegemaakt. Te veel om hier nu allemaal op te noemen. Maar nu merk ik dat ik het niet meer alleen hoef te doen. Ik heb veel inzicht gekregen en meer heldere gedachten en nu denk ik ook echt: “God heeft een plan met mij!”

Juist door veel meegemaakt te hebben ben ik nu zo sterk geworden. Om mensen te kunnen vergeven, om de kracht te voelen die God mij geeft, om een mooie nieuwe start te maken. En om ook zo een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen.

Ik ben nu ook meer als een jaar clean, halleluja!

 

Janine Geerds

Vandaag mag ik me laten dopen tot de naam van Jezus. Een stap in geloof en gehoorzaamheid. Een markering, een mijlpaal in de weg die God met mij gaat.  

Een weg die Hij zegende door mij toe te vertrouwen aan mijn liefdevolle vader en moeder, die mij van jongs af aan de Liefde van God hebben laten zien. Zij hebben mij laten dopen in het geloof dat ik God toebehoor. Ik ben ze daar erg dankbaar voor! 

Hij zegende mij met 2 broertjes en 3 zusjes, waarvan 1 al op jonge leeftijd voor Zijn troon mocht dansen, zingen, Hem groot maken. Hij gaf mij vrienden en vriendinnen, een liefdevolle man, die ook de vader mocht worden van onze twee prachtige kinderen, Gideon en Madelief. Hij gaf zoveel om dankbaar voor te zijn. 

Toch maakte ik zo’n 7 jaar geleden een beslissing die alles op scherp zette. Als getrouwde vrouw begon ik een relatie met Henk, een getrouwde man. Een keuze die erg veel verdriet en beschadiging veroorzaakte bij alles wat me lief was. Mijn kinderen, hun vader, familie, vrienden, maar boven alles was het ongehoorzaamheid aan Mijn hemelse Vader, van wie ik alles gekregen had.  

Een scheiding volgde, eenzaamheid, afkeurende blikken, verdriet, talk of the town..een donkere tijd.. 

Als mensen al zo naar mij keken, over mij dachten..hoe moest God mij wel niet zien? Wat was ik nog waard voor Hem? Vergeet mij maar Heer, ik heb er zo’n puinhoop van gemaakt. Ik probeerde onzichtbaar te worden voor Hem. Maar hoe harder ik dat probeerde, des te meer Hij mij liet zien wie Hij was. Eeuwig trouw en altijd dezelfde. Hij veranderde niet. Zijn liefde voor mij veranderde niet. 

Ik voelde mij als de verloren zoon en God was daar met Zijn armen open, vol verlangen uitkijkend naar Mij..puur Genade. Jij bent van Mij, jij bent Mijn kind, volg Mij! Niet een vraag, maar een opdracht, zo duidelijk. Ik kan en wil niet anders dan luisteren naar Hem en in Hem een nieuw leven beginnen door te ‘sterven’ in het watergraf en met Hem op te staan. 

Ik deel dit niet omdat ik nu zo trots ben op dit verhaal, maar wel om het in het Licht te brengen en te kunnen getuigen van Zijn onvoorwaardelijke Liefde, trouw en genade. 

En genadig is Hij! Hij zegent Henk en mij met liefde voor elkaar en voor Hem. Er mocht vergeving zijn en herstel in relaties. Binnenkort hopen we elkaar in het bijzijn van onze ouders en kinderen trouw te beloven. Hierin vertrouwen we volledig op Hem die ons niet losliet. En samen met onze kinderen willen we Hem volgen. 

Hij houdt van mij, niet ondanks alles wat ik doe of gedaan heb of zal doen, maar dankzij Jezus. 

Hij heeft de overwinning behaald! Alle eer aan Hem! Alle machten en krachten in de geestelijke wereld zullen weten dat ik bij Zijn Koninkrijk hoor. 

Ik geef mij over.. 

Toetreders

Johan Brouwer

Wij Zijn Johan en Hannejoke Brouwer uit Grootegast. Daar wonen we met onze dochters Mineke en Mattanja.

Allebei zijn we opgegroeid in een traditioneel christelijk gezin, zijn als kind gedoopt en hebben bewust belijdenis gedaan omdat we Jezus wilden volgen.

In 2011 had Johan het verlangen om vanuit de kerk naar buiten te treden. Met een World Servants groep vanuit Grootegast is hij naar Brazilie geweest waar hij in aanraking kwam met de Heilige Geest. Hannejoke ging dat jaar op zoek naar diepgang in een plaatselijke bijbelkring. Van daaruit is ze in 2012 gedoopt door onderdompeling. Ook Johan werd geroepen om zich te laten dopen.

Na deze stap zijn we lid geworden van een Evangelische gemeente. We hebben veel geleerd over de Heilige Geest, relatie met God, bevrijding enz. Ons lidmaatschap eindigde echter begin 2020 net voor de coronacrisis. Voor ons een lastige periode. Gelukkig konden we ons richten op onze net gestarte Bijbelboetiek Baruch in Grootegast. We willen een verbindende schakel zijn tussen christenen en hiermee kunnen we een steentje bijdragen

Onze kinderen gingen al langer naar Kingdom Culture en in onze zoektocht, om toch een kerk te bezoeken in de corona tijd, kwamen we in aanraking met de communities van de Stadskerk. Wij bezochten de diensten en het even rusten, op de stoel zitten, en weer vertrouwen krijgen had zijn tijd nodig.

Afgelopen maand zijn we naar de infoavond over doop en toetreding gegaan. Wat we hoorden was hetgeen waar we naar op zoek waren. Arjan sprak op die avond over de 2 componenten kerk. We kenden dit al van Opwekking en van zijn boek. Echter deze avond kwam de combinatie van Woord en Geest weer bij ons binnen. Eens zullen we, traditioneel of charismatisch, immers allemaal samen de Bruid van Christus mogen zijn. Dit spreekt ons erg aan. Op die avond besloot Mattanja dat ze zich wil laten dopen, voor ons een reden te meer om samen met haar lid te worden.

Immers:

Gods verhaal gaat door,

Hij geeft een nieuw begin.

Zo stappen wij de toekomst in.

Hannejoke Brouwer

Wij Zijn Johan en Hannejoke Brouwer uit Grootegast. Daar wonen we met onze dochters Mineke en Mattanja.

Allebei zijn we opgegroeid in een traditioneel christelijk gezin, zijn als kind gedoopt en hebben bewust belijdenis gedaan omdat we Jezus wilden volgen.

In 2011 had Johan het verlangen om vanuit de kerk naar buiten te treden. Met een World Servants groep vanuit Grootegast is hij naar Brazilie geweest waar hij in aanraking kwam met de Heilige Geest. Hannejoke ging dat jaar op zoek naar diepgang in een plaatselijke bijbelkring. Van daaruit is ze in 2012 gedoopt door onderdompeling. Ook Johan werd geroepen om zich te laten dopen.

Na deze stap zijn we lid geworden van een Evangelische gemeente. We hebben veel geleerd over de Heilige Geest, relatie met God, bevrijding enz. Ons lidmaatschap eindigde echter begin 2020 net voor de coronacrisis. Voor ons een lastige periode. Gelukkig konden we ons richten op onze net gestarte Bijbelboetiek Baruch in Grootegast. We willen een verbindende schakel zijn tussen christenen en hiermee kunnen we een steentje bijdragen

Onze kinderen gingen al langer naar Kingdom Culture en in onze zoektocht, om toch een kerk te bezoeken in de corona tijd, kwamen we in aanraking met de communities van de Stadskerk. Wij bezochten de diensten en het even rusten, op de stoel zitten, en weer vertrouwen krijgen had zijn tijd nodig.

Afgelopen maand zijn we naar de infoavond over doop en toetreding gegaan. Wat we hoorden was hetgeen waar we naar op zoek waren. Arjan sprak op die avond over de 2 componenten kerk. We kenden dit al van Opwekking en van zijn boek. Echter deze avond kwam de combinatie van Woord en Geest weer bij ons binnen. Eens zullen we, traditioneel of charismatisch, immers allemaal samen de Bruid van Christus mogen zijn. Dit spreekt ons erg aan. Op die avond besloot Mattanja dat ze zich wil laten dopen, voor ons een reden te meer om samen met haar lid te worden.

Immers:

Gods verhaal gaat door,

Hij geeft een nieuw begin.

Zo stappen wij de toekomst in.

Bernhard Luchtenburg

Hallo ik ben Bernhard Luchtenburg

Ik ben getrouwd met Maureen en samen hebben we een mooie zoon van 15 jaar.

In 2007 zijn wij gedoopt in de VBG, in het oude gebouw. De laatste jaren hebben we andere kerken bezocht  bij ons in de omgeving maar we konden het niet vinden, waardoor we telkens weer terug kwamen in de  Stadskerk. Op een avond sprak ik met Arjan. Hij zei tegen mij: ‘misschien wil God wel dat jullie terug gaan naar de Stadskerk’. Ik dacht er toen anders over tot we bij een Kingdom culture dienst kwamen waar God tot ons sprak: ‘Het is  beter om je aan te sluiten bij de kerk waar ik jou plaats en dat is hier.’

We zien hier de Heilige Geest werken en merken dat God ons wil gebruiken in deze mooie gemeente.

Verder ben ik veel ziek geweest. In 2019 heb ik uitval gekregen waardoor ik in een rolstoel terecht kwam en niet meer kon praten. De artsen zeiden toen ‘je zal altijd zo blijven er zal niet veel veranderen. Misschien dat je stem terugkomt.  Ik heb in die tijd gesmeekt naar God, tot op een avond ik niet meer mijn vrouw wou roepen om naar wc te gaan. Ik zei tegen God: ‘ik moet naar de wc en ik ga zelf in Jezus naam.’ Ik was me er niet eens bewust van wat er toen gebeurde. Ik legde mijn benen zo uit mijn bed en liep. Ik schrok ervan. Dat was een groot wonder. Het bed kon weg, de rolstoel ging weg en thuiszorg hoefde niet meer te komen. De artsen waren verbaasd. Dit is een wonder. Ik weet echt wat Jezus voor mij doet en dat Hij leeft. Ik heb nog diabetes en ben daar vaak ziek van maar ik geloof dat God dat ook gaat aanraken. Ik ben blij dat ik thuis mag komen, en dat is de Stadskerk, waar ik me met hart en ziel voor in wil zetten. Waarom? Omdat ik weet dat Jezus hier is en zo gaat Jezus met iedereen zijn weg hierin.

Maureen Luchtenburg – Rouw

Ik zal me even kort voorstellen. Ik ben Maureen luchtenburg, ben 36 jaar en getrouwd met Bernhard. We hebben een zoon  van 15, bijna 16, en we wonen in Assen. In de VBG, in het oude kerkgebouw, zijn we in 2007 gedoopt. 

Wie is Jezus voor jou? Jezus is voor mij een liefdevolle Vader die zoveel van ons houdt en Hij geeft wat wij nodig hebben elke dag weer. 

Hoe Heeft Jezus jouw leven veranderd? Ik kan me nog goed herinneren in een dienst dat er werd gebeden voor iemand die armlengte verschil had en zijn arm verschoof naar de lengte en toen dacht ik echt ‘Jezus doet wonderen’.  En ik heb zo veel dingen meegemaakt dat ik dacht ‘Jezus is bij mij’. Ik mag leren groeien in dit leven. 

Wat is je verlangen in je relatie met Jezus? Dat ik Hem steeds meer en meer mag leren kennen, Wie Hij is. 

Ik wil graag toetreden tot de Stadskerk omdat dit onze kerk is. Wij zijn er lange tijd uit geweest en hebben veel kerken bezocht maar we kwamen steeds weer bij de Stadskerk uit. Als God je roept moet je hem gehoorzamen. 

Anouk Moorlag

Mijn naam is Anouk Moorlag – Melsasail, 25 jaar jong, getrouwd met Ricardo Moorlag en woonachtig in Delfzijl.
Ik ga toetreden in de Stadskerk, omdat ik mij hier enorm onderdeel voel en wij als jong getrouwd koppel het belangrijk vinden om niet alleen dat drievoudig snoer te ervaren binnen ons huwelijk, maar dat ook te ervaren als ons fundament samen in 1 gemeente van Jezus Christus, om zo ook samen te mogen bouwen aan Gods Koninkrijk.