Lees verder

Van harte welkom!

Wanneer je onze gemeente binnenkomt op zondag, word je welkom geheten door onze gastheren en gastvrouwen. Het welkomstteam wijst je graag de weg. Bij de ingang van de zaal is een mededelingenblad te vinden met informatie over de dienst en alle andere activiteiten binnen onze gemeente.

Kijk gerust rond op de website en krijg een indruk over wat we geloven en wat er allemaal te doen is. Wil je betrokken raken, kijk dan eens hier.

Diensten

Elke zondag zijn er twee identieke diensten om 9.30 uur en 12.00 uur. We willen een gemeente zijn voor het hele gezin. Daarom zijn er ook diensten voor kinderen, tieners en jongeren. ’s Avonds hebben we verschillende soorten diensten. Kijk voor de actuele agenda hier.

Een dienst in de Stadskerk duurt ongeveer anderhalf uur. Vaste onderdelen in een dienst zijn het gezamenlijke zingen van diverse liederen onder begeleiding van een band. De voorganger of een andere spreker houdt een preek. Hierin wordt de Bijbel uitgelegd en toegepast op het dagelijks leven. Aan het einde van de preek wordt soms de mogelijkheid gegeven om keuzes te maken of voor je te laten bidden. Aan het eind van de dienst spreekt de voorganger een zegen uit over de aanwezigen. De toegang van elke dienst is gratis. Wel is er altijd een collecte. De collecte is vooral bedoeld voor leden en vaste gasten, maar ook als bezoeker kun je hierdoor je dankbaarheid aan God laten zien door iets bij te dragen.

Na de dienst drinken we samen een bakje koffie of thee. Wil je een gesprek? Het welkomstteam staat bij de rode statafels links van de zaal voor je klaar om met je in gesprek te gaan en je vragen te beantwoorden. Voor jongeren is ’t Koffiehuisje de plek van ontmoeting.

Vertaling

In diverse talen is vertaling beschikbaar. De ontvangers met hoofdtelefoon kunt u ophalen bij de infobalie in de centrale hal.

There is English translation every service. You can get more information at the service desk at the central hall.

كل يوم أحد في الساعة الثانية عشر لدينا ترجمة إلى اللغة العربية, على المستمع أن يأخذ سماعة من الإستعلامات
(Arabisch)

در جلسات عبادتی کلیسا، ترجمه به چند زبان موجود می باشد(فارسی،عربی،انگلیسی). دستگاه ترجمه و گوشی را می توانید از اطلاعات کلیساکه در سالن مرکزی است دریافت کنید
(Farsi)

Ook is er elke tweede zondag van de maand een dienst om 14.30 uur speciaal voor Arabisch sprekenden.

هناك أيضًا خدمة كل ثاني أحد من كل شهر في الساعة ١٤:٣٠ باللغة العربية. تسبيح وترنيم وعظة وكسر خبز باللغة العربية

 

Bijzondere onderdelen

Dopen

Iedere eerste zondag van de maand hebben we een doopdienst in de Stadskerk. We dopen mensen, omdat Jezus dat van ons vraagt. Jezus is zelf ook gedoopt als volwassene en is ons dus ook hierin voorgegaan. De doop laat zien dat we ons oude leven begraven – in het watergraf. En zoals Jezus uit de dood is opgestaan, zo komt de dopeling weer overeind uit het water om voor eeuwig te leven, heel dichtbij Jezus.

Avondmaal

Een keer in de twee maanden vieren we avondmaal in de Stadskerk. We herdenken dan dat Jezus voor ons gestorven is, zodat wij vrij kunnen zijn. Hij stierf zodat we niet meer gebukt hoeven te gaan onder zonden. Hij heeft onze schuld op zich genomen. Geloof je dat Jezus ook voor jou gestorven is en wil je Hem volgen? Dan ben je van harte welkom om met ons het avondmaal mee te vieren.

Opdragen

In de Stadskerk worden veel baby’s geboren. Regelmatig worden er baby’s opgedragen aan God. De ouders laten hiermee zien dat zij hun kind van God hebben gekregen en dat ze het ook samen met Hem op willen voeden. Gods zegen wordt gevraagd over het kind, de opvoeding en het huwelijk.

Uitzegenen

Sommige Stadskerkers worden zendeling; ze gaan dan full-time werken aan de verspreiding van Gods Woord. Dat kan in Afrika zijn, maar ook in Nederland. De Stadskerk ondersteunt deze zendelingen van harte. Iedere zendeling die weggaat krijgt daarom in de dienst Gods zegen mee.