Een hart voor de stad Groningen en omgeving

Lees verder
Lees verder

Van harte welkom!

Wanneer je onze gemeente binnenkomt op zondag, word je welkom geheten door onze gastheren en gastvrouwen. Het welkomstteam wijst je graag de weg. Bij de ingang van de zaal is een mededelingenblad te vinden met informatie over de dienst en alle andere activiteiten binnen onze gemeente.

Kijk gerust rond op de website en krijg een indruk over wat we geloven en wat er allemaal te doen is. Wil je betrokken raken, kijk dan eens hier.

Diensten

Elke zondag zijn er twee identieke diensten om 9.30 uur en 12.00 uur. We willen een gemeente zijn voor het hele gezin. Daarom zijn er ook diensten voor kinderen, tieners en jongeren. ’s Avonds hebben we verschillende soorten diensten. Kijk voor de actuele agenda hier.

Een dienst in de Stadskerk duurt ongeveer anderhalf uur. Vaste onderdelen in een dienst zijn het gezamenlijke zingen van diverse liederen onder begeleiding van een band. De voorganger of een andere spreker houdt een preek. Hierin wordt de Bijbel uitgelegd en toegepast op het dagelijks leven. Aan het einde van de preek wordt soms de mogelijkheid gegeven om keuzes te maken of voor je te laten bidden. Aan het eind van de dienst spreekt de voorganger een zegen uit over de aanwezigen. De toegang van elke dienst is gratis. Wel is er altijd een collecte. De collecte is vooral bedoeld voor leden en vaste gasten, maar ook als bezoeker kun je hierdoor je dankbaarheid aan God laten zien door iets bij te dragen.

Na de dienst drinken we samen een bakje koffie of thee. Wil je een gesprek? Het welkomstteam staat bij de rode statafels links van de zaal voor je klaar om met je in gesprek te gaan en je vragen te beantwoorden. Voor jongeren is ’t Koffiehuisje de plek van ontmoeting.

Vertaling

In diverse talen is vertaling beschikbaar. De ontvangers met hoofdtelefoon kunt u ophalen bij de infobalie in de centrale hal.

There is English translation every service. You can get more information at the service desk at the central hall.

كل يوم أحد في الساعة الثانية عشر لدينا ترجمة إلى اللغة العربية, على المستمع أن يأخذ سماعة من الإستعلامات
(Arabisch)

در جلسات عبادتی کلیسا، ترجمه به چند زبان موجود می باشد(فارسی،عربی،انگلیسی). دستگاه ترجمه و گوشی را می توانید از اطلاعات کلیساکه در سالن مرکزی است دریافت کنید
(Farsi)

Ook is er elke tweede zondag van de maand een dienst om 14.30 uur speciaal voor Arabisch sprekenden.

هناك أيضًا خدمة كل ثاني أحد من كل شهر في الساعة ١٤:٣٠ باللغة العربية. تسبيح وترنيم وعظة وكسر خبز باللغة العربية

 

Bijzondere onderdelen