Peace be with you

‘Ik laat jullie mijn vrede na; Mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet.’

Jezus sprak deze woorden voordat Hij naar zijn Vader ging. Hij gaf deze belofte van vrede. Hij gaf ons deze vrede als geschenk, als cadeau. Hij wist dat wij deze vrede nodig hadden, om totaal in de rust van God te kunnen blijven.

Zijn rust en vrede die alle verstand en alle omstandigheden te boven gaat.

Wat hebben wij dit nodig als er zoveel om ons heen gebeurt. Of op andere momenten als andere moeilijke dingen zich aandienen in ons leven. Wat ons onderuit trekt, wat ons van ons stuk wil brengen.

Hoe vinden wij dan die vrede? Die rust? Dat sterke vertrouwen waarvan Hij zegt dat we dit mogen hebben. Jezus zegt dat wij deze vrede al hebben… Hij heeft het ons nagelaten.

Hoe gaat het vandaag met jou? Word je overspoeld door de media en alle berichten van onrust vanuit de media? Gaan je gedachten dan ook allerlei kanten op? Dat is niet zo gek in deze tijd…

Maar Jezus klopt dan op ons hart en wil ons herinneren aan Zijn woorden van vrede. Hij heeft ons dit niet zomaar nagelaten…. We mogen deze vrede in ons hart vinden, omdat Hij het ons gegeven heeft. ‘Laat de vrede van God Uw harten beheersen’ (Col 3:15 )

Het is zo belangrijk dat we juist in dagen van onrust onze geest en gedachten richten op wat Hij ons wil vertellen. Dat we kiezen waarnaar we luisteren en waar we ons hart en gedachten mee vullen. Zodat we Zijn vrede kunnen binnenlaten. Zijn vrede die elke onrust en angst doet verdwijnen.

Misschien ervaar je de angst en onrust meerdere keren per dag. Je gedachten gaan met je op de loop door de berichten die je ziet of hoort. Of door onrust van binnenuit. Neem dan de tijd en ga even zitten. Ga zitten bij de Heer en laat Zijn vrede in jou binnenkomen, Zijn vrede die er is voor jou.

God is altijd dezelfde. Hij verandert nooit! Dus ook wanneer alles om ons heen verandert. Hij blijft dezelfde. En Hij is in ons en met ons.

En als ons hart zo vol van vrede mag worden, kan ons hart dit aan ons hoofd vertellen, zodat ook onze gedachten, gedachten van vrede worden. Gedachten waar God in spreekt, waar Hij jou wil vertellen dat je veilig bent in Zijn hand. Vrede…mag komen in je ziel, vrede in je hele lichaam.

Vanuit die volle vrede mogen we ook vandaag blij en rustig leven, de dingen oppakken die vandaag voor ons klaarliggen.

Ga in Zijn vrede.

Margreeth Mooibroek