Teleurstelling, klagen en mopperen

Afgelopen zondag voelde ik me teleurgesteld omdat mijn community niet bij elkaar kwam. Ik voelde me negatief en was inwendig aan het klagen. Maar God zei zachtjes in mijn hart: “Breng je teleurstelling bij Mij, bid voor je community leiders en geef geld.” Daar had ik helemaal geen zin in. Toch ben ik dat gaan doen. En God liet mij direct zien wat een prachtige nacht van gebed we gehad hadden van zaterdag op zondag!

Er was geen enkele reden tot klagen! Integendeel! Er was reden om God te danken en te prijzen voor wat Hij gegeven had! Ik heb vergeving gevraagd voor mijn ontevredenheid en kortzichtigheid.

‘s Avonds was er een prachtige live stream van Royal Mission, een ‘Wonderlijke Zondag’ online. Ik bedacht hoe klein de kans was dat ik hier onder normale omstandigheden bij was geweest, helemaal in Veenendaal! Ik bedacht ook hoeveel buitengewone kansen wij op dit moment hebben om ons te laten onderwijzen in het geloof, door online trainingen waar we (ik althans) normaal gesproken nooit bij zouden zijn!

God, wat heb ik het nodig om door Uw ogen naar situaties te kijken! Wat heb ik het nodig om in gebed tot U te naderen, zodat U mij kunt vullen met Uw blijdschap, liefde en vrede! Wat heb ik het nodig dat U mij leidt over het pad van Uw gerechtigheid! Mij ontbreekt niets als ik bij U mag zijn!

Clarie