Arabische Groep

De Arabische groep binnen De Stadskerk bestaat uit mensen met diverse nationaliteiten uit het Midden-Oosten. Wij bestaan omdat wij het belangrijk vinden dat deze mensen een stukje ‘thuis’ ervaren in de kerk daar waar ze net of al langer in een nieuw land als Nederland zijn. In deze community is iedereen welkom: jong, oud, gelovig en ongelovig/andersgelovig. 

Daarnaast staan wij voor God’s liefde ontvangen, beantwoorden en doorgeven. Daarom houden we bijbelstudies, bijvoorbeeld op het vluchtelingenkamp in Delfzijl, zodat mensen (vaak voor het eerst) gevoed worden met het levende brood en Jezus ontmoeten. De Arabische groep helpt ook mee aan het bouwen van de Arabische christelijke gemeenschap in Nederland door jaarlijks een conferentie te organiseren en andere activiteiten. De diensten zijn zo ingericht dat iedereen op z’n plek is. Voor de ouderen hebben we een dienst met Arabische aanbidding en een preek in het Arabisch. Voor de kinderen hebben we kinderkerk. 

Ook bieden we vertaling aan naar het Nederlands dmv een headset voor mensen die geen Arabisch spreken. 

De diensten worden op de 2e en 4e zondag gehouden op de Hoofdlocatie (Klein Auditorium) om 13:00. Kijk hier voor de actuele agenda.