Elevate houseparents

Waar zijn we naar op zoek?

Elevate bestaat uit een enthousiaste groep mensen die voor jongeren van 18-25+ jaar samenkomsten, activiteiten en cursussen opzet. Jongeren kunnen zich daarnaast aanmelden voor smallgroup waarin ze onderwijs en Bijbelstudie kunnen volgen om te groeien naar geestelijke volwassenheid.
Er komt in deze tijd het nodige af op onze jongeren. We gunnen hun een plek waar ze, temidden van de hectiek van het leven, even helemaal niets hoeven en gewoon kunnen ‘zijn’. Daarnaast hebben we als gemeente een sterk verlangen om te leren van de verschillende generaties. Daarom starten we vanaf dit seizoen (2022/2023) met een nieuwe concept: namelijk houseparents!
Houseparents zijn een ouder* stel met een groot hart voor Jezus en voor jongeren. Als houseparents krijg je een smallgroup onder je hoede waar je eens in de 5 a 6 weken je huis voor openstelt. Dit samenkomen gebeurd in een ongedwongen setting. Het samenkomen is erop gericht om betekenisvolle relaties op te bouwen en van elkaar leren wat het je dagelijkse leven betekent om Jezus te volgen. Hoe deze ontmoeting eruit ziet, dat mag je samen bepalen. Denk aan koken/ eten, spelletjes te doen en met elkaar gesprekken te voeren. Wees vooral creatief, want de vorm is het middel en ontmoeting het doel!

Functie eisen

– Jullie zijn getrouwd, 35 jaar of ouder en hebt een huis waar je een smallgroup kunt ontvangen.
– Jullie hebben een levende relatie met Jezus en staat ervoor open om hierover met de jongeren te delen.
– Jullie hebben een hart voor jongeren en kunnen je verplaatsen in de uitdagingen waar zij in deze tijd tegenaan lopen.
– Jullie kunnen goed luisteren, vragen stellen en doorvragen.
– Jullie zijn relatiegericht en weten hoe je kan bouwen aan betekenisvolle relaties.

Wat bieden we jou als team

Een unieke plek binnen Elevate, een kans om op te trekken met jongeren. Binnen Elevate is er volop ruimte tot zelfontplooiing door nieuwe, creatieve ideeën te bedenken. Je kan ook aansluiten bij andere activiteiten binnen Elevate.

Contactgegevens

Annelies van Niejenhuis
elevate@destadskerk.nl
06-36334337

*Oud is een betrekkelijk begrip, wat is oud? Voor een jongere is oud al gauw in de richting van hun ouders. We willen inzetten op een generatie ouder en hebben daarom gekozen voor de leeftijd vanaf 35 jaar.