Corona update

Corona Update (update 25 januari 16:30 uur)

Naar aanleiding van de versoepelingen die, dinsdag 26 januari 2022, zijn aangekondigd in de persconferentie voelen wij de vrijmoedigheid om in onze diensten qua aantallen op te schalen en ons gebouw weer open te stellen voor alle overige activiteiten. In deze update leggen we graag uit wat dat voor de komende periode betekent.

De huidige overheidsmaatregelen gelden zes weken. Met over drie weken een evaluatiemoment. We hebben goede hoop dat we daarna als gemeente weer voltallig (zonder onderlinge afstand) samen kunnen komen.

Zondagse diensten op de hoofdlocatie

De komende weken zullen we langzaam opschalen. Dit betekent dat er vanaf komende zondag 400 zitplaatsen per dienst beschikbaar worden gesteld, waarvoor je online een ticket kunt reserveren. De stoelen blijven in groepjes op 1,5 meter afstand van elkaar staan, maar naast de groepjes van 2 en 3 stoelen, komen er ook groepjes van 4 of 5 stoelen waar huishoudens samen kunnen zitten. Rekening houdend met bezoekersaantallen en de ontwikkelingen in de maatschappij zullen we, vanwege de vaste zitplaatsen die we hebben, uiteindelijk ook de anderhalve meter afstand in gedeeltes van het grote auditorium weer loslaten. In de zijvakken van de zaal blijft de onderlinge anderhalve meter afstand tot nadere orde gegarandeerd. Vanaf komende zondag (of de week erop) wordt er na de diensten weer koffie en thee geschonken. Natuurlijk worden de diensten van 09.30 uur ook nog steeds wekelijks online uitgezonden.

Zondagse dienst op de centrumlocatie
 
Vanwege de beperkte ruimte, de vaste zitplaatsen en de jeugdige doelgroep van de centrumlocatie (laag risico) wordt de onderlinge anderhalve meter afstand op de centrumlocatie vanaf komende zondag opgeheven. Het is dan ook niet meer nodig om van tevoren online tickets te reserveren. Ook op de centrumlocatie wordt na de dienst weer koffie en thee geschonken.
Overige activiteiten
Alle doordeweekse activiteiten, maar ook de community’s, kunnen vanaf vandaag weer hervat worden. Bij deze activiteiten wordt, behalve bij de programma’s voor kinderen en jongeren, nog wel de anderhalve meter afstand gehanteerd.
Basisregels
 
In onze diensten en in ons gebouw hanteren we de volgende basisregels:
– Blijf thuis bij klachten
– Desinfecteer je handen bij binnenkomst
– Draag een mondkapje als je door het gebouw loopt
– houd 1,5 meter afstand
– Respecteer elkaars grenzen en keuzes
We hopen je op korte termijn weer fysiek te ontmoeten!