Theo van den Heuvel

Naam: Theo van den Heuvel
Geboortedatum: 01-03-1979
Geboorteplaats: Rhenen
Woonplaats: Groningen
Gezinssituatie: Getrouwd, vader van 4
Functietitel: Voorganger – 18 uur
In dienst sinds: Januari 2011

Theo van den Heuvel houdt van keihard out of tune zingen in de auto, drinkt graag water, is natuurliefhebber pur sang en kamperen vindt hij prima, maar je moet hem niet in een mummy slaapzak stoppen of ten dans vragen. Dat laatste kan hij voor geen meter, maar hij is aan het oefenen.

Hij gebruikt zijn benen liever voor een rondje hardlopen. Met zijn handen mag hij graag iets van hout maken en met zijn mond voert hij graag en goed gesprekken. Hij geniet van het ‘binnenstappen van een nieuwsgierige, lerende dialoog met een open hart’.

Dat hart van hem slaat vol passie voor God, Jezus, de mensen en het leven. Vanuit deze liefde en het verlangen om te helpen vormgeven aan het leren kennen van en groeien in een persoonlijke band met de levende Jezus in de arena van het dagelijkse leven, besloot hij te solliciteren naar de functie van voorganger. Als voorganger is hij verantwoordelijk voor  ontzettend veel zaken, zoals de  prediking vanuit het Woord, de theologie, de geestelijke koers en de cultuur van de gemeente.

Het leukste aan zijn werk vindt hij de persoonlijke ontmoeting en het échte geloofsgesprek met mensen. Hij vindt het fijn om mensen te mogen dopen na een diepgaand getuigenis over hoe Jezus hun harten heeft aangeraakt. Van lange vergaderingen houdt hij niet, maar de 1000-uren van gebed, die uiteindelijk uitliepen op 2000 uren vergeet hij niet weer. Niet vanwege de lengte, maar van de diepte in deze periode, waarin de tastbare aanwezigheid van de hemelse Vader merkbaar werd ervaren.

Hij houdt van alle 7 kleuren van de huisstijl van de gemeente, omdat hij houdt van nuance, van veelkleurig kijken, van de creativiteit en inzichten die geboren worden op de snijvlakken van verschillende perspectieven.

Een favoriete spreker heeft hij niet, maar zijn favoriete Bijbelboek is Mattheüs, zijn minst favoriete Bijbelboek is Jozua en het lied dat hij op dit moment het liefste hoort is: What a beautiful Name/ Agnus Dei(live)- Travis and Lily Cottrell.

In juli was hij twintig jaar getrouwd met Harmke. Samen hebben ze vier kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar en zijn favoriete gezelschapsspel is wat op dat moment het favoriete spel van de kinderen is: ’Zij houden van spellen en ik hou van hen😊’, aldus Theo. Je mag hem ’s nachts wakker maken voor een noodgeval en als hij wakker is, is Harmkes aubergine-schotel zijn lievelingseten.

De huisstijl van de Stadskerk bestaat uit 7 prachtige kleuren. Iedere kleur staat voor een beleving. Welke kleur is jouw favoriet? En waarom? Wil je dat uitleggen?

‘Ik hou van alle 7 kleuren van de huisstijl van de gemeente, omdat ik hou van nuance, van veelkleurig kijken, van de creativiteit en inzichten die geboren worden op de snijvlakken van verschillende perspectieven.’