Kleur in Stad – Outreach

KLEUR IN STAD IN

VINKHUIZEN, PADDEPOEL EN REITDIEP

Kleur in Stad Outreach, voorheen ook wel bekend als de Meiweek, is een outreach waarin we net als de afgelopen jaren, Gods liefde mogen gaan uitdelen in de wijken Vinkhuizen, Paddepoel en Reitdiep, door middel van sport, ontmoeting en relatie. Een prachtige week, voor alle generaties, maar ook door alle generaties.

Zo kan je net als vorige jaren aansluiten bij een van de FaceOff sportcommunity’s of het Connect Straatteam. Maar daarnaast is het programma dit jaar ook uitgebreid.

Zo kun je niet alleen fulltime meewerken, maar zijn er ook opties om parttime mee te helpen. Mocht je niet de hele week beschikbaar zijn, maar wel van betekenis willen zijn. Bijvoorbeeld samen met je gezin of met een kleine groep vrienden. Dan zou je dit jaar bijvoorbeeld ook kunnen helpen door te Klussen in de Wijk. Of door te helpen bij het avondprogramma of materialenteam.

Daarnaast is het programma Aanbidding & Gebed dit jaar ook vernieuwd. We hebben gastsprekers en (aan)bidders uitgenodigd uit Amerika om ons hierin toe te rusten, waarop we vervolgens het gebed meteen in praktijk gaan brengen terwijl de teams de wijken in gaan.

Wil jij een week meemaken om nooit te vergeten? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Kleur in Stad – Outreach!

VOORBEREIDINGSCONFERENTIE

(van zo. 28 april t/m ma. 29 april)

Om ons goed voor te bereiden starten we samen met alle vrijwilligers met een conferentie in de Stadskerk. Het is een afwisselend programma met aanbidding, sprekers en veel teamtijd. Wij vinden het belangrijk dat je tijd hebt om te bouwen aan jouw relatie met God en met het team. Deze voorbereidingsconferentie begint op zondag 28 april en eindigt op maandag 29 april.*

* We hechten veel waarde aan veiligheid en vertrouwen binnen het team. Meld jij je aan als vrijwilliger voor een van de FaceOff sportcommunities, voor het Connectteam of doe je mee aan het programma Aanbidding & Gebed dan is deze voorbereidingsconferentie verplicht.

OUTREACH

(van di. 30 april t/m vr. 3 mei)

Van 30 april tot en met 3 mei gaan we de wijken in, dat zijn 4 dagen. En er zijn verschillende manieren waarop je kandeelnemen aan deze week:

FACEOFF SPORTCOMMUNITY (15-30 jaar):

Ben jij sportief en hou je van gezelligheid en Jezus? Dan is deze outreach voor jou! Een week lang zullen we gaan sporten met kinderen en jongeren uit de wijk en mogen we ze vertellen over de liefde van Jezus. Tijdens deze week leer je wat jou identiteit in Jezus is door samen met elkaar op te trekken. Door dit samen te doen maak je nieuwe vrienden, zowel in de kerk als in de wijk. Meld je aan om deze week niet te missen!

’s Morgens starten we om 10.30 uur met een tijd van aanbidding en gebed. Daarna hebben we teamtijd en bereiden we ons voor op het middagprogramma. ’s Middags zullen we met verschillende teams actief zijn in de wijk. ’s Avonds voetballen we met tieners in Vinkhuizen, Paddepoel en Reitdiep, en hebben we daarna een te gek avondprogramma in de kerk.

Heb je vragen hierover, of twijfel je of dit een goede plek voor je is? Neem dan contact op met een van de leiders:

Bente de Roode (bente@nextmovesport.nl), leider Paddepoel
Jesse Veldhuizen (jesseveld05@gmail.com), leider Vinkhuizen
Joël Timmerman (joeltimon@hotmail.com), leider Reitdiep

Let op: Als je je aanmeldt voor één van de sportcommunities, dan meld je je aan voor een specifieke wijk. We gaan ons best doen om je te laten deelnemen in de door jouw aangegeven wijk. De mogelijkheid bestaat echter wel dat er toch geschoven moet worden in de aanmeldingen als een wijk te weinig deelnemers heeft. Mocht dit zo zijn, dan hoor je dat van één van de leiders.

CONNECT STRAATTEAM (18+ jaar):

Je kan ook deelnemen in een van de Connectteams. Connect is naast de sportcommunity ook actief in de drie wijken. Connect legt een verbinding met de volwassenen die we tegenkomen in de wijk. Denk aan de ouders van de kinderen of ouderen die langs het veld lopen om een praatje te maken. Door middel van een gezellig terrasje, koffie en thee is er alle gelegenheid om te verbinden met mensen uit de wijk.

In de ochtend starten we samen om 10.30 uur met een tijd van aanbidding en gebed. Daarna volgt de teamtijd en gaan we vervolgens in de middag en in de avond de wijk in, samen met de Face Off sportcommunity’s.

Heb jij een hart voor mensen, ga jij graag een gesprek aan? Dan is dit een prachtige plek om Gods liefde uit te mogen delen.

Heb je vragen over Connect, neem dan contact op met Isaac Wolters (isaac@nextmovesport.nl).

KLUSSEN IN DE WIJK i.s.m. STICHTING PRESENT:

NIEUW!: Dit jaar is er ook een optie voor volwassenen en gezinnen om te helpen achter de voordeuren van wijkbewoners. In samenwerking met Stichting Present gaan we praktisch hulp aanbieden bij mensen uit de wijk: denk aan klusjes in de achtertuin, een muur verven of een voorraadkast opruimen.

Mocht je niet de hele week beschikbaar zijn, maar wel van betekenis willen zijn. Bijvoorbeeld samen met je gezin of met een kleine groep vrienden. Dan is dit een prachtige plek om je voor aan te melden.

Heb je vragen over Klussen in de Wijk, neem dan contact op met Isaac Wolters (isaac@nextmovesport.nl).

AANBIDDING & GEBED:

Tijdens deze Kleur In Stad is er de hele week ruimte om deel te nemen aan het programma; Aanbidding & Gebed. Het programma is erop gericht om ons toe te rusten in gebed en voorbede. Ook leren we over hoe we kunnen aanbidden en hoe we dit kunnen doen in  verbinding met gebed en voorbede. Er zullen gastsprekers en (aan)bidders komen vanuit 1:11 Global in Kansas City, Amerika, die ons hierin meenemen en onderwijzen. Zij reizen de hele wereld over om mensen onderwijs te geven en zo te bouwen aan het Huis van Gebed. Mal. 1:11 Over de hele wereld, van oost tot west, zal Ik aanbeden worden.

OPEN HIER HET GLOBALE (VOORLOPIGE) ROOSTER

Niet alleen gaan we leren en ontvangen, maar we mogen het diezelfde week ook meteen in praktijk gaan brengen. Terwijl de teams de wijken in gaan, zal er tijdens diezelfde momenten gebeden worden voor dat wat speelt in de wijken. De ervaring leert, dat we gegarandeerd gebedsverhoring mee gaan maken. Dat wat we bidden, zien we terug in de wijken. Dus wil jij groeien in gebed en voorbede, dan is dit een prachtige plek om je hiervoor aan te melden.

Meer informatie over Aanbidding & Gebed? klik op deze link; Aanbidding en Gebed of ga naar het invulformulier onderaan deze pagina

Op een andere manier helpen?

Wil je op een andere manier meehelpen dan hierboven genoemd? Meld je dan aan als vrijwilliger voor 1 of meerdere dagdelen bij het materialenteam, het cateringteam en/of het avondteam via guus.van.der.heijden@destadskerk.nl.

Op zondag 21 april worden de zogenoemde klusjes verdeeld tijdens de diensten op de hoofdlocatie. Denk aan bijvoorbeeld pannenkoeken bakken of avondeten koken en brengen voor de vrijwilligers. Wil je hierin iets betekenen, zorg dan dat je 21 april in een van de diensten bent om je hiervoor aan te melden.

Voorwaarden en kosten

FACEOFF SPORTCOMMUNITY:

We gaan er bij dit project vanuit dat je als medewerker het volledige programma, inclusief de voorbereidingsconferentie, aanwezig bent. Je wordt ingedeeld in een vast team. Aanmelden voor een dagdeel of een paar dagdelen voor het FaceOffteam is niet mogelijk. De kosten voor deze projectweek bedragen € 40,- (incl. conferentie).

Voor het FaceOff-team is een FaceOff shirt verplicht. Heb jij nog geen FaceOff shirt, dan kun je dit aangeven. De kosten van het shirt zijn € 20,-. Als de bijdrage in de kosten een barrière is voor jou, stuur dan even een mail naar bente@nextmovesport.nl. Hier vinden we altijd een oplossing voor!

CONNECT STRAATTEAM:

We gaan er bij dit project vanuit dat je als medewerker het volledige programma, inclusief de voorbereidingsconferentie, aanwezig bent. Je wordt ingedeeld in een vast team. Aanmelden voor een dagdeel of een paar dagdelen voor het Connect is in overleg mogelijk, maar we willen dit niet stimuleren. De kosten voor deze projectweek bedragen € 40,- (incl. conferentie).

Als de bijdrage in de kosten een barrière is voor jou, stuur dan even een mail naar isaac@nextmovesport.nl. Hier vinden we altijd een oplossing voor!